Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
51 Andreas Sundberg Villa, radh Forsa Gävleborg
52 Andreas Wiberg Villa, radh Nacka Stockholm
53 Anel Steko Lägenhet Landskrona Skåne
54 Ankie Rauséus Villa, radh Nora Örebro
55 Ankie Rauséus Villa, radh NORA Örebro
Jag och min familj håller på att se över hur vi kan minska våra ekologiska fotspår. Att köpa en miljöklassad bil som INTE drivs av fossilt bränsle (i första hand) är en konkret del av planen. Att gynna fler lokala matproducenter, hitta smarta samarbetsformer i byn och att se över hur vår familjs pensionspengar investeras är några andra delar. Dessutom vill vi GÄRNA bli självförsörjande på energi - och gärna tillsammans med andra! Så ett bidrag till en solelanläggning i byn vore guld... :)
56 Ann Gånheim Övriga fas Borrby Skåne
Vårt fria läge med sol hela dagen är helt enkelt perfekt. När man bor mitt i naturen vill man gärna ha elförsörjning i nära samklang med naturen och vad vore bättre än solenergi? Idag har vi luft/vatten-anläggning med elpatron,samt ett par kaminer där vi eldar med ved. Det är ett renoverat torp som ligger på en LITEN höjd mitt ute i de skånska åkrarna.
57 Ann Kristin Sandlund Villa, radh Vintjärn Dalarna
58 Ann Nyberg Villa, radh Uddevalla V. Götaland
59 Ann-Britt Markus Villa, radh Falun Dalarna
60 Ann-sofi åberg Övriga fas Åseda Kronoberg
61 Ann-Sofi Larsson Övriga fas Klagstorp Skåne
Vi ville göra ett perfekt val, istället gick vi igenom alla världens (helvetes) kval Vi valde vindkraft och såg fram emot leverans, möttes istället av en massa trams Leveransen uteblev och vi fick jaga, när vi väl fick det levererat fick vi börja överklaga Vindkraftverket hade stora brister och fel, och levererade endast en bråkdel Efter överklagan och mycket bry, fick vi till slut från gården fly Kraftverket hade havererat och vingarna var försvunna, nu fick vi på ny lösning börja grunna Företaget som levererat har gått i konkurs, vi står nu utan resurs Då kom vi på något cool ... kanske vi skulle satsa på lite sool?
62 Anna Bäckstäde Villa, radh Atlingbo Gotland
63 Anna Bjerstaf Villa, radh Göteborg V. Götaland
Vi köpte huset i januari i Utby, Göteborg ett av sveriges största småhusområde. Huset är dragit och klent isolerat men det kostade minsann en slant ändå. Värme/vatten fixas idag av en ganska ny elpanna och vi drömmer om att utnyttja vårt grymma takläge till solel
64 Anna H-Pettersson Villa, radh Båstad Skåne
Jag vill ta vara på de resurser som redan finns, såsom solen, och är billigare än vattnet ;-)
65 Anna Norman Fritidshus När Gotland
66 Anna Skördare Villa, radh Stallarholmen Södermanland
67 Anna Sundkvist Kräutner Villa, radh Skoghall Värmland
68 Anne-Charlotte Fröberg Villa, radh Höllviken Skåne
69 Anneli Huttu Övriga fas Norrhult Kronoberg
Idag har vi direkteverkande el till värme, varmavattenberedaren och till annan el från något bolag. Vi har dessutom vedspisar o dyl att värma huset med. Det vi i framtiden vill ha är solel för att det är enkelt och bekvämt att installera och ha när det väl är där. Vi har en stor ladugård och ett vagnslider som vi kan lägga solceller på och har utrymme för de aggregat och batterier som tar plats i anslutning till solcellerna. Jag har redan pratat med solcells- och ledlight leverantörer ang detta och hoppas kunna påbörja installeringen våren 2013. Men är naturligtvis intresserad av andra företag ännu så länge för att kunna se vad som är lämpligast att sätta in i dessa hus. Vill behålla den gammaldags karaktären i husen och landskapsarkitekturen som finns här. Som jag skrev ovan vill jag inte ha vindkraftverk som låter som en jetmotor som brummar hela tiden på 120 dB med 500 meter höga stolpar som motsvarar 45 våningshus och den yta mark som kommer att förstöras landskapsarkitektoriskt! Det jag vill ha är en landskapsarkitetur som tillåter fågelkvitter, vackra urgamla landskapsarkitekturella strukturer och med hus som sommartid kan ha bara enkla fönster s man vaknar till fågelkvitter och solljus som värmer upp husen. Det ska finnas plats för rekreation och avkoppling! Man ska kunna gå mellan träden och höra lövens susning och bäckens porlande och gräset svajande. MVH Anneli
70 Anneli Parnegård Villa, radh Malmö Skåne
71 Annika Gillholm Villa, radh Särö Halland
Solel är ju en lysande idee! Idag har vi bergvärme men med egen solel skulle vi kunna minska användandet av den förädlade elen ytterligare.
72 Annika Lindblom Övriga fas Sala Västmanland
73 Annika Thomsson Villa, radh Bromma Stockholm
74 Annlis Wallin Fritidshus Vänersborg V. Götaland
Vi har sedan ett år tillbaka ett litet torp på ca 40 ute i skogen vid Stora Botered. Vi värmer idag upp via direktel vilket är kostsamt o idiot dyrt samt totalt oförsvarbart mot miljön! Vi vill bygga ut samt dra in vatten i stugan från egen brunn  och hoppas på att med solceller kunna bli mer självförsörjande.  Vi har tre barn i olika åldrar och de två älsta som är i skolåldern är väldigt engagerade kring miljöfrågor. Vinner vi kommer detta bidra till att vi kan förverkliga våra drömmar och att vi tillsammans med barnen kan skapa en bättre miljö för oss  alla! Det hade varit ascollt som vår 12-åring uttryckte sej! Mvh Annlis Wallin m familj
75 Ari Helle Villa, radh Ljungby Kronoberg
76 Arja Järvi Villa, radh Göteborg V. Götaland
Vi bor i centrala göteborg och satsade på ett uppvärmningssystem med dubbelmantlad varmvattenberedare som "värms upp" från luftvärmepump och från el. November i år gick luftvärmepumpen sönder och i vinter har vi systemet endast värmts upp från el. Ett riktigt dyrt alternativ.   Jag tror att vårt system även skulle kunna arbeta från solceller, vilket vore en riktigt intressant försök.   
77 Arne Haraldsson Fritidshus Åkers Stycke. Södermanland
78 Åsa Andersson Villa, radh Hunnebostrand V. Götaland
Även om solen ofta lyser med sin frånvaro vill vi gärna se ljust på framtiden. Idag eldar vi med ved från egen skog - men har börjat titta på solenergi som ett komplement. Framför allt under de varmare månaderna då vi istället använder elpatronen för att ge oss varmvatten. Att utnyttja de förnybara energikällorna känns som en tilltalande tanke. I vårt hushåll bor två vuxna och två barn, 7 och 4 år. Vi vill gärna att våra barn ska kunna bo kvar här - och känna sig trygga i ett varm hem.
79 Åsa Lidén Övriga fas Råneå Norrbotten
Att vara självförsörjande av el på en segelbåt är en nödvändighet. vår plan är att bege oss ut på de sju haven om ett antal år. Vi måste bara ha solcell och att få denna "sponsring" skulle ge oss sååå mycket! (Naturligtvis skulle ni synas på vår hemsida och reseblogg) ;)
80 Åsa Plesner Fritidshus Gustavsbo Uppsala
81 Augustin Uzon Villa, radh Billda V. Götaland
82 Author Gunnarsson Lägenhet Bandhagen Stockholm
83 Axel Hedqvist Fritidshus Stoby Algusto. Skåne
84 Azman Högberg Villa, radh Norbo Dalarna
85 Barbro Iverstam Nyberg Övriga fas Stockholm Stockholm
86 Barzan Abdullahi Villa, radh Arvika Värmland
87 Bengt Bivrin Villa, radh Strömstad V. Götaland
Jag bor i ett hus med direktverkande el som uppvärmning. Vi har en luftvärmepump, har dragit ner inomhustemperaturen, äter mycket frukt och råkost - men ändå förbrukar vi 11 000 kWh per år. Det skulle kännas bra att veta hur denna producerades. Har valt Bra Miljöval, så kärnkraft slipper jag i alla fall. Kunde jag producera solel, drar jag mitt strå till stacken för stängningen av kärnkraftverken. Det som hittills hindrat mig är förstås investeringskostnaden, samt att jag inte är den händige typen. 
88 Bengt Svartholm Flerbostads Skärhamn V. Götaland
89 Bengt svensson Övriga fas åseda Kronoberg
Egenproducerad el tvingar elproducenterna att tänka på annat än sin egen vinst. Egenproducerad el minskar förlusterna i elnäten till verklig miljönytta.  Målet är att vara helt självförsörjande på el och slippa vara med och betala för allt trixande med elpriset.
90 Bengt Wiklund Villa, radh Tynderö Västernorrla.
91 Benny Cederlund Villa, radh Veberöd Skåne
Vi köpte ett nytt hus 2008 och som hade utrustats med elpanna. Elförbrukningen blev därefter ca 26000kwh. Vi bestämde att investera ien jordvärmeanläggning + en luft luft vp då ovanvåningen hade försetts med elradiatorer. Vår jordvärmeanläggning bleven Nibe med mmöjlighet att koppla på solceller. Vår förbrukning ligger idag på ca 14000kvh och med sol hade vi kommit ner några tusen kvh till. Det är så dumt att ett sådant nytt hus hade ett sådant dåligt värmesystem att vi fått byta ut det. Vi la en stor summa på detta och med en solanläggning kan vi återbetala vår investering mkt snabbare plus att vi kommer bidra till bättre klimat påverkan.  
92 Bertil Bertil Villa, radh Sigtuna Stockholm
93 Bertil hansback Villa, radh danderyd Stockholm
94 Bertil Hjalmarsson Villa, radh Uddevalla V. Götaland
Sol i hjärta, sol i sinne, sol på taket, solel inne.
95 Bill Forsberg Villa, radh Karlskoga Örebro
96 Billy Johansson Villa, radh Norrköping Östergötlan.
97 Birger ericson Villa, radh Alingsås V. Götaland
98 Björn Almgren Villa, radh Skillingaryd Jönköping
99 Björn Carlsson Villa, radh Älta (Nacka) Stockholm
100 Björn Hasselblad Fritidshus Stockholm Stockholm
Mitt fritidshus ligger djupt in i skogen, ensligt belägen vid en liten bergslagssjö. Förutsättningarna för"vanlig" el är i princip obefintliga. Min far installerade en vindkraft- och solcellsanläggning i huset redan i slutet på 1990-talet. Och huset är i folkmun känt som Tolvvoltshuset. Anäggningen börjar nu bli lite åldersstigen och jag har länge velat uppgradera den och försöka se hur mycket man skulle kunna göra av tolvvoltshuset. Hur självförsörjande man kan bli på el helt enkelt, mitt ute i urskogen. Har letat länge efter bra och enkla lösningar som skulle fungera och då även när det handlar om uppvärmning av huset. Kanske är det här ett bra sätt. /Björn Hasselblad        
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »