Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
251 Hanna Lauberg Övriga fas Klintehamn Gotland
Vi har ett ett hus med en kökspanna, så vi eldar för att få vårt varmvatten och vattenburen golvvärme på nedervåningen och på övervåningen och i verkstaden är det direktvärmande kaminer som gäller. Det vore helt galet bra att ha solel så man kan stänga av elen på sommaren åtminstone till vattnet och även kunna värma de utrymmen som inte har golvvärme till någorlunda jämnare temperatur. Vårt hus är byggt i kalksten och blir således rejält utkylt om man inte eldar på och jag har mitt jobb i en lokal som ännu inte har någon koppling till vattenvärmen, det vore bra med ett solcellsdrivet element där.. men än så länge har vi inte haft råd med en solcellsanläggning, dock är det förberett för en sådan från början i ackumulatortanken. Vi vill ha solel och vara med och rädda våran jord!
252 Hannes Schmied Fritidshus Gålö Stockholm
253 Hans B Landin Villa, radh brantevik Skåne
254 Hans Bengtsson Villa, radh Strandbaden Skåne
255 Hans Bertilson Övriga fas Ucklum V. Götaland
256 Hans Fokine Övriga fas Lantbruk Östergötlan.
Bor idag på ett mindre lantbruk utanför Ödeshög. Vi strävar efter att bli så självförsörjande som är praktiskt möjligt och har kommit en bit på vägen vad gäller kött genom uppfödning av lamm och kalv. Uppvärmning av de två husen sker idag med ved från egen skog i en liten fjärrvärmeanläggning med nergrävda kulvertar. De stora utgifterna som vi har i dagsläget är lån, drivmedel och el. Lånen och drivmedel har vi liten möjlighet att påverka, men med en solcellsanläggning monterad på ladugårdstaket ser jag stora möjligheter att kunna påverka vårt nuvarande inköp av ca 25.000kWh/år och samtidigt bidra till en renare elproduktion.
257 Hans Hansson Kommersiell HORRED V. Götaland
Hej Jag heter Hans Hansson och driver Horredsdata i vår fastighet på Varbergsvägen 432 i Horred. I fastigheten huserar även Midware Information, som sysslar med mjukvaruutveckling. Fastigheten ligger utmed RV 41 mellan Kinna Och Veddige, mitt i Horreds samhälle. Det skulle vara en bra plats att sätta upp solceller, eftersom vårt hus ligger ganska precis i öst-väst och med stor takyta mot söder. Ett bra blickfång, som säkert kommer att inspirera många att titta på möjligheten med solenergi. Även möjlighet att förevisa anläggningen för presumtiva kunder. Hans H Hansson HORRED 032087940 /070-6006564
258 Hans Lax Villa, radh Gällared Halland
259 Hans Westergren Villa, radh Uppsala Uppsala
260 HANS-ERIK EDVALL Villa, radh Hjärup Skåne
261 Hans-olof nilsson Kommersiell agnesberg V. Götaland
262 Harry Nyberg Fritidshus Arboga Västmanland
263 Hazze Malmgren Villa, radh Södertälje Stockholm
Vår frånluftvärmepump med elpatron är faktiskt för oss ingen speciell billig situation. Med sol på taket, livet strax blir billigare att leva. Då kan man även, till rimlig kostnad, gå inomhus klädd som Adam och Eva. 
264 Helena Grimm Övriga fas Orust V. Götaland
Bor högt och på blåsig plats men svaret på frågan om vad ett litet vindkraftverk skulle kosta var att det inte var motiverat att sätta ett vindkraftverk där, trots att det blåser året om. Kostnaden för vind, i förhållande till sol, som det tydligen också finns gott av hos mig, är betydligt högre när man ser på drift och investering. Nu har jag ju pellets och solvärme redan idag så min förhållandevis låga elförbrukning (8500 kWh/år) på min lilla hästgård går inte ihop sig så länge det inte finns någon nettodebitering. Men jag har ett 60 kvm stort ladugårdstak i direkt söderläge och varje dag solen strålar på det känns som en förlorad dag.
265 Helena wikman Villa, radh Mölndal V. Götaland
266 Henrik Granell Villa, radh Tullinge Stockholm
267 Henrik Kugelberg Villa, radh örebro Örebro
Med solproducerad el blir min anläggning mer hel. Pellets och solvärme har jag klarar mig skapligt idag vill bli självförsörjande nu så rösta på mig snälla du!
268 Henrik Strandberg Villa, radh Falkenberg Halland
När det var dags att byta ut den gamla energislukande oljepannan från sextiotalet, började jag fundera på alternativa energikällor. Jag kör till vardags buss och fick i den vevan en körning från Falkenberg med studenter från hela världen som skulle titta på olika stora alternativa energiproducenter. Nyfiken som man är kunde man ju inte låta bli att följa med på studeibesöken. Man kan inte sticka under stol med att jag blev helt såld. Efter lite efterforskningar vad som skulle passa mig bäst, jag bor i en villa på 1 1/2 plan med källare, kom jag fram till att en pelletspanna med stor akumulator och därtill kopplade solvärmepaneler vore toppen. Investeringen gjordes och det blev kanon. Efter det har jag monterat en vattenburen braskamin på mellanvåningen. Denna dockades till ackumulatorn och ger skön brasvärme i rummen samtidigt som den matar ackumulatorn med varmvatten som räcker fram till morgonen nu när solen strålar inte lyser så länge. Tanken att bli så självförsörjande på energi som det bara går triggar mig varje dag man ser solen från en klar himmel. Problemet är att investeringspengarna till sånt här är slut. Barnen har blivit ungdomar och deras fritidsaktiviteter blir dyrare men får ändå  gå först. Men när solen är framme väcks mina tankar och förhoppningar att bidra till en bättre miljö genom att använda solen. Denna tävlingen fick mig att se möjligheten att kanske kunna tidigarelägga mina planer. Rösta på mig och hjälp mig bidraga till en bättre miljö. Tack på förhand, Henrik
269 Herbert Marcher Villa, radh Gävle Gävleborg
270 Ida Helmers Kommersiell Hasselfors Örebro
Hej, Jag driver sedan Augusti 2012 Hasselfors Wärdshus med min fästman. Vår vision är att driva verksamheten så miljömedvetet och ekologiskt som möjligt, vilket har varit svårt i vinter med det värmesystem som för närvarande finns i fastigheten - olja. Vi tittar just nu på alternativ men de flesta miljövänliga alternativen kräver en stor investering, som vi inte har för tillfället. Vi borde vinna den här tävlingen för att det skulle ge oss en möjlighet att driva vår verksamhet mer miljövänligt, och inspirera andra att göra detsamma! Soliga hälsningar, Ida Helmers Hasselfors Wärdshus
271 Ing-britt grennborg Fritidshus mullsjö Jönköping
272 Ing-Marie Polichetti Villa, radh Sigtuna Stockholm
Vi bor två vuxna och fyra barn  i ett radhus på hundra kvadrat. Elräkningen är skyhög trots elleverantörsbyte med jämna mellanrum:( Det finns roligare saker att göra för pengarna, särskilt när man har många barn. 2013 tycker man att utvecklingen kommit längre och alla borde ha tillgång till solel.
273 Inga-Lill Boija Övriga fas Sala Västmanland
274 Ingalill Näslund Fritidshus Söderhamn Gävleborg
275 Ingeli gagner Villa, radh Njurunda Västernorrla.
Jag tycker om sol och vind. Lycka kan vara en egen liten solcellsanläggning. Bor i en sjöbod med en energiförbrukning på ca 20 000kwh/år. Fiskeläget har många besökare och solceller på mitt tak är en bra reklamplats för hållbar solenergi.
276 Ingemar Andersson Villa, radh Klippan Skåne
277 Ingemar Carlsson Övriga fas Nossebro V. Götaland
278 Ingemar lundgren Kommersiell Sjöbo Skåne
279 Ingemar Ung Övriga fas Rabbalshede V. Götaland
280 Inger Lundqvist Villa, radh Borensberg Östergötlan.
281 Ingvar Andersson Villa, radh Vaxholm Stockholm
Jag kommer att bygga ett nytt hus där jag har tänkt att redan från början projektera in solceller på taket. Solcells anläggningen kommer att vara knuten till ett litet vindkraftverk och tillsammans med en värme pump utgöra grunden för energi och värme systemet i huset. Med en vinst i tävlingen skulle jag kunna förverkliga mina planer.    
282 Ingvar Wogenius Övriga fas Habo Jönköping
283 Jakob Westerback Villa, radh Sölvesborg Blekinge
284 Jakop lindergård Fritidshus JÄRNA Gotland
Nu när tekniken finns, och nu när det äntligen är möjligt att få betalt för producerad el, så känns det viktigt att ta steget, att visa på alternativet, att dra sitt lilla strå till stacken för att rädda jorden. Vi bygger ett hus på Fårö där vi inte är anslutna till några nät, knappt ens vägnätet (eget omhändertagande av avfall och eget handpumpat dricksvatten) Egen el är där en självklarhet. I vårt permanentboende har vi som enda värmekälla ved. Att få till egenproducerad el till hushållet, samt kunna driva elpannan även vid elavbrott skulle kännas gött gött.  
285 James Sandstedt Villa, radh Olofström Blekinge
286 Jan Adolfsson Villa, radh Onsala Dalarna
287 Jan Andersson Övriga fas LÖVÅNGER Västerbotten
288 Jan Ejnarsson Villa, radh Källö-Knipp. V. Götaland
289 Jan Eksvärd Villa, radh Knivsta Uppsala
290 Jan Engvald Lägenhet Lund Skåne
Jag bor i ett område med 64 bostadsrätter. Ingen har solceller här idag. Jag vill nu ändra på detta genom att vara först och visa på att det är enkelt, ekonomiskt och bra för miljön. Det blir ett pilotprojekt som andra kan ta efter.
291 Jan Erik Eriksson Övriga fas Tomelilla Skåne
Hej jag håller på att ta hand om mitt föräldrahem, en gård på österlen med vinodling. kanske en blandning av halmtak och solceller. I övrigt finns jordvärme. 
292 Jan Falk Villa, radh Hässelby Stockholm
293 Jan Fröberg Villa, radh Mölnlycke V. Götaland
294 Jan Hell Villa, radh Stjärnorp Östergötlan.
295 Jan Johannesson Villa, radh Kävlinge Skåne
296 Jan Karlsson Villa, radh Friggesund Gävleborg
För mig handlar sol-el om att göra naturen till huvudsak i våra medvetanden. Användning av Fossila bränslen, kärnkraft, kolkraft etc, har varit utdaterade länge, och den enda anledningen som dessa hålls vid liv, är för att en liten minortet individer skall fortsätta tjäna pengar på det och att göra människorna beroende av sina tjänster. En annan viktig aspekt för mig är frihet. Frihet att låta planeten blomstra. M.a.o. att avstå från att göra skada. En solanläggning på min fastighet, har potentialen att befria mig ekonomiskt, tidsmässigt och dessutom befria mig från nödvändigheten att vara beroende av centraliserade energi distributörer.   Tack för mig, Jan Karlsson
297 Jan Lagerkvist Villa, radh Ronneby Blekinge
298 Jan Lundin Villa, radh Markaryd Kronoberg
Bor i en stor enplansvilla med värms med hjälp av bergvärme, fundera på att montera solceller på mitt tak i söderläge. Problemet är att det verkar vara svårt att hitta något företag som kan åtaga sig denna installation,
Mitt hus är beläget i Markaryd, söker  installatörer men det verkar vara jobbigt att hitta något företag som är villiga att leverera ett nyckelfärdigt system.
299 Jan Nilsson Villa, radh Löddeköping. Skåne
300 Jan Nordgren Villa, radh Ljusdal Gävleborg
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »