Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
351 Jonas Silvertern Lägenhet Kalmar Kalmar
352 Jonas Torstensson Villa, radh Lidingö Stockholm
353 Jonas Werngren Villa, radh Nacka Stockholm
Oj,oj,oj hur ska jag mot er kunna konkurrera? Läst massor med motiveringar-klara vinnare jag ser flera! Vad har jag? Låt mig fundera... Söderläge, önskan att gå över till förnyelsebara energikällor- det kan jag garantera! 19 000 passagerare som varje dag i 30 km/ h huset mitt passera kanske en och annan husägare, hyresvärd , politiker man i morgonrusningen med solceller kan inspirera.
354 Jonas wittink Villa, radh Djurmo Dalarna
Vi bor sedan 4 år i byn Djurmo, Gagnef och har direktverkande el som största värmekälla. I huset om 140 kvadrat förbrukar vi c:a 18000 kwh och jag har funderat på olika alternativ för att förändra vårt resursutnyttjande. Vi har idag såklart en luft-luft värmepump som har en verkningsgrad på 2,5-3 då den är relativt gammal, en öppen brasa med kasett i som går röd under vintern och vi har en varmvattenberedare från 60 talet... Jag har funderat på olika lösningar för att sänka kostnader och miljölast och är nu mest inne på att i första hand sätta in solel. Det kan såklart kompletteras med en ny vv-beredare med solfångare och en ny värmepump och eventuellt en pelletskamin. Men det verkar bli lite kaka på kaka och ganska stora investeringar. Vårat hus ligger i söderläge med en takvinkel kring 45 grader så förutsättningarna är ju goda. Vidare vill jag också göra det för att visa för mina 3 små barn att man kan få "gratis energi"
355 Jonatan Persson Fritidshus Berg Kronoberg
356 Jörgen Mikkelinen Villa, radh Vattholma Uppsala
357 Jörgen Mohlén Villa, radh Delsbo Gävleborg Solkraft ja tack!
358 Jörgen Thiel Villa, radh Göteborg V. Götaland
Hej! Vi håller på att forma en ecoby i Göteborgstrakten. Ett bidrag till vårt gemensamma hus vore en kanonstart för byn. Solel kommer förmodligen att vara standard i de planerade 200 husen i byn. Vi är i gång med att ta fram olika förslag till hustyper som byn kan omfattas av. Så för oss ligger denna tälving helt rätt i tiden. Mvh Jörgen Thiel
359 Josef Sareld Villa, radh Uppsala Uppsala
360 Josefin Andersson Fritidshus Falun Dalarna
361 Kaj Jensen Fritidshus Fjugesta Örebro
362 Kaj Tellqvist Villa, radh Helsingborg Skåne
Alla borde inse att vi måste övergå till förnyelsebar energi med minsta möjliga miljöpåverkan. Politiska beslut måsta tas avseende riktade stöd och subventioner för dessa investeringar och samtidigt skapa handel för överskotts energi.  
363 Kalle Demeter Kommersiell Ängelholm Skåne
364 Karin bengtsgårsd Övriga fas By Kyrkby Dalarna
365 Karin Malmberg Villa, radh Helsingborg Skåne
Eftersom vindkraftverk tyvärr påverkar människor och andra negativt är solenergi ett vänligare alternativ som man självklart borde satsa mer på.
366 Karl Bengtsson Villa, radh Saltsjö-Boo Stockholm
Solcell = Kommer att ge oss ett ordentligt energitillskott och sänkta elräkningar.
367 Karl-Lucas Mercke Villa, radh Kopparberg Örebro
368 Karl-Ove Larsen Villa, radh Ed V. Götaland
369 Karolina Örsta Lägenhet Malmö Skåne
370 Katarina Hildingsdotter Flerbostads Hägersten Stockholm
371 Katarina Nielsen Villa, radh Ödsmål V. Götaland
För snart tio år sedan köpte jag och min make en typisk västkustvilla ii två våningar med timrad stående stomme från 1938. Uppvärmningen var olja och elförbrukningen endast den som krävs för att driva pannan samt förbrukningsel för att få ljus, laga mat och använda diverse andra hushållapparater. Huset var hyfsat billigt och lyckan var gjord. Invändig renovering, upputsning av fasad och en härlig tillbyggnad med terras var planen. Byta till energisnålare fönster och kanske tilläggsisolera i en framtid var också en plan. OCH vi skulle så snart möjlighet fanns byta uppvärmningssystem och bli mer miljövänliga och energisparande. MEN - istället upptäckte vi rötskada i stora delar av husets trästomme och under fem år, min make är snickare, slet vi under all ledig tid med att åtgärda detta överraskande och deprimerande dolda fel vårt hus uppvisade. All ytterpanel fick rivas, taket läggas om och närmare 200 löpmeter stomme bytas ut. I sviterna av detta var det lika bra att tilläggsisolera utifrån, flytta ut och byta i princip alla fönster, tilläggsisolera tak och så vidare. Tid och massor av pengar gick till projekt vi aldrig drömt om att tvingas göra och ekonomin tog rätt mycket stryk. Samtidigt fick vi våra två underbara barn och tiden för att fixa och renovera blev svår att få ihop. Nu är huset äntligen i bra skick men någon ny uppvärmingsform som är miljövänlig och energisnål har vi förståeligt nog varken haft tid eller råd att fått ordna. Med vattenburen värme är tanken att sätta in en luft/vattenpump med backup av elpatron och eftersom vi har ett hus som ligger högt och soltimmarna är många (från att den går upp till att den i princip går ner) ser vi en enorm möjlighet att få en bra energiproduktion och kostnadsbesparing genom att sätta upp solceller på vårt tak som har ett perfket syd/sydvästligt läge.  Vi har kämpat och slitit för vårt hus i flera år men det har tagit hårt på både hälsa och ekonomi - därför skulle en vinst på 100.000 för att installera solceller bokstavligt talat vara som en "skänk från himmelen" för vår lilla familj. Det skulle vara fantastiskt att kunna producera sin egen el och förhoppningsvis också få råd att göra oss av med oljepanna och oljeeldning och därmed bidra till en bättre miljö! 
372 Ken Forsberg Villa, radh Helsingborg Skåne
373 Kenent Karlsson Villa, radh Åseda Kronoberg
Då vårt måla är att bygga framtidens hussom nollenergihus,så vill vi samtidigt vaísa at man kan nå nästan nollenergihus med ett hus byggt redan 1908, ty det är vårt gamal bestånd som radikalt måset minska sitt fossila enerigbehov.
374 Kennet Karlsson Villa, radh Åseda Kronoberg
375 Kennet karlsson Övriga fas Bodafors Jönköping
376 Kenneth Landström Villa, radh Lindome V. Götaland
377 Kent Johansson Villa, radh VÄSTRA FRÖL. V. Götaland
378 Kent Karlsson Villa, radh Västerås Västmanland
379 Kent Löndahl Villa, radh Linköping Östergötlan.
380 Kent Nordh Villa, radh Järfälla Stockholm
381 Kent Rylander Villa, radh Leksand Dalarna
382 Kent Vigren Villa, radh Docksta Västernorrla.
Vårt hus har alla förutsättningar att kunna fånga upp solenergi. Det står i söderläge, fritt från träd och andra byggnader samt att vinkeln på taket är perfekt. Vi har för närvarande en kökspanna som eldas med ved och är ansluten till en accumulatortank som är förberedd för solslingor. Anläggningen kommer i blickfånget både från E4:an och från havet, så många kommer att bli nyfikna.......... När anläggningen är klar förväntar vi oss en betydande besparing av kwh/år, samt att många andra har fått upp ögonen för  solceller även i Norrland. Solcellsbidraget från länsstyrelsen är klart, finansieringen på gång, nu startar vi projektet solcellsel och solsken i Höga Kusten. Vi är på gång vi är laddade och vi är förväntansfulla.  
383 Kenth Kembe Fritidshus Ekstrand Gotland
384 Kersti Hansson Villa, radh Gustavsberg Stockholm
385 Kevin Jarvis Villa, radh Vinäs Dalarna
I use solar panels at my Permaculture Center...EarthwayExperience.com...where this is the only source of electricity. We are completely "off grid" and catch rain water for drinking and other uses. We have been "building" the Permaculture Center since 2006 and have had numerious voluntees come and help. We are now near ready for more guests to come and experience a more simple way of life. Would like to have more solar panels 2 or 3 - 120w as well as a pair of new batteries to expand our storage capacity.  We can then use the 2 -30 watt panels for our outdoor kitchen and sauna house.
386 Kim Blomster Villa, radh Vargön V. Götaland
387 Kim Ivarsson Villa, radh Glanshammar Örebro
388 Kjell Hansson Villa, radh BODEN Norrbotten
Jag har ett tvåfamiljshus som värme med Värmepump kombinerat med solfångare som är kopplad till varmvatten och borrhål. Jag har av naturliga skäl inte en aning om vad en solcellsanläggning skulle innebära på våra breddgrader, det hoppas jag att både ni och jag är intresserade av Jag skulle vilja vinna solceller för att på så sätt effektivisera min värmeanläggning och förhoppningsvis spara mer pengar,
389 Kjell Klasson Villa, radh Hästveda Skåne
390 Kjell Lindén Villa, radh Hägersten Stockholm
SOL i Kvadrat ! Har idag en bergvärmepump där solfångare värmer borrhål för ökad verkningsgrad samt tappvarmvatten. Denna anläggning fungerar bra och har varit i drift sedan 2003.
Att komplettera med en solcellsansläggning som driver bergvärmepumpen och säkrar övriga elbehovet i villan är ett naturligt nästa steg.
391 Kjell Sivander Fritidshus Vedum V. Götaland
392 Kjell Sundberg Övriga fas nattavaaraby Norrbotten
393 Klara Härgestam Villa, radh Örebro Örebro
394 Klas-Göran Söderblom Villa, radh Västerhaning. Stockholm
Vi har behov av att få en bättre andvändnig av våra naturresurser än att skräpa ner vår natur
395 Krister Ågren Villa, radh Lerum V. Götaland
396 Krister Ek Villa, radh Sävsjö Jönköping
Vi har precis investerat i en 5Kw anläggning. Häromkring är vi först med det. Om vi vinner så skänker vi 10.000 var till de 10 första grannarna som också sätter upp med solceller!
397 Krister Greem Kommersiell Hallsberg Örebro
398 Kristina Jeppsson Villa, radh Sättra, Borg. Kalmar
På Öland där jag bor har vi solgaranti, solen lyser som mest här och borde då också ge mest energi. Jag bor i en stor tjugotalsvilla med mina tre barn i byn Sättra på Öland. Jag har redan solpaneler kopplade till en pelletspanna, så värmen är redan delvis solfinansierad, men jag drömmer om solceller att göra min egen el! Jag har inte ekonomi att köpa solceller själv så 100 000 skulle sitta bra! Jag jobbar med två arrangemang helt solberoende- Öland Spirar på våren och Ölands Skördefest på hösten. Att så och att skörda under den Öländska solen, det blir både mat och energi.
399 Kristina Samuelsson Villa, radh Ingelstad Kronoberg
Jag är orolig för jordens uppväming och vill göra mitt lokalsamhälle mer uthålligt. Jag skulle tycka det vore kul att föregå med gott exempel med solel i kombination med min andel i vindkraft via O2. Jag är smålänning och kan se att det är en bra affär med solel om man räknar långsiktigt. Just nu hyr jag min bostad men kommer snart att köpa ett eget hem och då kommer klimatsmart levene att vara första prioritet för mig. Mvh Kristina Samuelsson  
400 Kungsbacka
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »