Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
101 Björn Strömros Villa, radh Stockholm Stockholm
102 Björn Therkelson Fritidshus Vilske V. Götaland
103 Björn-Erik Franzén Övriga fas Hejdeby Visby Gotland
Genom att investera i en solcellsanläggning hoppas jag kunna producera merparten av den el vi förbrukar i våra stugor och till bärodlingen. Därvid tror vi oss vara mer ekologiska än våra kollegor som köper vind och kärnkraftsel.
104 Bo Andersson Villa, radh Viken Skåne
105 Bo Andersson Villa, radh Söderköping Östergötlan.
106 Bo henrik karlsson Villa, radh Vadensjö Skåne
107 Bo Johansson Övriga fas Stora Mellös. Örebro
108 Bo Jönsson Fritidshus Käxsundet i . Värmland
109 Bo Solem Fritidshus Ockelbo Gävleborg
Världens bästa celldelning
110 Bodil Fredriksson Villa, radh Degeberga Skåne
111 Bodil Hemmingsson Villa, radh Svenstavik Jämtland
112 Börje Nilsson Villa, radh Österbymo Östergötlan.
Har solfångare i dag, trivs väldigt bra med det. Timmrade ett eget hus för fyra år sedan skulle kännas riktigt bra med solceller för att ge huset ett tillskott av energi och göra det på ett klimatsmart sätt. Har mycket kontakter genom mitt arbete inom farmartjänsten Ydresörven som är intresserade av solceller. 
113 Börje Orrvik Övriga fas ASKERSUND Örebro
Egen och närproducerad el är bäst!!! Bor i äldre ett torp i skogsbygd, bostadshuset planeras för renovering, event. installation av 12 volts el-nät bl. a. drivet av solceller nu när det finns många energisnåla produkter. På sikt är målsättningen att kunna "kapa" inkommande el-ledningar och el-kraft och vara självförsörjande.
114 Bosse Frittliv Fritidshus Norrköping Östergötlan.
115 Britt-Marie Ekestubbe Villa, radh Enebyberg Stockholm
116 Bror Boije Villa, radh Snäckvägen . Skåne
117 Bruno Vilman Villa, radh Näsum Skåne
Vi bor i en gammal prästgård, en sevärdhet i vår by. Idag använder vi fjärrvärme som många andra i vårt område. Genom att installera solel på en gammal känd byggnad kommer vi att väcka nyfikenhet, inrtesse och medvetenhet bland invånarna i byn samt i kommunen om framtidens mest lovande , renare och billigaste energikälla.    
118 Calle Lindroth Villa, radh Djurmo Dalarna
119 Carl Angervall Villa, radh Bohus-björk. V. Götaland
120 Carl Johan Almqvist Villa, radh Hjälteby V. Götaland
121 Carl Krusell Villa, radh Västerås Västmanland
122 Carl Stridsberg Villa, radh Laholm Halland
Vi använder oss av Nordic Green Energy till vårt elbehov. För varmvatten och värme använder vi endast vedeldning sedan snart 35 år. Vi har en CTC panna, tillverkad 1969.

På södersidan har solen i stort sett helt frätt på den svarta färgen på vårt plåttak och aluminimplåten syns säkert ända från månen, silvervit, lysande som en stjärna! :)

Eftersom solen avger en sådan energi så den fullkomligt smälter bort färgen på sydsidan vore ju ett litet batteri av solceller ganska smart att installera.

Därför önskar vi vara med i tävlingen!

Bästa hälsningar
Anna & Carl Stridsberg
123 Carl-Christer Johansson Villa, radh Tranås Jönköping
124 Carl-Erik Fröman Övriga fas Dala-Järna Dalarna
Hej. Jag heter Carl-Erik Fröman och är en av fyra delägare i vår nybyggda VMS-stall med plats för 230 kor. Vi har för närvarande tre st varmvattenberedare och en elpanna på 42KW som kopplas in vid behov. När mjölken kyls så bildas värme och den har vi värmeväxlat in till varmvattenberedarna som hjälp. Vi har disk på robotarna tre ggr per dag och tanken diskas efter varje hämtning av mjölk, så det går en hel del varmvatten.  Under tiden vi byggde  så hade jag som förslag att vi skulle sätta upp solpaneler på södra gavlen på vår nya ladugård men fick inte riktigt gehör. Vi förbrukar ca 365000 kwh på ett år och jag såg en chans att kunna minska elförbrukningen med hjälp av denna tävling. Jag tror att solpanelerna skulle hjälpa oss att förbättra vår ekonomi och vara en del i våran satsning på framtiden. Det är tufft att vara mjölkbonde idag och vi försöker greppa varje strå vi kan. MVH Carl-Erik Fröman
125 Carl-Johan Fredriksson Villa, radh Borgholm Kalmar
Vi håller på att renovera och göra ett hus med anor från 1850-talet miljö- och energismart invid landborgskanten på Öland. Vi arbetar med ett helhetstänk och försöker bevara husets karaktär och tänka byggnadsvård samtidigt som vi tänker energieffektivtitet. Grunden är god organisk isolering som kan andas, och kombinerad uppvärmning med hjälp av solvärme och vattenmantlad kamin. Öland, solen och vindarnas ö, ger goda möjligheter att ta tillvara på vind och sol för elproduktion. Det vore ett ypperligt tillfälle att få möjligt att få producera egen el, förutsättningarna avseende soltimmar/solvinkel är mkt goda.
126 Carl-Johan Larsson Villa, radh Åkersberga Stockholm
127 Carl-Johan Svensson Villa, radh Bjärred/Löd. Skåne
128 Carlo Tyrberg Villa, radh Yngsjö Skåne
129 Caroline Höstgren Villa, radh Åkarp Skåne
Hjälp oss bli miljöhjältar!   Vi är en familj boende i villa med ett stort södervänt tak i ett publikt läge i Åkarp som består av huvudsakligen liknande villor! Som de flesta andra husen i området värmer vi upp vårt hus med luftvärmepump och har varmvattenbredare som drivs på el.   Vi har börjat vår resa mot att bli bättre samhällsborgare och anstränger oss på många sätt att göra rätt. Vår förhoppning är att genom vårt nätverk av vänner och arbetslivs kontakter kunna påverka andra i vår omgivning att göra fler miljövänliga förändringar i vardagen.   Därför är vi engagerade i välgörenhetsarbete som Team Rynkeby och cyklade före sommaren till Paris från Malmö i syfte att samla in pengar till Barncancerfonden. ( vi samlade in 2 miljoner kronor ). Hela familjen lämnar sina använda saker till Erikshälpen för att hjälpa behövande och vi är flitiga kunder i flera second hand butiker båda för att stödja välgörenhet samt göra en miljöinsats.   Senaste året har vi sorterat vår hushållsavfall som då omvandlas till biogas, och när vi för 2 månader sen bytte bil kändes det självklart att vi skulle köpa en biogasbil så vi kan köra på drivmedel som skapats från våra egna sopor.   Så långt så bra, men vi känner att vi måste fortsätta utveckla vårt miljötänk och ta det ett steg vidare. Vi har pratat om att vi ska skaffa solceller på vårt hus för att ta oss det steget vidare i vår väg till att bli miljöhjältar. En stor förskola byggs som vår närmsta granne med 120 platser och vi vill verkligen vara ett föredöme för barnen som ska titta på vårt hus varje dag.   Dock har vi inte riktigt det utrymmet i plånboken för en sådan stor investering just nu och därför deltar vi i denna tävlingen för att förverkliga vår dröm att få bli ambassadörer för miljövänlighet och förhoppningsvis inspirera andra att göra samma sak.  
130 Cathrine Tibbling Villa, radh Norrköping Östergötlan.
Har idag en villa i ständig sol, och en räkning som ingen i familjen tål. skulle vilja få barnen att veta - att solen strålar är bra o heta. solen kan värma upp deras pool och hela vårt hus - och för sparade elpengar kan vi åka till Disneyland på bus!
131 Catrin Hedlund Fritidshus StockholmVär. Stockholm
Vi är idag helt självfösörjande på årsbasis. Vi har nu möjlighet att överlämna denna underbara jordbruksfastighet till våra barn och med säkerhet veta att de kommer att ha råd att behålla det. Ökande energipriser jobbar numera för oss.
132 Cecilia Grönfelt Villa, radh Domsjö Västernorrla.
133 Celeste fahlström Villa, radh sankt ibb Skåne
Kvotera en kvinna att vinna solceller på taket!  Tycho Brahes alla stjänor i all ära -reflexer från solen han har att  lära  celler på ett tak dit många kom är en bön att stilla bedja om...  
134 Charlotta Winkler Villa, radh Halmstad Halland
135 Charlotte ahde Villa, radh örsundsbro Uppsala
136 Charlotte Fällman Gleisner Villa, radh Munka-Ljungby Skåne
Med taket i 45 graders lutning i söderläge är förutsättningarn perfekta för att fånga upp solens energi. Jag har tänkt på solens kraft i många, många år och önskat mig en anläggning för naturens och miljöns skull och som dessutom skulle möjliggöra att vi får råd med en semester för att ladda oss själva med ny energi!   Idag har vi luft-vattenpump med en Daikinpump som värmer upp husets radiatorer och varmvatten.
137 Charlotte Ivarsson Lundberg Kommersiell Tomelilla Skåne
138 Christer andersson Villa, radh Arvika Värmland
139 Christer Björkman Villa, radh Gävle Gävleborg
140 Christer eriksson Villa, radh gullspång V. Götaland
Idag värmer jag med spannmål vintertid och solfångare sommartid. Min dröm har alltid varit att kunna kapa kabeln in i huset och slippa betala för de ca 5 000 kw jag förbrukar. Med en solcellsanl skulle jag närma mig drömmen. Jag har nu en halvfärdig vindsnurra liggandes. När denna och solcellerna kommer på plats så adjö med alla snyltaqnde elbolag.
141 Christer Hjerpe Villa, radh Ängelholm, v. Skåne
Marknadens sannolikt billigaste nollenergihus, med egen solel-såklart; för elproduktion och solfångare för varmvatten.
142 Christer hovdegård Villa, radh gimo Uppsala
143 Christer josefsson Villa, radh motala Östergötlan.
Äger ett 1,5 plans hus från 1919 i Motala. Jag har sänkt energiförbrukningen från 30000 till 7000KWh, för att kunna sänka ännu mer krävs solpaneler. Finns plats för 3000W
144 Christer Krona Villa, radh Kristianstad Skåne
145 Christer Liljegren Flerbostads Klintehamn Gävleborg
Vi har en flerfamiljshus med tre lägenheter. Dert värms upp med luftvärmepump till 90% men också lite åellerts. automatime är egenutvecklad med att vi har tre hushåll skulle vi kunna följa upp vad som är bästa ekom´nomin med solöcell med avseende på förbrukning den elenergiuttaget  från nätet samt hur nättarifferna kan påverkas med olika lösningar. det skulle kunna stälals samman i en enkel rapport för att kunna användas av allmänheten.  det för att sökande har  utrustning och kompetens för en sådan uppföljning elförbrukningen är i dagca 40 000 KWh totalt för fastigheten Räknar med att kunna instalera 230 m2 som skall kunna ge mer än 10% av husets förbrukning. berooende på nättariffen kan man koppla på hela huset eller bara på service delen.
146 Christer Lindahl Villa, radh Tystberga Södermanland
147 Christer Lindgren Villa, radh Alstermo Kronoberg
148 Christian vikström Fritidshus simrishamn Skåne
149 Christina Byström Villa, radh Umeå Västerbotten
Jag jobbar på världens bästa arbetsplats Mariagården i Umeå som ger mig så mycket då det gäller rena narturliga råvaror att arbeta med och en fantastisk miljö att jobba i som är läkande för både kropp och själ. Det skulle vara fantastiskt om jag kunde få vara med att ta dem ytterligare ett steg in i framtiden. <3
150 Christina Cardeni Villa, radh Skepplanda V. Götaland
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »