Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
401 Kjell Klasson Villa, radh Hästveda Skåne
402 Kjell Lindén Villa, radh Hägersten Stockholm
SOL i Kvadrat ! Har idag en bergvärmepump där solfångare värmer borrhål för ökad verkningsgrad samt tappvarmvatten. Denna anläggning fungerar bra och har varit i drift sedan 2003.
Att komplettera med en solcellsansläggning som driver bergvärmepumpen och säkrar övriga elbehovet i villan är ett naturligt nästa steg.
403 Kjell Sivander Fritidshus Vedum V. Götaland
404 Kjell Sundberg Övriga fas nattavaaraby Norrbotten
405 Klara Härgestam Villa, radh Örebro Örebro
406 Klas-Göran Söderblom Villa, radh Västerhaning. Stockholm
Vi har behov av att få en bättre andvändnig av våra naturresurser än att skräpa ner vår natur
407 Krister Ågren Villa, radh Lerum V. Götaland
408 Krister Ek Villa, radh Sävsjö Jönköping
Vi har precis investerat i en 5Kw anläggning. Häromkring är vi först med det. Om vi vinner så skänker vi 10.000 var till de 10 första grannarna som också sätter upp med solceller!
409 Krister Greem Kommersiell Hallsberg Örebro
410 Kristina Jeppsson Villa, radh Sättra, Borg. Kalmar
På Öland där jag bor har vi solgaranti, solen lyser som mest här och borde då också ge mest energi. Jag bor i en stor tjugotalsvilla med mina tre barn i byn Sättra på Öland. Jag har redan solpaneler kopplade till en pelletspanna, så värmen är redan delvis solfinansierad, men jag drömmer om solceller att göra min egen el! Jag har inte ekonomi att köpa solceller själv så 100 000 skulle sitta bra! Jag jobbar med två arrangemang helt solberoende- Öland Spirar på våren och Ölands Skördefest på hösten. Att så och att skörda under den Öländska solen, det blir både mat och energi.
411 Kristina Samuelsson Villa, radh Ingelstad Kronoberg
Jag är orolig för jordens uppväming och vill göra mitt lokalsamhälle mer uthålligt. Jag skulle tycka det vore kul att föregå med gott exempel med solel i kombination med min andel i vindkraft via O2. Jag är smålänning och kan se att det är en bra affär med solel om man räknar långsiktigt. Just nu hyr jag min bostad men kommer snart att köpa ett eget hem och då kommer klimatsmart levene att vara första prioritet för mig. Mvh Kristina Samuelsson  
412 Kristofer Svanholm Villa, radh Ekerö Stockholm
413 Kungsbacka
414 Kurt carlström Fritidshus haninge musk. Stockholm
Jag har flera motiv att åberopa. 1.Genom att själv installera och äga en anläggning får jag kunskaper som kan spridas till andra, 2. Det finns bara positiva skäl att sett ur miljösynpunkt äga en anläggning. 3. Den lilla anläggningen på muskö är ett pilotprojekt som via seminarier och träffar på platsen får efterföljare. Vi lär av varandra
415 Kurt-Inge Ekholm Villa, radh Finja Skåne
416 Lars Carlsson Övriga fas Orust V. Götaland
417 Lars Gimstedt Villa, radh Linköping Östergötlan.
418 Lars Karlström Villa, radh ENKÖPING Uppsala
Är fiffig som få, vill det optimala nå, att lysa upp och värma vårt lilla schatå med sol. Har idag elvärme, vedeldning och solfångare men är trött på alla höjningar av elkostnaden. Har genom åtgärder kunnat spara hälften av tidigare förbrukning men har ändå samma elkostnad som tidigare??!! Snacka om "kniv i ryggen" av våra beslutsfattare.
419 Lars Körner Villa, radh Simrishamn Skåne
420 Lars lind Fritidshus Hisings Kärr. V. Götaland
Livet för ändras.  Innan Stormen Gudrun bodde jag mitt i skogen i min sommarstuga med ca 40 m till närmaste höga skog och hade endast bilbattrier för att driva en liten TV, resten av belysningen blev stearinljus och fotogen lampor och gasol till kylskåpet . Efter Gudrun är det ca 200-300 m till närmaste träd runt huset. skulle passa bra med en solcells anläggning för ström i huset . MVH Lars Lind
421 Lars Lindqvist Villa, radh Nybro Kalmar
422 Lars Lund Villa, radh Torsby Värmland
423 Lars Michelgård Villa, radh Vintrosa Örebro
Ett sätt att bidra till en bättre värld. Jagär mycket teknikintresserad och tror att solenergi går att utveckla väldigt mycket.
424 Lars Nilsson Övriga fas Krokom Jämtland
425 Lars Olsson Villa, radh Henån V. Götaland
Vi värnar om miljö och tycker att solceller skall finnas på alla möjliga ställen för att minska den fosila energi förbrukningen. Ett problem är att en solcell är väldigt dyr men genom att efterfåga många många fler solceller kan kanske priset minska. Jag är villägare och har ett hus som är byggt efter ekologiska förtecken och skulle vara jätteglad om vi kunde komplettera vår värmepump med solceller. Vi räkar med att kunna minska vår elkonsumtion med 50% om vi fick installera solceller   mvh Lars Olsson
426 Lars Östlund Villa, radh Gävle Gävleborg
427 Lars palm Villa, radh motala Östergötlan.
jag har tidigare funderat på solenergi men fallit på kostnaden.Nu har vi köpt en hybridbil vilket skulle vara fint att ladda med egen energi,tror även jag skulle klara min elförbrukning sommartid med solpaneler då det är sol mellan 11.00 - 18.00.                          soliga hälsningar Lasse/Lotta
428 Lars Rosenquist Villa, radh Strandbaden Skåne
429 Lars S. Lägenhet Sollefteå Västernorrla.
430 Lars Salander Övriga fas Kvänum V. Götaland
"Tycker om allt som bidrar till att minska elcertifikaten på min elräkning och att bli självförsörjande på elenergi vore en önskedröm". Boende; enplansvilla i vinkel med en nyare del ca 20år och med vattenburen golvvärme. Den äldredelen sedan 1800-talets mitt med vattenburna radiatorer. Ekonomibyggnad med påbyggt växthus värmecentral etc. delvis uppvärmd. Värmesystem; markvärme med 400m slang, värme pump från IVT och kulvert 45m till boningshus. Växthuset bidrar till värme i ekonomidel och ligger i söderläge. Boningshuset skuggas från öster till söder av hög skog. Energiförbrukning 20-22000kwh.  
431 Lars sjöland Villa, radh höllviken Skåne
432 Lars Stålnacke Villa, radh Fjällnäs Norrbotten
433 Lars Westberg Villa, radh Örebro Örebro
434 Lars zelahn Villa, radh Jönåker Södermanland
435 Lars-Åke Svensson Villa, radh Markaryd Kronoberg
436 Lars-Erik Andersson Villa, radh Varberg Halland
437 Lars-Erik Blom Villa, radh Tibro V. Götaland
Det skulle vara kul med solvärmare så kan vi värma våran pool till sommaren
438 Lars-Erik Persson Villa, radh Sollefteå Västernorrla.
439 Lars-Ivar Fredberg Villa, radh Kungsbacka Halland
Jag skulle gärna vilja köpa en solcellsanläggning till min gamla mamma som just nu har en luft/vatten värmepump som uppvärmningsalternativ. Huset där hon bor ensam är gammalt och energislukande så hennes elräkningar på vintern blir ändå väldigt höga. Hon lever på en liten pension och det börjar bli svårt för henne rent ekonomiskt. Hon har bott i huset sedan 1950 och vill inte på några villkor flytta till äldreboende eftersom hon klarar sig utmärkt själv. Om hon installerar solpaneler ökar chansen betydligt att hon kan bo kvar åtskilliga år.
440 Lars-Olof Reinfeldt Fritidshus Österåker Stockholm
441 Lars-Olof Sågerås Fritidshus ramdala Blekinge
442 Lasse Ocklund Villa, radh Göteborg V. Götaland
Plötsligt öppnar sig möjligeten att uppfylla en gammal dröm om att skapa det klimat och rum, i form av ett växthus/orangeri, som min älskade behöver för att inte lämna mig för ett varmare land! Låt mig vinna för kärlekens skull! (För övrigt bor vi i liten villa med bergvärme, kamin och öppen spis. Vi förbrukar idag totalt 16000kwh/år.)  
443 Leif Andersson Villa, radh Uppsala Uppsala
Varför inte! Jag vill bidra till att Sverige kommer igång med solenergi i stor skala, som ex Tyskland.
444 Leif Carlsson Övriga fas Falun Dalarna
445 Leif Eriksson Övriga fas Bollnäs Gävleborg
446 Leif nilsson Övriga fas sunne Värmland
447 Leif Rehnvall Övriga fas Mora Dalarna
Ren elbilskörning är vårt mål. Fyll huset med solel och det som bilen måste få!
448 Leif Sjöö Villa, radh Växjö Kronoberg
449 Leif Sondell Villa, radh Ullared Halland
450 Leif Svantesson Övriga fas Tösse V. Götaland
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »