Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
301 Jan Roesen Villa, radh Mellbystrand Halland
302 Jan Simon Villa, radh Bergstena V. Götaland
303 Jan Soddu Villa, radh Högmarsö Uppsala
304 Jan Svensson Villa, radh Ronneby Blekinge
305 Jan-åke eriksson Övriga fas linköping Östergötlan.
Jag förbrukar ca 13000 kw/år växlar mellan jordvärme och vedeldning. Min motivering är Mitt hus ligger utanför Linköping nära E4, jag tror att jag kan inspirera många förbipasserande till att investera i solceller. Jordvärmen behöver el.
306 Jan-åke wallinder Kommersiell Docksta Västernorrla.
307 Jan-eric Lundberg Villa, radh Växjö Kronoberg
308 Jan-Erik Pettersson Villa, radh Hallsberg Örebro
Jag är i full gång med bygget av ett eget ritat hus som skall uppvärmas med solel. Bygget ingår ett system att bygga kostnadsefektivt i lösvirke. Huset har en planlösning som pasar såväl gammal som ung.  
309 Jan-erik svensson Villa, radh hässleholm Skåne
310 Jan-olof karlsson Övriga fas Vingåker Södermanland
311 Jan-Olof Norén Villa, radh Enköping Uppsala
312 Janette Skogshus Villa, radh Östra Asmund. Skåne
Idag har vi solfångare i kombination med pelletspanna som värmer huset och ger allt varmvatten. Nu är nästa steg att även producera el med hjälp av solceller! Vår anläggning sitter dessutom väl exponerad mot väg 17, utanför Eslöv vilket gör att huset i sig blir en inspirationskälla och reklampelare för solenergi!!!
313 Jannis Tselepis Lägenhet Solna Stockholm
314 Jeanette Fjordell Villa, radh Kiruna Norrbotten
Vi bor i en tvåfamiljsfastighet centralt uppvärmd med fjärrvärme och en förbrukning på ca 40 000 kwh. Trots att vi bor i Kiruna med vår mörka period på vintern vill jag visa att solceller fungerar även här och ger en stor energibesparing.
315 Jeanette Lindström Villa, radh klippan Skåne
Vi ska bygga ut vårt hus och funderar på att installera solceller både på huset samt på vårt garage, då min man har sina hobbybilar. Vi gillar verkligen tanken på använda naturens resurser på ett klimatsmart sätt, vi använder i dag fjärrvärme från lokal producent med likalt producerad värme.
316 Jennie Rodin Villa, radh Kållered V. Götaland
Jag vill producera egen förnybar el som en del i min satsning på att vara helt självförsörjande. Idag har vi en luftvattenvärmepump som värmer upp vår 120 m2 villa från 1967 och årsförbrukningen ligger på ca 13000-17000 kWh beroende på om det är varm eller kall vinter. För att minska energiförbrukningen håller vi på att energieffektivisera och isolera upp. Nästa steg är egen elproduktion för den energiförbrukning vi inte lyckas bygga bort. Målet är att minska den inköpta mängden el till 8000 kWh, dvs ca 5000 kWh till hushållsel och 3000 kWh till uppvärmning.
317 Jenny Thomsson Villa, radh Örsundsbro Uppsala
318 Jens Ljunggren Villa, radh Pålsboda Örebro
319 Jens plesner Fritidshus Gustavsbo Uppsala
Hej. Vi har under våren köpt ett äldre torp, med ladugård och två små uthus. Elförsörjningen sker genom direktverkande el och värme delvis genom eldning. Inom snar framtid vill vi att detta skall bli ett permanent boende. Där vi har för avsikt att driva hushållsodlingen biologisk med biodling samt tillverka Öl och must. Det kommer även finnas en musikstudio dels för privat bruk, dels för att lokala förmågor skall få spela in i bra miljö. Det vore helt underbart att få driva vår verksamhet på bästa miljömässiga sätt, dvs solel.   Vänligen Jens Plesner
320 Jesper Max Villa, radh ALINGSÅS V. Götaland
321 Jessica Sahlström Villa, radh Skara V. Götaland
Bor i ett hus som är över 150 år. När vi flyttade in fanns bara direktverkande el, allt är nu bortrivet och vi värmer huset med en gjutjärnskamin. Ved är ett tungjobbat och skräpigt sätt att värma men ändå bättre för oss än elen. Det skulle vara optimalt med ett kompletterande uppvärmningssystem! Skulle också vara bra om man kunde få till det med en lösning för uppvärmning av vatten också! 
322 Jim Hedberg Villa, radh Vilhelmina Västerbotten
323 Jimmy Schjölin Flerbostads torshälla Södermanland
Vet ni vad? "De" lurade oss rejält och snörde in oss i sina sladdar, rör och avloppsledningar. "Jo men kom igen nu då, du kan ju inte stå och på stenålderssätt hämta vatten i brunnen, tända eld för att få belysning och tömma avloppet i en grop! Framtiden är här och hurra vad alla kommer få det bra!" Sedan har det runnit en del vatten under broarna och i ledningarna. Nu blir allt dyrare och sämre för miljön och vi människor ligger i händerna på stora privata bolag som tjänar oändligt på vår lathet och vårat beroende av de "allmänna" näten.   Så... Ska man behöva motivera varför man vill vinna solceller? Nej, jag tycker inte det. Man skall däremot motivera varför man vill bidra till en negativ samhällsnorm som håller på att bli omodern med stormsteg bara för att man är van vid den. Motivering vägras härmed! :D mvh, Eder sladdbundne tjänare!
324 Jivan Wells Lägenhet Järna Stockholm
325 Joachim Dahlgren Övriga fas Olofström Blekinge
Vår camping gör av med ca: 450 000 kilowatt tim. per år som är långt över våra nyckeltal gällande turistanläggningar i Sverige. Vi har gjort en uppskattning att vi förbrukar mellan 120 - 150´ fler kilowatt tim. Med bl.a. solenergi skulle vi kunna spara in dessa kilowatt tim. och att verksamheten är mest igång under sommarmånaderna kan det inte bli fel. Halens Camping är ett klart exempel att man spar pengar med solenergi och samtidigt påverka gäster och andra företag att gå över till detta. Idag har vi elradiatorer. En energikartläggning har gjorts 2012 där det framgår en klar besparing.
326 Joakim Kristiansson Villa, radh Örkelljunga Skåne
Min motivering är att på sommaren när man borde ta ett andetag från höga elräkningar blir det sässong för poolen ock reningsverk med tillhörande pumpar mm.som gör att våran elräkning blir samma Juni & juli som på vintern januari & februari då sommaren borde ge bra med ström vore det ypperligt med lite tillskott till elaktiviteterna. sen är det ju hur fräck som helst att det funkar med solceller!!
327 Joakim Svedell Villa, radh Forneby Västmanland
328 Jocke Andersson Lägenhet Norrköping Östergötlan.
329 Joel borg Villa, radh Kungälv V. Götaland
330 Johan Adlercreutz Kommersiell Strömsbruk Gävleborg
Vi driver vandrarhemmet Kustleden i Strömsbruk med 70 bäddar i form av vandrarhemsbäddar och semesterlägenheter i olika byggnader med byggnadsår från 1912 till 1971.
Vi har just nu olika värmelösningar som bergvärme och fjärrvärme men också direktverkande el. i en fastighet som vi endast har öppen från maj-september. Alla byggnader är utrustade för vattenburen värme.
Eftersom samtliga byggnader ligger med snedtak i söder eller sydost har vi länge tänkt att föregå med gott exempel för våra tusentals övernattningsgäster genom att kunna visa vad man kan göra med solenergi.
Huvuddelen av besökarna kommer sommartid då vi har många soltimmar på den 62a breddgraden.
Vi har solenergi högst på önskelistan men krav från andra akuta renoveringar och upprustnngar petar hela tiden ner solvärmen från förstaplatsen på grund av kostnaden.
331 Johan andersson Övriga fas Trollhättan V. Götaland
332 Johan Asp Villa, radh Vintrosa Örebro
333 Johan Bengtsson Villa, radh Halmstad Halland
334 Johan Emricson Villa, radh Åmål V. Götaland
335 Johan Ericsson Villa, radh Lund Skåne
336 Johan Gund Villa, radh Karlstad Värmland
337 Johan Israelsson Villa, radh Linköping Östergötlan.
Jag behöver mer SOL! EL, alltså.
338 Johan Rosenqvist Villa, radh Onsala Halland
339 Johan Soovik Villa, radh Hallsberg Örebro
340 Johan Vestling Villa, radh Kvicksund Västmanland
Renoverad och utbyggd villa från tidigt 1900tal, idag är det direktverkande el med braskammin. Elen i huset är uppdaterad till senaste standard och allt är optimerat för låg elförbrukning. (Isolering, Styrnigar på uppvärmningen , LEDbelysning, centralavstängningar o dyl) Har hela tiden tittat på alternativ uppvärmining men tycker inte alternativen är intresanta. Förutom möjligheten till solel som jag starkt överväger. Är tele/datatekniker och har en ganska hög teknisk nivå på lösningar i huset. Jag ser helt klart möjligheterna med alternativet solel i huset. MVH Johan Vestling Kvicksund
341 Johanna pansera Lägenhet Trosa Södermanland
342 John Gräns Villa, radh Mörarp Skåne
Tja. Jag har redan köpt en pall med PVE-P6 Solar Moduler och en IG 40 likriktare Sedan har jag varit i kontakt med Öresundskraft och dom är villiga att byta mätare och köpa överskottsproduktionen av el. Men tyvärr var vi tvugna att byta fönster och dörrar innan vintern eftersom vi skrotat oljepannan och gått över till jordvärme. Även om vi lagt ner 800 meter slang var vi osäkra på om jordvärmepumpen skulle klara uppvärmningen så vi kände oss tvingade att investera i fönster och dörrar före solcellsanläggningen kunde förverkligas. Planerna är att vi skall klara uppvärmning och även varmvatten med hjälp av solcellsanläggningen. Tyvärr sprang våra investeringar i väg med lite mer än 500 000:- och vi gillar inte att låna pengar så där rök en stor del av sparat kapital, suck. Så att vinna tävligen skulle vara synnerligen välkommet för då går solcellsanläggningen i drift i vår. Vi har redan fått offer från Solar Supply i Karlshamn om montage kostnad för anläggningen. Vi har även köpt likriktaren från dom och solcellerna köpte vi från PV Enterprise Sweden AB   Bästa Hälsningar John Gräns  
343 John Helmfridsson Övriga fas Sjövik. Leru. V. Götaland
Att samla energi är och har alltid varit en bas för att knyta människor till varandra och skapa det goda i samhällen. Idag kan vi göra detta genom solel. Vi arbetar med att bygga ett socialt centrum för en liten ort. Ett centrum som bygger kunskaper och resiliens. Solel kan vara ett ben av resiliens för vårt lilla samhälle.
344 Johnny Hansson Villa, radh Lindesberg Örebro
Förbrukar nu ca 30 000 kwh/år på vårt ca 200 år gamla hus + en ekonomibyggnad med direktverkande el. Förutom den ekonomiska vinningen att själv produsera den el som går åt, skulle det kännas bra att medverka till ett energismartare utnyttjande av världens resurser och därmed kunna efterlämna en renare och mindre överexploaterad värld till efterkommande generationer.  
345 Johnny Tall Kommersiell Nyköping Södermanland
346 Jompa hhh Flerbostads Sundbyberg Stockholm
347 Jon Jogensjö Villa, radh Hässelby Stockholm
348 Jon Magnusson Villa, radh Valdemarsvik Östergötlan.
349 Jonas Agerbjer Villa, radh Trönö Gävleborg
350 Jonas Axelsson Lägenhet Kungälv V. Götaland
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »