Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
401 Kurt carlström Fritidshus haninge musk. Stockholm
Jag har flera motiv att åberopa. 1.Genom att själv installera och äga en anläggning får jag kunskaper som kan spridas till andra, 2. Det finns bara positiva skäl att sett ur miljösynpunkt äga en anläggning. 3. Den lilla anläggningen på muskö är ett pilotprojekt som via seminarier och träffar på platsen får efterföljare. Vi lär av varandra
402 Kurt-Inge Ekholm Villa, radh Finja Skåne
403 Lars Carlsson Övriga fas Orust V. Götaland
404 Lars Gimstedt Villa, radh Linköping Östergötlan.
405 Lars Karlström Villa, radh ENKÖPING Uppsala
Är fiffig som få, vill det optimala nå, att lysa upp och värma vårt lilla schatå med sol. Har idag elvärme, vedeldning och solfångare men är trött på alla höjningar av elkostnaden. Har genom åtgärder kunnat spara hälften av tidigare förbrukning men har ändå samma elkostnad som tidigare??!! Snacka om "kniv i ryggen" av våra beslutsfattare.
406 Lars Körner Villa, radh Simrishamn Skåne
407 Lars lind Fritidshus Hisings Kärr. V. Götaland
Livet för ändras.  Innan Stormen Gudrun bodde jag mitt i skogen i min sommarstuga med ca 40 m till närmaste höga skog och hade endast bilbattrier för att driva en liten TV, resten av belysningen blev stearinljus och fotogen lampor och gasol till kylskåpet . Efter Gudrun är det ca 200-300 m till närmaste träd runt huset. skulle passa bra med en solcells anläggning för ström i huset . MVH Lars Lind
408 Lars Lindqvist Villa, radh Nybro Kalmar
409 Lars Lund Villa, radh Torsby Värmland
410 Lars Michelgård Villa, radh Vintrosa Örebro
Ett sätt att bidra till en bättre värld. Jagär mycket teknikintresserad och tror att solenergi går att utveckla väldigt mycket.
411 Lars Nilsson Övriga fas Krokom Jämtland
412 Lars Olsson Villa, radh Henån V. Götaland
Vi värnar om miljö och tycker att solceller skall finnas på alla möjliga ställen för att minska den fosila energi förbrukningen. Ett problem är att en solcell är väldigt dyr men genom att efterfåga många många fler solceller kan kanske priset minska. Jag är villägare och har ett hus som är byggt efter ekologiska förtecken och skulle vara jätteglad om vi kunde komplettera vår värmepump med solceller. Vi räkar med att kunna minska vår elkonsumtion med 50% om vi fick installera solceller   mvh Lars Olsson
413 Lars Östlund Villa, radh Gävle Gävleborg
414 Lars palm Villa, radh motala Östergötlan.
jag har tidigare funderat på solenergi men fallit på kostnaden.Nu har vi köpt en hybridbil vilket skulle vara fint att ladda med egen energi,tror även jag skulle klara min elförbrukning sommartid med solpaneler då det är sol mellan 11.00 - 18.00.                          soliga hälsningar Lasse/Lotta
415 Lars Rosenquist Villa, radh Strandbaden Skåne
416 Lars S. Lägenhet Sollefteå Västernorrla.
417 Lars Salander Övriga fas Kvänum V. Götaland
"Tycker om allt som bidrar till att minska elcertifikaten på min elräkning och att bli självförsörjande på elenergi vore en önskedröm". Boende; enplansvilla i vinkel med en nyare del ca 20år och med vattenburen golvvärme. Den äldredelen sedan 1800-talets mitt med vattenburna radiatorer. Ekonomibyggnad med påbyggt växthus värmecentral etc. delvis uppvärmd. Värmesystem; markvärme med 400m slang, värme pump från IVT och kulvert 45m till boningshus. Växthuset bidrar till värme i ekonomidel och ligger i söderläge. Boningshuset skuggas från öster till söder av hög skog. Energiförbrukning 20-22000kwh.  
418 Lars sjöland Villa, radh höllviken Skåne
419 Lars Stålnacke Villa, radh Fjällnäs Norrbotten
420 Lars Westberg Villa, radh Örebro Örebro
421 Lars zelahn Villa, radh Jönåker Södermanland
422 Lars-Åke Svensson Villa, radh Markaryd Kronoberg
423 Lars-Erik Andersson Villa, radh Varberg Halland
424 Lars-Erik Blom Villa, radh Tibro V. Götaland
Det skulle vara kul med solvärmare så kan vi värma våran pool till sommaren
425 Lars-Erik Persson Villa, radh Sollefteå Västernorrla.
426 Lars-Ivar Fredberg Villa, radh Kungsbacka Halland
Jag skulle gärna vilja köpa en solcellsanläggning till min gamla mamma som just nu har en luft/vatten värmepump som uppvärmningsalternativ. Huset där hon bor ensam är gammalt och energislukande så hennes elräkningar på vintern blir ändå väldigt höga. Hon lever på en liten pension och det börjar bli svårt för henne rent ekonomiskt. Hon har bott i huset sedan 1950 och vill inte på några villkor flytta till äldreboende eftersom hon klarar sig utmärkt själv. Om hon installerar solpaneler ökar chansen betydligt att hon kan bo kvar åtskilliga år.
427 Lars-Olof Reinfeldt Fritidshus Österåker Stockholm
428 Lars-Olof Sågerås Fritidshus ramdala Blekinge
429 Lasse Ocklund Villa, radh Göteborg V. Götaland
Plötsligt öppnar sig möjligeten att uppfylla en gammal dröm om att skapa det klimat och rum, i form av ett växthus/orangeri, som min älskade behöver för att inte lämna mig för ett varmare land! Låt mig vinna för kärlekens skull! (För övrigt bor vi i liten villa med bergvärme, kamin och öppen spis. Vi förbrukar idag totalt 16000kwh/år.)  
430 Leif Andersson Villa, radh Uppsala Uppsala
Varför inte! Jag vill bidra till att Sverige kommer igång med solenergi i stor skala, som ex Tyskland.
431 Leif Carlsson Övriga fas Falun Dalarna
432 Leif Eriksson Övriga fas Bollnäs Gävleborg
433 Leif nilsson Övriga fas sunne Värmland
434 Leif Rehnvall Övriga fas Mora Dalarna
Ren elbilskörning är vårt mål. Fyll huset med solel och det som bilen måste få!
435 Leif Sjöö Villa, radh Växjö Kronoberg
436 Leif Sondell Villa, radh Ullared Halland
437 Leif Svantesson Övriga fas Tösse V. Götaland
438 Lena Åhström Övriga fas Alunda Uppsala
439 Lena Åkerlind Villa, radh Trönödal Gävleborg
440 Lena Asplund Villa, radh Järna Stockholm
441 Lena Eckerberg Villa, radh Kristdala Kalmar
Belysning, TV, dator och spisen, nästan varenda sak allt drar energi och belastar vår natur.   Med solelsproduktion på mitt tak Kanske vi kan sänka vår jordglobstemperatur? Med solcellerna går jag före och visar vägen, kan jag flera i min by inspirera och våga satsa och agera och låta solen bli en hjärtsak! Den här frågan är ju mycket angelägen! (Villa med solfångare för varmvattenproduktion + pellets, jobbar ständigt på att minska energiförbrukningen med beteende och teknik. Solceller gör huset komplett.)
442 Lena Högberg Villa, radh Näsåker Västernorrla.
Jag bor med min familj i ett äldre hus på Ångermanälvens solsida. Vi försöker att minska elförbrukningen. Vi har imstallerat solfångare för vattenuppvärmning men skulle om vi hade råd även installera solceller för att göra egen el
443 Lena Krånglin Villa, radh Ramsele Västernorrla.
Bor med min familj på en gård på landet. Vi har en ambition att försöka vara självförsörjande i så stor utsträckning som möjligt. Vi odlar potatis, rotfrukter och grönsaker helt ekologiskt. Vi har en liten besättning av naturbetesfår som ger oss kött, ull och skinn. Vi har Hedemorahöns som ger oss ägg och kalkoner som ger kött. Vi har också några bikupor som ger oss egen honung. Bär och svamp plockar vi i skogarna runt omkring oss. För två år sedan satte vi in en vedpanna vilket har tagit ner kostnaden för uppvärmning rejält särskilt som vi har egen ved. Vi har även en vedspis i köket som ger härlig värme och vi lagar också mat på den. Det som återstår för att vi ska bli självförsörjande är vårt behov av hushållsel på cirka 5.000 kWh/år. Med solceller på taket kan även det önskemålet uppfyllas. :-)
444 Lena lundh Villa, radh Floda V. Götaland
445 Lena Melander Villa, radh Inviken, Lids. Jämtland
Vi flyttade upp till norra jämtland 2006 från Sundsvall och köpte ett skogshemman. Där är min dröm att kunna sätta upp solcellsanläggning och få bort en stor del av elföbrukningen på just skogshemmanet. Har för övrigt kökspanna som värmer upp golven och varmvattnet med den ved vi eldar med i huset vi bor i. Har i stort sett all kött vi äter av våra egna lamm + älg så kött köper vi inte på affärn.  Tycker vi ska värna om miljön och använda den energi som solen ger en stor del av året..
446 Lena nätt Villa, radh Habo Jönköping
447 Lena Persson Villa, radh ås Jämtland
448 Lena thyr Lägenhet vällingby Stockholm
449 Lennart åkerblom Villa, radh Ljusne Gävleborg
450 Lennart Andersson Villa, radh Söderhamn Gävleborg
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »