Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16          
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
751 Tim Essius Villa, radh Ljunghusen Skåne
Vi är efter mycket om och men på väg att bygga vårt miljövänliga hus (med cellulosa-isolering, miljövänlig färg, passivfönster, passivdörrar, superenergisnåla vitvaror etc.). Efter det att husföretaget gått i konkurs och vi förlorat mycket pengar, tar vi nya tag. Energiberäkningen låg på 6144 kWh (24 kWh/kvm), men vi har sedan dess lyckats förbättra prestandan ytterligare. Med grundvattenvärme, FTX och solfångare kommer vi långt. Med solceller skulle vi kunna bli självförsörjande! Peace.
752 Tobias Blomberg Villa, radh Västerås Västmanland
753 Tobias Frick Kommersiell Oskarshamn Kalmar
754 Tobias Wetterskog Villa, radh Ludvika Dalarna
755 Tomas Åström Fritidshus Västerlanda V. Götaland
756 Tomas Björklund Villa, radh Bromma Stockholm
757 Tomas Hjort Villa, radh Kilsmo Örebro
Det vore jättebra om jag vann! Jag har en ledig äng i perfekt söderläge som bara längtar efter att få en ställning med solceller på sig. Anläggningen skulle dessutom kunna användas i mitt jobb. Jag jobbar med hållbar utveckling på ABF. Där vi bland annat har cirklar i hur man gör sin egen el. Solpanelerna som jag vinner kommer att användas som visningsanläggning för våra cirklar. Eftersom jag i våras köpte en hybridbil för att banta ner mina co2-utsläpp så räcker tyvärr inte mina pengar till att investera i solceller just nu. Jag vill fortsätta banta!
758 Tomas Holgersson Övriga fas Frödinge Kalmar
759 Tomas Landahl Villa, radh Skogås Stock. Stockholm
760 Tomas Skogsberg Villa, radh Norderön Jämtland
761 Tommy Axelsson Flerbostads Glommen Halland
762 Tommy Nilsson Villa, radh Asker Örebro
763 Tommy stagl Villa, radh varberg Halland
764 Torbjörn Gunberg Villa, radh Falköping V. Götaland
765 Torbjörn Gunberg Villa, radh Falköping V. Götaland
766 Torbjörn Karlsson Villa, radh Trollhättan V. Götaland
767 Tord Ljunggren Villa, radh GLANSHAMMAR Örebro
HOPPAS KUNNA FÖRVERKLIGA DRÖMMEN OM EN EGEN ANLÄGGNING SÅ ATT JAG KAN VÄRMA UPP HUSET OCH POOLEN ÖVERSKOTT ELEN KAN JAG BIDRAGA ATT MINSKA DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN VÄNLIGEN TORD.
768 Torgny Bergström Villa, radh Söderköping Östergötlan.
Varför inte utnyttja det bästa solenergi i våra småhus. De flesta ha ett utmärkt söderläge och kan få ner energiförbukningen på lång sikt med inte alltför stora ombyggnationer.
769 Tronobygden ekonomisk förening Kommersiell Trönödal Gävleborg
Jag söker för Trönöbygden ekonomisk förenings räkning. Vi driver fastigheten där Trönö Lanthandel håller till. Vi behöver minska driftkostnaderna för affärn. Dagtid är medeleffekten ca 28 kW, nattetid ca 20 kW DVS all solel kan förbrukas direkt. www.tronobygden.se http://www.ica.se/butiker/nara/soderhamn/ica-nara-trono-lanthandel-722/start/
770 Ulf Abrahamsson Flerbostads Älvsered Halland
771 Ulf Bjerstaf Villa, radh skottorp Halland
Har ett bra reklamläge vid E6 (avfart 40), Skottorp/Skummeslövsstrand
772 Ulf Jarmo Villa, radh Skånes Fager. Skåne
773 Ulf Jettingstad Övriga fas Österbybruk Uppsala
774 Ulf Martini Villa, radh Vikarbyn Dalarna
775 Ulf Skommar Övriga fas Solna Stockholm
Jag vill vinna för att testa om det går att applicera solel på min husbåt som jag bor åretrunt på. Jag har installerat en Luft/vatten värmepump med förberedd solanslutning som står för uppvärmning och tillverkning av varmvatten. PoK Uffe  
776 Ulf svensson Kommersiell Malmö Skåne
Solen är vår mest lysande stjärna,Zlatan kommer inte upp i knappnåls storlek jämfört med solen. När vi får det varmt i sverige då är det obehagligt varmt och då jobbar dee flesta inomhus. Dagens kylsystem hade då kunat bli försörjt från solens enerigi. Vi har en luft värme pump som värmer upp lokalen  på ca 300 m², men när det blir varmt ute då kunnde solcellsanläggningen kopplas på.På vintern kunde den lyssa upp skyltarna på kvällstid som vi har utanför lokalen.Ja visst ja el måste förbrukas omg! Vintertid kunde solcellerna hjälpa till med att hålla hängränerna fria från istappar. Nu blev det extra miljö vänligt och säkert.(Behövs ingen som klättrar på hängränerna.   blir det ingen solcell till mig då får jag ta och använda "trådströmmen" som kommer nerifrån. Oj då tävlingen är till mars månad,då säger vi hela mars månad eller hur! Mvh Ulf Svensson  
777 Ulf Zetterström Villa, radh Norrtälje Stockholm
Jag  har ett Leca-hus med en till och frånluftvärmepump. Som komplement har jag vedeldning i en närliggande lokal. Dessa ackumulatortankar förser pumpen med tillskott. För att det här ska bli komplett året runt så har jag funderat mycket på solceller.
778 Ulla / Kent Jensen / Björk Villa, radh Halmstad Halland
779 Ulla-Karin Sjöberg Villa, radh Sjuntorp V. Götaland
780 Ulls Merino Villa, radh Enköping Uppsala
781 Ulrika Andersson Villa, radh Helsingborg Skåne
Ju fler elproducenter som finns i prisområde 4, desto bättre! Vi önskar bli en av dem. Bor i 70-talshus som genom egen solcellsanläggning kan bli självförsörjande på hushållsel del av år, och kanske också anläggningen kan kombineras med nuvarande uppvärmningsalternativ. Beskrivning av boende: 70-talshus, 1,5 plan m källare. Hushållsel som också används för viss golvvärme (tid. ägare) samt i övrigt fjärrvärme i ettrörssystem. Föredrar solel framför solfångare eftersom det är elproduktion som ger störst nytta i energisystemet.  
782 Ulrika Knutsson Villa, radh Malmköping Södermanland
jag bor i ett klimatsmart hus byggt 2008. Vi har därför en låg el och värmeförbrukning. vi har i dagensläge en bergvärmepump för tillskottsvärme. Då solen inte når ordentligt fram över trädtopparna på vintern. Vårt mål är att bygga ett litet orangeri högre upp i backen med solceller på taket för el produktion. Det är detta som idag är bristen i vårt klimathus: - egen sol el. Kostnader när man bygger klimatsmart har gjort att vi ännu inte gjort en tillbyggnad och installerat solceller. Bidrag skulle verkligen göra susen. Sveriges regering borde göra allvar av energipolitiken genom att stödja all potentiella småproducenter genom subvention till egen sol el! Det skulle ge mycket valuta för pengarna!  
783 Ulrika Paija Fritidshus Askim V. Götaland
Jag önskar tävla åt min man. Han är fysiker och ingenjör, en sann miljövän och mycket intresserad av energifrågor men han är väldigt misstänksam till sol o vindenergi i dagsläget. Men jag vet att han gärna skulle vilja testa det som ett fritidsprojekt. Skulle det falla väl ut är jag övertygad om att han skulle försöka påverka sin omgivning. Vi bor i lägenhet men om vi skulle vinna skulle vi få placera solcellerna på mina föräldrars hus eller vår Fritidsstuga. Förra säsongen spenderade vi ca 400 kWh i fritidsstugan. Ett gott resultat skulle ju kunna påverka dom övriga i fritidsföreningen att välja solel.
784 Uno Jörke Villa, radh Tällberg Dalarna
Sol-el kan alltid gratis-produceras när Vi har vackert väder, samt miljön räddas.   Bor i villa på 70 kvm med elvärme samt en luftvärmepump (Daikin) Årsförbukning c:a 10 000 kwh men värme och hushållselen. Jag är ensamboende.  
785 Urban Bolin Villa, radh Ullared Halland
Motivering: För samvete och framtid! Bor i hus med vattenburen värme som eldas med pellets. Kör Gas bil och seglar för att dra mitt strå till stacken för en bra framtid för  oss alla!
786 Urban Nore'n Villa, radh Forshaga Värmland
Vill ha bra och underhållsfri eltillverkning.
787 Valentin Bockarovski Villa, radh Oxie Skåne
788 Vanco Djordjeski Kommersiell Munka Ljungby Skåne
789 Veli Vilppu Lägenhet Borås V. Götaland
Bor ju visserligen i lägenhet, så en solcellsanläggning bör nog inte jag vinna. Men...varför ska man inte kunna bygga in solceller även i hyreslägenheter?? Borde enligt mig vara ett lagkrav på nya lägenheter...en massa utrymme till ingen nytta. En solcellspanel hade gjort nytta där uppe ;)
790 Vicky Karlsson Villa, radh Nacka Stockholm
791 Viktor rydell Villa, radh kalmar Kalmar
Vi har idag fjärrvärme, men eldar också i vedkaminer för att hålla nere kostnaden för uppvärmning. Vi förbrukar drygt 11000 kWh/år, vilket skulle vara fint att få till ett minimum. Solel är framtiden!
792 Vivan Söderholm Fritidshus Sunne Värmland
793 Werner Skallus Villa, radh Östhammar Uppsala
794 Windforce AB Villa, radh Falköping V. Götaland
795 Wolfgang Cöllen Villa, radh Vikarbyn Dalarna
Har ett ganska så stort hus med ateljé/ verkstad i hela bottenvåningen. Huset värms upp med bergvärme (400mtr hål)men det kostar ändå alldeles för mycket ..... På tomten finns även en stor låda som jag gärna skulle villja använda att jobba i (Konst) även när det är kallt. Här finns ingen värme alls..... Videre finns ett gästhus som bara har direktel och bebos därför ej vintertid.... Kunde gott tänka mig att komplettera med solceller men investeringskostnader avskräcker med tanke på att när det är som kallast ligger snö på taken och solen lyser med sin frånvaro.
 
796 Wolfgang Ehrler Villa, radh Värmdö Stockholm
797 Yury Lysenko Kommersiell Eksjö Jönköping
798 Yvonne Turner Fritidshus Trelleborg Skåne
Vi har ett litet fritidshus vid havet, 80 kvm., stor tomt 4000kvm . Huset är renoverat på 70 talet , direktverkande elelement. Husets läge är på Sveriges solkust, sydkusten i Skåne, och därför perfekt för solvärme. Kunde vi ha det skulle vi minska elförbrukningen och mijöpåverkan till säkert hälften. För alltid!
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16