Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
201 Eva kåverud Övriga fas örebro Örebro
202 Eva österlund Villa, radh ekolsund Uppsala
Har i dag ett hus på landet med vedkamin, luftvärmepump och elvärmd varmvattenberedare i huset och en mindre varmvattenberedare i ett mindre hus där tvättmaskin och duch finns. Är en tidigare sommarstuga som vi byggt om till permanentboende. Vi är miljökämpar på många sätt men det har aldrig kännt riktigt bra för miljön med lösningarna för uppvärmning. Själv är jag en stor Solälskare.  Har ibland tänkt att om alla på jorden dyrkar Solen i stället för diverse gudar som det skall krigas om och för.  Då skulle Världen nog se ordentligt annorlunda ut. Soliga Hälsningar Eva Österlund
203 Ewa O Villa, radh Vintrosa Örebro
204 Fabian Karlsson Lägenhet Norrtälje Stockholm
205 Filip Sebek Villa, radh Ransta Västmanland
206 Fredrik Asp Fritidshus Sjulnäs, Sla. Norrbotten
207 Fredrik Grahn Villa, radh Fjugesta Örebro
208 Fredrik Haglund Kommersiell Örebro Örebro
209 Fredrik Hamlin Villa, radh Åled Halland
210 Fredrik Hendeberg Villa, radh Örebro Örebro
Vi har flera anledningar till varför vi skulle vilja vinna detta. Den första anledningen är att jag tycker det skulle vara riktigt roligt att prova tekniken. Dels har vi en terass i söderläge som ändå behöver nytt tak och vad vad skulle passa bättre än solceller. Dels jobbar jag med datorer och det vore roligt att kunna minska avtrycket som min bransch gör vad avser elförbrukning. Och kanske viktigast av allt har vi även radon i huset vilket gör att vi måste ventilera mycket vilket i sin tur gör att vi använder ganska mycket el för att driva bergvärmepumpen som värmer huset. Hoppas ni ger mig chansen att göra detta. Tack.  
211 Fredrik Hultman Villa, radh Indal Västernorrla.
212 Fredrik nilsson Övriga fas Vänge Uppsala
213 Fredrik Östbye Villa, radh Alingsås V. Götaland
Om jag vann er tävling skulle jag välja ut en lämplig referensfamilj som skulle få anläggningen, i syfte att skapa god publicictet för solel i sverige!  Detta ligger i eget intresse eftersom vi håller på att starta upp ett företag som avser bli betydande leverantör av solelsystem i sverige.   mvh Fredrik Östbye, JOWA EnergyVision AB
214 Fredrik Svensson Villa, radh Trollhättan V. Götaland
För framtidens och barnens skull vill vi satsa på solel, vi har en 1,5 plansvilla med ett större uthus där vi kan lägga paneler utan att det stör någon. För att kunna komplettera fjärrvärmens miljöfördelar vill vi även göra det bästa med elen. Vi förbrukar ca 5000 kWh idag i ren el.
215 Fredrik Wallner Villa, radh Gävle Gävleborg
216 Frida Lindahl Villa, radh Valla Södermanland
Vi bor tre personer i ett hus på landet. Huset har alla förutsättningar för att kunna fånga upp solenergi. Det står i söderläge, utan hinder från träd eller andra hus och vinkeln på taket är perfekt för solceller. Idag eldar vi i kaminen på vintern men det räcker tyvärr inte till hela huset då det är ganska stort. Tappvattnet värmer vi med el, vilket vi inte tycker är särskilt miljövänligt. Hade vi solceller skulle vi kunna värma tappvattnet med den energin och då kanske vi bidrar till en renare och bättre miljö vilket skulle glädja oss och även isbjörnarna som får behålla isen på Nordpolen så de slipper drunkna.
217 Georg Skult Villa, radh Svartsjö Stockholm
Med intresse för alternativa uppvärmningsmetoder och värna om miljön så önskar jag installera en egen solcellsanläggning- helst vill jag vara oberoende av energibolag - det är jag väl inte ensam om ?! Huset värms med luftvärmepump, ved och delvis med direktverkande el.
218 Gerd Jansson Villa, radh Färnäs Dalarna
219 Gert Andersson Villa, radh Åhus Skåne
Bor i ett enplans vinkelhus där jag kan dela upp solsellerna hälften i österläge och hälften i söderläge har undersökt med kommunen men kan inte kopla ihop för att sälja överskottet, använder 13000 kw i dag vill inget häldre än att vara självförsörjande på el, har ett 5000 kw elvärk i reserv om i fall inte kommunen kan leverera elen, varför ska vi i sverige vara så långt efter tyskland i utveckling av solenergi?
220 Gert Olsson Villa, radh Kinna V. Götaland
Målet är att bli helt fossilfri och då vi använder pellets som uppvärmning är det bara elen kvar som vi vill ha inflytande över hur den produceras. Mer inflytande kan man ju inte få än om man producerar den själv!
221 Gert Winkler Kommersiell Svenshögen V. Götaland
222 Gert-Ove Nilsson Villa, radh Kulltorp Jönköping
För att spara pengar på banken vill jag ha solel från solcell till varmvattentanken.
223 Gita Ljunggren Villa, radh Pålsboda Örebro
Jag älskar solel!
224 Gitten Hägg Övriga fas Vilhelmina Västerbotten
225 Göran Bergman Villa, radh Nykvarn Stockholm
226 Göran Edel Övriga fas Karlskoga Örebro
227 Göran Jacobsson Villa, radh Hycklinge Östergötlan.
228 Göran sjöberg Villa, radh levide dals 4. Gotland
solenergi har jag haft sedan 2004 för varmvatten har sett vilken energibesparing sol ger och tär inte påvåra naturtillgångar jag vill ha solpanel för mina barn barnbarn och barnbarnsbarn för att dom ska få ett bra liv under sin tid på moder jord och alla andra också gotland är ju enligt statisiken bäst i sverige vi har ju som regel flest soltimmar per år ser fra emot en en vnst göran
229 Gordon Fitzpatrick Villa, radh Smygehamn Skåne
Här i Smygehamn älskar vi solen och med bara 8kWp av solceller kan vårt själv byggda energisnåla hus vara Sveriges sydligaste plus energi hus. Uppvärmning och varmvattenbehov är bara 2500kWh / år med en 5 kW värmepump och mellan 4000 och 5000kWh hushållsel. Vårt tak som vätter mot sydost på 45 grader bör producera ca. 7300kWhr enligt PVGIS. Du kan läsa mer om vårt hus på http://www.byggahus.se/forum/socialt-projekt/210062-passivhus-bygga-sjalv.html "Gilla oss" och hjälpa oss att ge mer energi till våra barns generation inte stjäla det från dem!
230 Gösta Waldner Villa, radh Täby Stockholm
Solcellerna sänker våra elkostnader och sänker koldioxidutsläppen. Det vi inte förbrukar själva levererar vi ut på nätet för andra att förbruka ! Solen tvättar, diskar, dammsuger mm ! Vi kör så många apparater som möjligt när solen skiner. I kombination med luft/vattenvärmepumpen gör vi även värme utan el från annan producent. Dessutom blir det bättre "ränta" på taket än på banken !
231 Göte Svensson Villa, radh VARA V. Götaland
232 Greger Wintercorn Villa, radh Laxå Örebro
233 Gudrun Jiveskog Fritidshus Eksta Gotland
Behöver utöka kapaciteten på celler för att kunna tända lampor när det blir kväller!
234 Gunilla fluur Villa, radh Näsåker Västernorrla.
Soligt sinne, med sol ute och inne! Idag pellets och vattenel. Med solel, en del färre miljöfel.....
235 Gunilla Karlén Villa, radh Enskede Stockholm
Efter att ha provat bergvärme och blivit lurad, har vi nu både elkasett och luftvärmepump, vilket ger oss höga kostnader för el. Solenergi kan förhoppningsvis vara lösningen för oss.
236 Gunilla Pettersson Villa, radh Bankeryd Jönköping
237 Gunilla Wikström Övriga fas Skellefteå Västerbotten
238 Gunnar Kuntz Villa, radh Björkvik Södermanland
239 Gunnar Kuntz Villa, radh Björkvik Södermanland
240 Gunnar Netsman Villa, radh Bollnäs Gävleborg
241 Gunnar Petersson Villa, radh Flyinge Skåne
Jag vill kunna äga en lagom stor del av en solcellsanläggning, som finns i en bra placerad solpark. Om jag säljer huset så vill jag kunna använda min solcellsandel i det nya huset istället 
242 Gunnar Sem Villa, radh Kolmården Östergötlan.
Vill dra ett strå till stacken för att förhindra att våra efterlevande inte skall få lida för vårt överflödssamhälle när det gäller energiförbrukning. "Varför gjorde ni inget?"
243 Gunnel Unge Lägenhet Nacka Stockholm
Jag bor högt uppe på ett berg i ett stort lägenhetskomplex med tre bostadsrättsföreningarn.- Det är helt enkelt iditotiskt att inte utnyttja våra tak-ytor till solenergi!!!!
244 Günther Skov Villa, radh Mårtsbo Gävleborg
245 Gussie Ericsson Fritidshus Galtström, N. Västernorrla.
Har i åratal önskat att kunna använda solel i mitt torp, men har varken kunskap eller råd. Mitt fritidshus är en fd åretrunt-bostad med sönderfruset värmesystem. Det ska åtgärdas, frågan är när, och mitt önskeval är som sagt solel. Då kunde jag nyttja huset året om, och dessutom kanske en vacker dag även kunna bo där på heltid. Med gott samvete och bra bokostnad. Ett drömscenario...
246 György Schmidt Villa, radh Brandstorp Jönköping
247 Håkan Axelsson Villa, radh Henån V. Götaland
Det känns som våran familj har hjälpt elenergijättarna att växa sig feta genom åren. Det börjar bli dags att göra en magsäcks-bypass på dessa ockrare. En solcellsanläggning skulle sitta som handen i handsken, och dessutom ge miljöabetet en liten men hjälpande hand. (Bor på en liten gård, villa med direktverkande El och en årsförbrukning på ca 25000kWh.)
248 Håkan Bergdahl Villa, radh Täfteå Västerbotten
Efter 3 månaders använding av min anläggning så är jag helnöjd. Allt fungerar perfekt! Nu vill jag komplettera resten av taket alt. gaveln med solceller. Det är en sådan investering som motiverar att jag skall vinna tävlingen. Under de första månaderna juni-aug så är besparingen ca 60 % av förra årets elanvändning. 
249 Håkan Gustafsson Villa, radh Harplinge Halland
250 Håkan Larsson Villa, radh Norrköping Östergötlan.
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »