Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
101 Björn Lindh Fritidshus Björkäng, T. Gävleborg
102 Björn Näslund Flerbostads Sundbyberg Stockholm
103 Björn Söderström Villa, radh Värmdö Stockholm
Jag arbetet medenergieffektivisering och skulle verkligen vilja utvärdera en egen anläggning som också skulle kunna fungera som referensanläggning. vårt hus värms upp med bergvärme samt el och detsamma gäller för varmvatten. Huset är på ca 300m2 och vi är 5 personer i hushållet. Årlig elfurbrukning ca 30.000 kWh.
104 Björn Strömros Villa, radh Stockholm Stockholm
105 Björn Therkelson Fritidshus Vilske V. Götaland
106 Björn-Erik Franzén Övriga fas Hejdeby Visby Gotland
Genom att investera i en solcellsanläggning hoppas jag kunna producera merparten av den el vi förbrukar i våra stugor och till bärodlingen. Därvid tror vi oss vara mer ekologiska än våra kollegor som köper vind och kärnkraftsel.
107 Bo Andersson Villa, radh Söderköping Östergötlan.
108 Bo Andersson Villa, radh Viken Skåne
109 Bo henrik karlsson Villa, radh Vadensjö Skåne
110 Bo Johansson Övriga fas Stora Mellös. Örebro
111 Bo Jönsson Fritidshus Käxsundet i . Värmland
112 Bo Solem Fritidshus Ockelbo Gävleborg
Världens bästa celldelning
113 Bodil Fredriksson Villa, radh Degeberga Skåne
114 Bodil Hemmingsson Villa, radh Svenstavik Jämtland
115 Börje Nilsson Villa, radh Österbymo Östergötlan.
Har solfångare i dag, trivs väldigt bra med det. Timmrade ett eget hus för fyra år sedan skulle kännas riktigt bra med solceller för att ge huset ett tillskott av energi och göra det på ett klimatsmart sätt. Har mycket kontakter genom mitt arbete inom farmartjänsten Ydresörven som är intresserade av solceller. 
116 Börje Orrvik Övriga fas ASKERSUND Örebro
Egen och närproducerad el är bäst!!! Bor i äldre ett torp i skogsbygd, bostadshuset planeras för renovering, event. installation av 12 volts el-nät bl. a. drivet av solceller nu när det finns många energisnåla produkter. På sikt är målsättningen att kunna "kapa" inkommande el-ledningar och el-kraft och vara självförsörjande.
117 Bosse Frittliv Fritidshus Norrköping Östergötlan.
118 Britt-Marie Ekestubbe Villa, radh Enebyberg Stockholm
119 Bror Boije Villa, radh Snäckvägen . Skåne
120 Bruno Vilman Villa, radh Näsum Skåne
Vi bor i en gammal prästgård, en sevärdhet i vår by. Idag använder vi fjärrvärme som många andra i vårt område. Genom att installera solel på en gammal känd byggnad kommer vi att väcka nyfikenhet, inrtesse och medvetenhet bland invånarna i byn samt i kommunen om framtidens mest lovande , renare och billigaste energikälla.    
121 Calle Lindroth Villa, radh Djurmo Dalarna
122 Carl Angervall Villa, radh Bohus-björk. V. Götaland
123 Carl Johan Almqvist Villa, radh Hjälteby V. Götaland
124 Carl Krusell Villa, radh Västerås Västmanland
125 Carl Stridsberg Villa, radh Laholm Halland
Vi använder oss av Nordic Green Energy till vårt elbehov. För varmvatten och värme använder vi endast vedeldning sedan snart 35 år. Vi har en CTC panna, tillverkad 1969.

På södersidan har solen i stort sett helt frätt på den svarta färgen på vårt plåttak och aluminimplåten syns säkert ända från månen, silvervit, lysande som en stjärna! :)

Eftersom solen avger en sådan energi så den fullkomligt smälter bort färgen på sydsidan vore ju ett litet batteri av solceller ganska smart att installera.

Därför önskar vi vara med i tävlingen!

Bästa hälsningar
Anna & Carl Stridsberg
126 Carl-Christer Johansson Villa, radh Tranås Jönköping
127 Carl-Erik Fröman Övriga fas Dala-Järna Dalarna
Hej. Jag heter Carl-Erik Fröman och är en av fyra delägare i vår nybyggda VMS-stall med plats för 230 kor. Vi har för närvarande tre st varmvattenberedare och en elpanna på 42KW som kopplas in vid behov. När mjölken kyls så bildas värme och den har vi värmeväxlat in till varmvattenberedarna som hjälp. Vi har disk på robotarna tre ggr per dag och tanken diskas efter varje hämtning av mjölk, så det går en hel del varmvatten.  Under tiden vi byggde  så hade jag som förslag att vi skulle sätta upp solpaneler på södra gavlen på vår nya ladugård men fick inte riktigt gehör. Vi förbrukar ca 365000 kwh på ett år och jag såg en chans att kunna minska elförbrukningen med hjälp av denna tävling. Jag tror att solpanelerna skulle hjälpa oss att förbättra vår ekonomi och vara en del i våran satsning på framtiden. Det är tufft att vara mjölkbonde idag och vi försöker greppa varje strå vi kan. MVH Carl-Erik Fröman
128 Carl-Johan Fredriksson Villa, radh Borgholm Kalmar
Vi håller på att renovera och göra ett hus med anor från 1850-talet miljö- och energismart invid landborgskanten på Öland. Vi arbetar med ett helhetstänk och försöker bevara husets karaktär och tänka byggnadsvård samtidigt som vi tänker energieffektivtitet. Grunden är god organisk isolering som kan andas, och kombinerad uppvärmning med hjälp av solvärme och vattenmantlad kamin. Öland, solen och vindarnas ö, ger goda möjligheter att ta tillvara på vind och sol för elproduktion. Det vore ett ypperligt tillfälle att få möjligt att få producera egen el, förutsättningarna avseende soltimmar/solvinkel är mkt goda.
129 Carl-Johan Larsson Villa, radh Åkersberga Stockholm
130 Carl-Johan Svensson Villa, radh Bjärred/Löd. Skåne
131 Carlo Tyrberg Villa, radh Yngsjö Skåne
132 Caroline Höstgren Villa, radh Åkarp Skåne
Hjälp oss bli miljöhjältar!   Vi är en familj boende i villa med ett stort södervänt tak i ett publikt läge i Åkarp som består av huvudsakligen liknande villor! Som de flesta andra husen i området värmer vi upp vårt hus med luftvärmepump och har varmvattenbredare som drivs på el.   Vi har börjat vår resa mot att bli bättre samhällsborgare och anstränger oss på många sätt att göra rätt. Vår förhoppning är att genom vårt nätverk av vänner och arbetslivs kontakter kunna påverka andra i vår omgivning att göra fler miljövänliga förändringar i vardagen.   Därför är vi engagerade i välgörenhetsarbete som Team Rynkeby och cyklade före sommaren till Paris från Malmö i syfte att samla in pengar till Barncancerfonden. ( vi samlade in 2 miljoner kronor ). Hela familjen lämnar sina använda saker till Erikshälpen för att hjälpa behövande och vi är flitiga kunder i flera second hand butiker båda för att stödja välgörenhet samt göra en miljöinsats.   Senaste året har vi sorterat vår hushållsavfall som då omvandlas till biogas, och när vi för 2 månader sen bytte bil kändes det självklart att vi skulle köpa en biogasbil så vi kan köra på drivmedel som skapats från våra egna sopor.   Så långt så bra, men vi känner att vi måste fortsätta utveckla vårt miljötänk och ta det ett steg vidare. Vi har pratat om att vi ska skaffa solceller på vårt hus för att ta oss det steget vidare i vår väg till att bli miljöhjältar. En stor förskola byggs som vår närmsta granne med 120 platser och vi vill verkligen vara ett föredöme för barnen som ska titta på vårt hus varje dag.   Dock har vi inte riktigt det utrymmet i plånboken för en sådan stor investering just nu och därför deltar vi i denna tävlingen för att förverkliga vår dröm att få bli ambassadörer för miljövänlighet och förhoppningsvis inspirera andra att göra samma sak.  
133 Cathrine Tibbling Villa, radh Norrköping Östergötlan.
Har idag en villa i ständig sol, och en räkning som ingen i familjen tål. skulle vilja få barnen att veta - att solen strålar är bra o heta. solen kan värma upp deras pool och hela vårt hus - och för sparade elpengar kan vi åka till Disneyland på bus!
134 Catrin Hedlund Fritidshus StockholmVär. Stockholm
Vi är idag helt självfösörjande på årsbasis. Vi har nu möjlighet att överlämna denna underbara jordbruksfastighet till våra barn och med säkerhet veta att de kommer att ha råd att behålla det. Ökande energipriser jobbar numera för oss.
135 Cecilia Grönfelt Villa, radh Domsjö Västernorrla.
136 Celeste fahlström Villa, radh sankt ibb Skåne
Kvotera en kvinna att vinna solceller på taket!  Tycho Brahes alla stjänor i all ära -reflexer från solen han har att  lära  celler på ett tak dit många kom är en bön att stilla bedja om...  
137 Charlotta Winkler Villa, radh Halmstad Halland
138 Charlotte ahde Villa, radh örsundsbro Uppsala
139 Charlotte Fällman Gleisner Villa, radh Munka-Ljungby Skåne
Med taket i 45 graders lutning i söderläge är förutsättningarn perfekta för att fånga upp solens energi. Jag har tänkt på solens kraft i många, många år och önskat mig en anläggning för naturens och miljöns skull och som dessutom skulle möjliggöra att vi får råd med en semester för att ladda oss själva med ny energi!   Idag har vi luft-vattenpump med en Daikinpump som värmer upp husets radiatorer och varmvatten.
140 Charlotte Ivarsson Lundberg Kommersiell Tomelilla Skåne
141 Christer andersson Villa, radh Arvika Värmland
142 Christer Björkman Villa, radh Gävle Gävleborg
143 Christer eriksson Villa, radh gullspång V. Götaland
Idag värmer jag med spannmål vintertid och solfångare sommartid. Min dröm har alltid varit att kunna kapa kabeln in i huset och slippa betala för de ca 5 000 kw jag förbrukar. Med en solcellsanl skulle jag närma mig drömmen. Jag har nu en halvfärdig vindsnurra liggandes. När denna och solcellerna kommer på plats så adjö med alla snyltaqnde elbolag.
144 Christer Hjerpe Villa, radh Ängelholm, v. Skåne
Marknadens sannolikt billigaste nollenergihus, med egen solel-såklart; för elproduktion och solfångare för varmvatten.
145 Christer hovdegård Villa, radh gimo Uppsala
146 Christer josefsson Villa, radh motala Östergötlan.
Äger ett 1,5 plans hus från 1919 i Motala. Jag har sänkt energiförbrukningen från 30000 till 7000KWh, för att kunna sänka ännu mer krävs solpaneler. Finns plats för 3000W
147 Christer Krona Villa, radh Kristianstad Skåne
148 Christer Liljegren Flerbostads Klintehamn Gävleborg
Vi har en flerfamiljshus med tre lägenheter. Dert värms upp med luftvärmepump till 90% men också lite åellerts. automatime är egenutvecklad med att vi har tre hushåll skulle vi kunna följa upp vad som är bästa ekom´nomin med solöcell med avseende på förbrukning den elenergiuttaget  från nätet samt hur nättarifferna kan påverkas med olika lösningar. det skulle kunna stälals samman i en enkel rapport för att kunna användas av allmänheten.  det för att sökande har  utrustning och kompetens för en sådan uppföljning elförbrukningen är i dagca 40 000 KWh totalt för fastigheten Räknar med att kunna instalera 230 m2 som skall kunna ge mer än 10% av husets förbrukning. berooende på nättariffen kan man koppla på hela huset eller bara på service delen.
149 Christer Lindahl Villa, radh Tystberga Södermanland
150 Christer Lindgren Villa, radh Alstermo Kronoberg
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »