Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
351 Jörgen Mikkelinen Villa, radh Vattholma Uppsala
352 Jörgen Mohlén Villa, radh Delsbo Gävleborg Solkraft ja tack!
353 Jörgen Thiel Villa, radh Göteborg V. Götaland
Hej! Vi håller på att forma en ecoby i Göteborgstrakten. Ett bidrag till vårt gemensamma hus vore en kanonstart för byn. Solel kommer förmodligen att vara standard i de planerade 200 husen i byn. Vi är i gång med att ta fram olika förslag till hustyper som byn kan omfattas av. Så för oss ligger denna tälving helt rätt i tiden. Mvh Jörgen Thiel
354 Josef Sareld Villa, radh Uppsala Uppsala
355 Josefin Andersson Fritidshus Falun Dalarna
356 Kaj Jensen Fritidshus Fjugesta Örebro
357 Kaj Tellqvist Villa, radh Helsingborg Skåne
Alla borde inse att vi måste övergå till förnyelsebar energi med minsta möjliga miljöpåverkan. Politiska beslut måsta tas avseende riktade stöd och subventioner för dessa investeringar och samtidigt skapa handel för överskotts energi.  
358 Kalle Demeter Kommersiell Ängelholm Skåne
359 Karin bengtsgårsd Övriga fas By Kyrkby Dalarna
360 Karin Malmberg Villa, radh Helsingborg Skåne
Eftersom vindkraftverk tyvärr påverkar människor och andra negativt är solenergi ett vänligare alternativ som man självklart borde satsa mer på.
361 Karl Bengtsson Villa, radh Saltsjö-Boo Stockholm
Solcell = Kommer att ge oss ett ordentligt energitillskott och sänkta elräkningar.
362 Karl-Lucas Mercke Villa, radh Kopparberg Örebro
363 Karl-Ove Larsen Villa, radh Ed V. Götaland
364 Karolina Örsta Lägenhet Malmö Skåne
365 Katarina Hildingsdotter Flerbostads Hägersten Stockholm
366 Katarina Nielsen Villa, radh Ödsmål V. Götaland
För snart tio år sedan köpte jag och min make en typisk västkustvilla ii två våningar med timrad stående stomme från 1938. Uppvärmningen var olja och elförbrukningen endast den som krävs för att driva pannan samt förbrukningsel för att få ljus, laga mat och använda diverse andra hushållapparater. Huset var hyfsat billigt och lyckan var gjord. Invändig renovering, upputsning av fasad och en härlig tillbyggnad med terras var planen. Byta till energisnålare fönster och kanske tilläggsisolera i en framtid var också en plan. OCH vi skulle så snart möjlighet fanns byta uppvärmningssystem och bli mer miljövänliga och energisparande. MEN - istället upptäckte vi rötskada i stora delar av husets trästomme och under fem år, min make är snickare, slet vi under all ledig tid med att åtgärda detta överraskande och deprimerande dolda fel vårt hus uppvisade. All ytterpanel fick rivas, taket läggas om och närmare 200 löpmeter stomme bytas ut. I sviterna av detta var det lika bra att tilläggsisolera utifrån, flytta ut och byta i princip alla fönster, tilläggsisolera tak och så vidare. Tid och massor av pengar gick till projekt vi aldrig drömt om att tvingas göra och ekonomin tog rätt mycket stryk. Samtidigt fick vi våra två underbara barn och tiden för att fixa och renovera blev svår att få ihop. Nu är huset äntligen i bra skick men någon ny uppvärmingsform som är miljövänlig och energisnål har vi förståeligt nog varken haft tid eller råd att fått ordna. Med vattenburen värme är tanken att sätta in en luft/vattenpump med backup av elpatron och eftersom vi har ett hus som ligger högt och soltimmarna är många (från att den går upp till att den i princip går ner) ser vi en enorm möjlighet att få en bra energiproduktion och kostnadsbesparing genom att sätta upp solceller på vårt tak som har ett perfket syd/sydvästligt läge.  Vi har kämpat och slitit för vårt hus i flera år men det har tagit hårt på både hälsa och ekonomi - därför skulle en vinst på 100.000 för att installera solceller bokstavligt talat vara som en "skänk från himmelen" för vår lilla familj. Det skulle vara fantastiskt att kunna producera sin egen el och förhoppningsvis också få råd att göra oss av med oljepanna och oljeeldning och därmed bidra till en bättre miljö! 
367 Ken Forsberg Villa, radh Helsingborg Skåne
368 Kenent Karlsson Villa, radh Åseda Kronoberg
Då vårt måla är att bygga framtidens hussom nollenergihus,så vill vi samtidigt vaísa at man kan nå nästan nollenergihus med ett hus byggt redan 1908, ty det är vårt gamal bestånd som radikalt måset minska sitt fossila enerigbehov.
369 Kennet karlsson Övriga fas Bodafors Jönköping
370 Kennet Karlsson Villa, radh Åseda Kronoberg
371 Kenneth Landström Villa, radh Lindome V. Götaland
372 Kent Johansson Villa, radh VÄSTRA FRÖL. V. Götaland
373 Kent Karlsson Villa, radh Västerås Västmanland
374 Kent Löndahl Villa, radh Linköping Östergötlan.
375 Kent Nordh Villa, radh Järfälla Stockholm
376 Kent Rylander Villa, radh Leksand Dalarna
377 Kent Vigren Villa, radh Docksta Västernorrla.
Vårt hus har alla förutsättningar att kunna fånga upp solenergi. Det står i söderläge, fritt från träd och andra byggnader samt att vinkeln på taket är perfekt. Vi har för närvarande en kökspanna som eldas med ved och är ansluten till en accumulatortank som är förberedd för solslingor. Anläggningen kommer i blickfånget både från E4:an och från havet, så många kommer att bli nyfikna.......... När anläggningen är klar förväntar vi oss en betydande besparing av kwh/år, samt att många andra har fått upp ögonen för  solceller även i Norrland. Solcellsbidraget från länsstyrelsen är klart, finansieringen på gång, nu startar vi projektet solcellsel och solsken i Höga Kusten. Vi är på gång vi är laddade och vi är förväntansfulla.  
378 Kenth Kembe Fritidshus Ekstrand Gotland
379 Kersti Hansson Villa, radh Gustavsberg Stockholm
380 Kevin Jarvis Villa, radh Vinäs Dalarna
I use solar panels at my Permaculture Center...EarthwayExperience.com...where this is the only source of electricity. We are completely "off grid" and catch rain water for drinking and other uses. We have been "building" the Permaculture Center since 2006 and have had numerious voluntees come and help. We are now near ready for more guests to come and experience a more simple way of life. Would like to have more solar panels 2 or 3 - 120w as well as a pair of new batteries to expand our storage capacity.  We can then use the 2 -30 watt panels for our outdoor kitchen and sauna house.
381 Kim Blomster Villa, radh Vargön V. Götaland
382 Kim Ivarsson Villa, radh Glanshammar Örebro
383 Kjell Hansson Villa, radh BODEN Norrbotten
Jag har ett tvåfamiljshus som värme med Värmepump kombinerat med solfångare som är kopplad till varmvatten och borrhål. Jag har av naturliga skäl inte en aning om vad en solcellsanläggning skulle innebära på våra breddgrader, det hoppas jag att både ni och jag är intresserade av Jag skulle vilja vinna solceller för att på så sätt effektivisera min värmeanläggning och förhoppningsvis spara mer pengar,
384 Kjell Klasson Villa, radh Hästveda Skåne
385 Kjell Lindén Villa, radh Hägersten Stockholm
SOL i Kvadrat ! Har idag en bergvärmepump där solfångare värmer borrhål för ökad verkningsgrad samt tappvarmvatten. Denna anläggning fungerar bra och har varit i drift sedan 2003.
Att komplettera med en solcellsansläggning som driver bergvärmepumpen och säkrar övriga elbehovet i villan är ett naturligt nästa steg.
386 Kjell Sivander Fritidshus Vedum V. Götaland
387 Kjell Sundberg Övriga fas nattavaaraby Norrbotten
388 Klara Härgestam Villa, radh Örebro Örebro
389 Klas-Göran Söderblom Villa, radh Västerhaning. Stockholm
Vi har behov av att få en bättre andvändnig av våra naturresurser än att skräpa ner vår natur
390 Krister Ågren Villa, radh Lerum V. Götaland
391 Krister Ek Villa, radh Sävsjö Jönköping
Vi har precis investerat i en 5Kw anläggning. Häromkring är vi först med det. Om vi vinner så skänker vi 10.000 var till de 10 första grannarna som också sätter upp med solceller!
392 Krister Greem Kommersiell Hallsberg Örebro
393 Kristina Jeppsson Villa, radh Sättra, Borg. Kalmar
På Öland där jag bor har vi solgaranti, solen lyser som mest här och borde då också ge mest energi. Jag bor i en stor tjugotalsvilla med mina tre barn i byn Sättra på Öland. Jag har redan solpaneler kopplade till en pelletspanna, så värmen är redan delvis solfinansierad, men jag drömmer om solceller att göra min egen el! Jag har inte ekonomi att köpa solceller själv så 100 000 skulle sitta bra! Jag jobbar med två arrangemang helt solberoende- Öland Spirar på våren och Ölands Skördefest på hösten. Att så och att skörda under den Öländska solen, det blir både mat och energi.
394 Kristina Samuelsson Villa, radh Ingelstad Kronoberg
Jag är orolig för jordens uppväming och vill göra mitt lokalsamhälle mer uthålligt. Jag skulle tycka det vore kul att föregå med gott exempel med solel i kombination med min andel i vindkraft via O2. Jag är smålänning och kan se att det är en bra affär med solel om man räknar långsiktigt. Just nu hyr jag min bostad men kommer snart att köpa ett eget hem och då kommer klimatsmart levene att vara första prioritet för mig. Mvh Kristina Samuelsson  
395 Kungsbacka
396 Kurt carlström Fritidshus haninge musk. Stockholm
Jag har flera motiv att åberopa. 1.Genom att själv installera och äga en anläggning får jag kunskaper som kan spridas till andra, 2. Det finns bara positiva skäl att sett ur miljösynpunkt äga en anläggning. 3. Den lilla anläggningen på muskö är ett pilotprojekt som via seminarier och träffar på platsen får efterföljare. Vi lär av varandra
397 Kurt-Inge Ekholm Villa, radh Finja Skåne
398 Lars Gimstedt Villa, radh Linköping Östergötlan.
399 Lars Karlström Villa, radh ENKÖPING Uppsala
Är fiffig som få, vill det optimala nå, att lysa upp och värma vårt lilla schatå med sol. Har idag elvärme, vedeldning och solfångare men är trött på alla höjningar av elkostnaden. Har genom åtgärder kunnat spara hälften av tidigare förbrukning men har ändå samma elkostnad som tidigare??!! Snacka om "kniv i ryggen" av våra beslutsfattare.
400 Lars Körner Villa, radh Simrishamn Skåne
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »