Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
151 Christina Nilsson Villa, radh Hemse Gotland
Flyttat från jordvärme och solfångare till elradiatorer, varmvattenberedare med solfångare och luft/luftvärmepump. Endast en inkomst i hushållet = underlättar att vinna. Solceller är det självklara valet i nuläget.
152 Christoffer Bach Villa, radh Helsingborg Skåne
153 Christopher Johansson Kommersiell Haninge Stockholm
154 Claes Ringqvist Villa, radh Svanesund V. Götaland
155 Claire kaustell Villa, radh Tierp, Lövst. Uppsala
En alldeles lysande idé, som kommer att implementeras genast när 1700-talshuset i Uppland är ett faktum! Ihop med vedspisen i köket får vi ett ursprungstillstånd kompatibelt med vår tids vardagsbehov med en relativ garanti för att Vattenfall inte stänger av elen...
156 Clara Högström Villa, radh Borgholm Kalmar
157 Colm O Ciarnain Lägenhet Tranås Jönköping
158 Dag lundblad Villa, radh örebro Örebro
159 Dan Bengtsson Villa, radh Påskallavik Kalmar
160 Dan Fornander Övriga fas Eslöv Skåne
Det växthus med biutrymmen vi planerar bygga, kommer att ligga 100 m från bostadshuset. Tänk om vi kunde lösa energibehovet med en solcellsanläggning!  
161 Dan Lundberg Villa, radh Åkersberga Stockholm
Hej! Bor i hyreslägenhet idag men kommer att flytta till radhus eller villa inom snar framtid och då vill jag bidra till en bättre miljö och samtidigt spara in pengar till hushållet. Vi behöver alla bidra så mycket vi kan för miljöns skull!

Mvh Dan Lundberg
162 Danaxel lindberg Villa, radh Göteborg V. Götaland
Jag är ägare till ett radhus i Robertshöjds radhusförening som består av 29 rahuslängor vilket gör 232 hus alldeles i anslutning till naturen i Skatås med friluftsområden, sjöar mm, Göteborg. Området i sin helhet skulle passa mycket bra med sin taklutning och läge med solceller som energikälla för eltillskott. Husen är idag uppvärmda vattenburen värme. Jag har länge funderat att ta upp detta för styrelsen att montera solceller på ett av husen som ett testobjekt. Framför mig ser jag att alla hustak skulle kunna förses med solceller i hela området. Detta skulle sannolikt klara av elenergibehovet och om överskott produceras gå till det allmänna nätet. De små förrådstaken skulle vi lägga sedumtak på som förslag. Varje radhus här i storlek mellan 8-120 kvm stort. Se Robertshöjds radhusförening. Dessutom då dessa hus ligger i anlutning till naturen passerar det mycket männsikor vilket gör en bra reklam för solceller. Vi skulle också vara öppna för visningar/ambassadörer och berätta hur det fungerar för intresserade grupper.  
163 Daniel Blom Villa, radh Nässjö Jönköping
164 Daniel Christiansson Villa, radh Malmö Skåne
165 Daniel Eriksson Övriga fas Gunnebo Kalmar
166 Daniel Forslund Villa, radh Tullinge Stockholm
167 Daniel Isaksson Villa, radh Lindome V. Götaland
Hej! Har en tomt med perfektläge för att placera solceller samt solfångare. Jag avseer bygga ett nytt hus på tomten och använda mitt intresse för förnyelsebar energi och vill arbeta med solceller/solfångare för att bygga ett system som ihop med bergvärme och accumulatortank kan i så många fall som möjligt driva pumpar för bergvärme, driva extra elpatron i tanken samt hjälpa till med uppvärmning av vatten till golvvärmen. Det hus jag har tittat på är tänkt att placeras på tomten med en sida mot solen som skulle utgöra en utmärkt placering. Mitt intresse kommer mycket från min utbildning inom kraftelektronik och nu vill jag ta ihop de delar som är möjliga. Jobbar även inom laddning av el/hybridfordon vilket jag skulle vilja sy ihop med husets funktion. Där ser jag tävlingen som en perfekt chans att få möjlighet att skapa mitt drömboende!
168 Daniel Karlsson Villa, radh Borlänge Dalarna
169 Daniel Köbi Kommersiell Östersund Jämtland
170 Daniel Ratarevic Villa, radh Helsingborg Skåne
171 Daniel Stolpe Villa, radh taklax Örebro
172 David Hårsmar Villa, radh Dalsjöfors V. Götaland
173 David Lundqvist Villa, radh Kil Värmland
174 Denny Elfström Villa, radh Saltsjö-Boo Stockholm
Vi bor i villa 160kvm med ett mindre hus på tomten 45kvm. Direktverkande el. samt 1st luft/luft pump.
Förbrukning ca 25 000kwh/år trots lågenergifönster (0,7Ug). Vi har länge tänkt på göra något åt vår förbrukning och tror att solceller börjar bli en bra lösning. Man börjar få dem riktigt effektiva, det är också kostnadseffektift och är en "ren" energikälla.
175 Dirk Handzic Villa, radh Töcksfors Värmland
Solceller skall bli ett komplement till våra 10m2 solfångare som ger oss varmvatten mars till september. Med solcellerna blir vi nästan energiautark under sommaren.
176 Edwin van der Horst Övriga fas Hormeshult Kronoberg
177 Eje Sandell Villa, radh Nybro Kalmar
Vi har byggt ett nytt hus i Nybro.tidigare bodde vi på landet , där hade vi solvärme installerad och det för att vi strävar efter ett naturligt levnadssätt. Här har vi fjärrvärme och tycker vi det vore bra att komponera det med solceller för att få mer naturlig el.
178 Ekosvensson.se Villa, radh Pålsboda Örebro
Att producera egen solel är en otrolig känsla. Sommaren 2012 fyllde vi hela vårt tak med solceller och producerar nu knappa 12.000 kwh per år, vilket gör oss självförsörjande med värme, varmvatten och hushållsel. Om inte vintern är ovanligt kall och lång vill säga. Eftersom vi är med som initiativtagare till detta forum, kan vi naturligtvis inte delta i tävlingen, men annars skulle vi inte ha något emot att vinna 100.000 kr till fler solceller. Och kanske sätta på grannens hus? ;-) Det är ju faktiskt riktigt snyggt med solceller!
179 Elena nordmark Lägenhet malmö Skåne
180 Elie Sleiman Lägenhet Åkersberga Stockholm
181 Elisabet häggfors Lägenhet kalmar Kalmar
182 Elisabeth Collin Fritidshus Enköping Uppsala
Det goda exemplet!

Vårt fritidshus från 70-tal
saknar som de flesta andra en smart bränslecentral.
Jag drömmer om att göra min egen stuga till ett eftertraktat ideal
med hjälp av klimatsmarta val!
Att arbeta för att skapa ett hållbart samhälle är min passion,
så nu har jag en vision
En tanke om att göra vår stuga till en förebild
gör mig nämligen alldeles vild!

Svenska folket älskar ju naturen och att njuta livet i sin stuga 
men utan värme och el skulle den nog till de flesta av dem inte duga.
Så för en hållbar framtid, även på vår fritid 
behöver vi alla begränsa vår användning av fossila bränslen och utsläpp av koldioxid.

Vem vill egentligen va en fossil gammal relik?
-Nej fram för ny smart teknik!
När vårt eget kära "fritidshak"
kan stoltsera med solpanel på sitt tak, 
kommer grannarna inte vilja leva kvar
 på skuggsidan i alla sina dar 
utan vår succé kommer inspirera flera
 till att investera mera
i solklara lösningar för egen del
för solel spar, så kan vi ha både slantar och natur kvar!


(Vinterbonat fritidshus i stugområde byggt på 70-talet.
Liksom resterande stugor i området, samt att en del omvandlats till permanentboende.)
Värms upp med direktverkande el-element, samt vedeldad kamin.
183 Emil Selander Villa, radh Mariannelund Jönköping
Jag bor i en villa i ett litet samhälle/by med 7 grannar. Jag borrade bergvärme när jag flyttade hit för snart 2 år sedan. När det blir som kallast på vintrarna orkar pumpen inte med att värma upp vattnet utan elpatronen, och då kan elräkningarna bli väldigt dyra om kylan håller i sig. jag har ingen annan hjälp till uppvärmning och har inte råd att ens installera en billig kamin i dagens läge. Jag skulle helst av allt vilja ha ett självförsörjande hus, om det på något sätt skulle gå? Jag har en liten snickarverkstad i källaren med maskiner som drar mycket el, som jag använder till att snickra diverse saker för att få in lite pengar.. utan maskinerna hade min ekonomi ej gått runt. Om jag hade haft en solcellsanläggning hade mina elkostnader sjunkit och jag hade kunnat spara mer pengar till fler maskiner och på så sätt utvidga min snickarverkstad till att kunna tillverka fler typer av arbeten och delar och på så sätt få in ännu mera pengar. Snickeriet är mitt liv, det jag lever för som drar mig frammåt. Dock finns det så himla mycket som man så gärna skulle vilja tillverka, till sig själv och till kunder som efterfrågar olika saker. men på grund av mina begränsade maskiner, kan jag tyvärr inte tillverka allt jag vill. /Emil Selander
184 Eric Lennerman Villa, radh Uppsala Uppsala
Att leva i samklang med naturen samt att ta hand om den jord vi lever på är något som vi strävar efter. Vi har i många år handlat i stort sett endast ekologiska varor, vår bil drivs på biogas samt att huset vi byggt är ett nytt byggsätt med EPS cement i samtliga väggar. Detta ska leda till ett välisolerat hus. Ett solcellssystem skulle göra vårt hem till ett mer miljövänligt anpassat hem som skulle sänka driftkostnader samt leda till det vi eftersträvar, att påverka miljön så lite som möjligt för våra tre barns framtid. Huset vi bor i värms upp av en frånluftvärmepump. Eftersom vi bor på landet med eget vatten och minireningsverk så drivs allt av el. Vårt tak är ett falsatt plåttak med bra lutning mot söder så en solcellsanläggning skulle kunna utnyttjas bra. 
185 Erik frederiksen Övriga fas 263 92 jonsto. Skåne
E G E N  S O L  /  M O T I V E R I N G Vi har en avstyckad gård, som är bygd 1860. Vi köpte den på våren 1987 och har sedan dess renoverad den i etapper (isolering av golv och tak, tätning av ytterväggar, fönster och dörrar etc.) Gården blev senast renoverad 1959 och var inte förstörd med plastmaterial o.dyl. Vi har egen brunn, som vi själva skötar. Vi tar också själv hand om avloppsvatten, som vi via en trekammerbrunn renar i en 40m2 stor bädd bestående av olika grus- och stenmaterial samt växter, som tar hand om "föroreningen". Efter reningen rinner "avloppsvattnet" via en dränkanal till Görslövsån. Denna biologiska reningsanläggning (kallad den danska modellen) skötar vi själva och kontrollerar den med jämna mellanrum. För 10 år sedan gick vi från oljeeldning till jordvärme. Vi grävde ner 700m slang 1m ner i marken i hela gårdsplanen och runt tomten, som är ca. 6000m2. Jordvärmeanläggningen var betalad efter 4 år. Vi är således "självförsörjande" forutom el. Vi har kollat på mindre "gårdsvindkraftverk", men de är för dyra - inte bara i anskaffning - men kräver också omfattande eftersyn och reparationer. Så återstår endast solceller, och vi avvaktar att priset skall bli bättre. (lägre) ! Vi har också kollat på solfångare, men det är inte lönt, när man har jordvärme. Görslöv 2013.03.14 ArkitektFrederik
186 Erik Lindh Villa, radh Uddevalla V. Götaland
Vår enplansvilla är byggd 1989 och byggdes för att få in så mycket ljus och värme i huset som möjligt. Det har en bred sims (takets överhäng) vilket gör att takytan blir stor. Taket är därför lämpligt för att montera solfångare på.  
187 Erik Lundström Villa, radh Vara V. Götaland
Soliga, kalla och vindstilla vinterdagar då elen behövs som mest vill jag njuta av vindkraftverken står still och mina solpaneler riktigt brinner av iver att skapa el. Har idag vattenburen golvvärme som drivs av en NIBE-panna med elpatroner och frånluftsvärmepump. ( Riktigt bra och underhållsfritt system ) Med solpaneler skulle detta bli ännu bättre.  
188 Erik Martinson Övriga fas Solna Stockholm
189 Erik Orvarson Villa, radh Göteborg V. Götaland
190 Erik rosen Villa, radh Helsingborg Skåne
Vi har fjärrvärme idag och vill komplettera med solvärme, har funderingar på att gräva ner en pool och denna SKALL vara soluppvärmd det är dedan bestämt. Jag vill ha framtidens enegikälla, enkelt är vackert.
191 Erik Wahlström Villa, radh Skärblacka Östergötlan.
Om jag hade solceller skulle jag kunna bidra med överskottsel till andra dagtid när jag befinner mig på mitt arbete och mitt hus använder mycket lite el. Detta skulle båda jag och miljön vinna på. 
192 Erkki koski Villa, radh Hallstahammar Västmanland
193 Erling Anderberg Övriga fas Åkersberga Stockholm
194 Esbjörn Bilius Övriga fas Uppsala Uppsala
195 Estela Mathlein Villa, radh Sparreholm Södermanland
196 Eva kåverud Övriga fas örebro Örebro
197 Eva österlund Villa, radh ekolsund Uppsala
Har i dag ett hus på landet med vedkamin, luftvärmepump och elvärmd varmvattenberedare i huset och en mindre varmvattenberedare i ett mindre hus där tvättmaskin och duch finns. Är en tidigare sommarstuga som vi byggt om till permanentboende. Vi är miljökämpar på många sätt men det har aldrig kännt riktigt bra för miljön med lösningarna för uppvärmning. Själv är jag en stor Solälskare.  Har ibland tänkt att om alla på jorden dyrkar Solen i stället för diverse gudar som det skall krigas om och för.  Då skulle Världen nog se ordentligt annorlunda ut. Soliga Hälsningar Eva Österlund
198 Ewa O Villa, radh Vintrosa Örebro
199 Fabian Karlsson Lägenhet Norrtälje Stockholm
200 Filip Sebek Villa, radh Ransta Västmanland
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »