Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
701 Stefan Kruse Villa, radh Kristinehamn Värmland
702 Stefan Leander Villa, radh Tvååker Halland
I en Hallandslänga utanför Varberg bor vi - Gunillla och Stefan Leander med fyra pojkar, katten Nisse och tuppen Tommy med sina glada höns. Vi driver Nygårds Byggåtervinning, http:/nygardsbygg.com/ och har gjort det till en livsstil att leva miljövänligt och återvinna så mycket som möjligt. Förra året blåste vårt fina vindkraftverk sönder i stormen så nu skulle vi vilja försöka fånga solen istället. Än så länge är det bara gurkorna och tomaterna i växthuset som tar del av solenergin, men vi tror det finns stora möjligheter att fånga fler solstrålar på åkern bakom hönshuset. Idag värmer vi huset med en  luft-vattenpump och en luft-luftpump. När det är riktigt kallt använder vi combipanna med pellets och ved. Vi förbrukar 27000 kwh/år. Med egen solenergi skulle vi kunna driva våra värmepumpar med egen el och på så sätt spara på miljön.
703 Stefan Lissmats Villa, radh ARBOGA Västmanland
704 Stefan Lomner Villa, radh Strängnäs Södermanland
Vi eldar med ved och har elen till att värma upp varmvattnet och till hushållsel. Genom att vi har så liten förbrukning (mellan 500 kr och 900 kr i månaden) så skulle det vara så skönt att minska ner detta till helts 0 kr och vara "off the grid". Att vara utanför elnätet och inte belasta någon annan med min egen elförbrukning skulle vara något av det bästa jag kan tänka mig att göra för vår planet i nuläget. Men om det inte funkar att var "bortkopplad" så skulle jag uppleva en lika stor tillfredställelse om jag kunde bidra med el till andra istället när jag själv inte behöver så mycket. Tyvärr ser vår ekonomiska situation inte ut som om vi skulle ha råd att göra denna investering på många år, men att vinna solceller skulle ge oss ett enormt skutt frammåt mot vårt mål att vår familj ska inte belasta vår planet, utan bidra till dess läkande istället.  
705 Stefan Nilsson Fritidshus Hörnefors Västerbotten
I Fritidshuset har solceller satts upp för alla hushålls el. Med en batteribank regulator och celler blev kostnaden mindre än att dra in el och betala fasta avgifter. Tänk att få göra detta i sitt fasta boeende. Kunna känna den tillfredställelse som egenomvandlad energi från solvceller ger. Och samtidigt betala mindre på elräkningen. Den dagen kommer......
706 Stefan Pettsson Villa, radh Mariestad V. Götaland
Jag vill köra solel! Mest för att det är väldigt dumt att inte göra det, men även för att jag har jobbat mycket med husets elförbrukning generellt sedan vi köpte det. Bytt från direktel till bergvärme + vedeldning. Tilläggsisolerat, bytt bort alla gamla glödlampor mot LED,  osv, och på så sätt minskat förbrukningen från 25.000 kWh till 12.500 kWh per år.
707 Stefan tillberg Villa, radh kopparberg Örebro
tröttnat på elpriserna och bor i ett naturområde  
708 Stefan Westblom Villa, radh Kalmar Kalmar
Min fru och jag bor i egen villa i Kalmar stad, utflugna barn som kommer hem för sällan. eftersom  jag jobbar som energistrateg på landstinget i Kalmar län och har varit drivande för installation av solenergianläggningar på jobbet. Har via tre projekt sett till att vi på sjukhusbyggnaderna i Kalmar har 400+ 120 m2 solel samt 170 m2 solvärmepaneler för varmvatteenproduktion, så är det hög tid nu tycker min fru (även jag) att vi måste även privat se till att producera egen el på ett miljöriktigt sätt. Tror att vi kan vara goda ambasadörer för solel till boende i omgivningen och vara det "goda exemplet" i våra kvarter. Hälsningar Stefan Westblom    
709 Steffen Brummer Pind Kommersiell Skurup Skåne
710 Sten Lindeberg Villa, radh Torshälla (E. Södermanland
711 Sten Wallin Villa, radh Älmhult Kronoberg
Jag har en tvåvåningsvilla i Älmhult på 247 kvadratmeter. Där har jag bergvärme idag och gör av med ca 17.000,- kW/år. Jag tänkte mig att en solvärmeanläggning skulle sänka mina elkostnader ytterligare så att jag slapp använda bergvärmen på sommaren, och kanske också under del av vår/höst. Det gäller ju mest varmvatten, men även en del låga temperatursmällar under denna period.  
712 Steve Magnusson Villa, radh Karlskrona Blekinge
713 Stig Ekblom Villa, radh Visby Gotland
714 Stina Ljung Lägenhet Umeå Västerbotten
715 Sune Andersson Villa, radh Halmstad Halland
716 Sune sjödin Fritidshus Tvärålund Västerbotten
en stuga utan el då är  egen solel inte fel
717 Susanne Kaarle Villa, radh Sköndal Stockholm
Jag vurmar för miljö och rättvisa :) Jag har ett företag You Kreate Us där jag idag jobbar med inredning. I framtiden är min tanke att arbeta med idégenerering och konceptutveckling för att ta fram nya produkter och uppfinningar. Här är det viktigt för mig att ha ett hållbart tänk från idé till verklighet, både när det gäller miljö och rättvise aspekter.  Jag skulle gärna ha solceller till mitt boende idag :) Idag har vi direktverkande el, med element men när vi flyttade in installerade vi en luft-luft värmepump som vi använder på vintern. Nu blir jag inspirerad att lära mig mer om solceller bland mycket annat. Igår var jag på Eco Now, mässa i Stockholm och knöt kontakter för framtida arbete med mitt företag. Om jag bygger nytt så är det ett självklart val att ha solceller :) Susanne Kaarle
718 Susanne Karlsson Övriga fas Åseda Kronoberg
Vi har solceller på en del av taket idag. Men vi har en stor ladugård där vi skulle kunna ha hela taket fullt av panel. Då skulle jag kunna föda upp fler kycklingar och vaktelkycklingar än vad jag gör idag.. /Sussi
719 Susanne Kurtson Övriga fas Blexberg Saxh. Örebro
720 Susanne Moberg Villa, radh Örebro Örebro
Vårt miljö medvetande gör oss till solklara vinnare.
721 Sussi Dahlström Villa, radh Åby Östergötlan.
722 Svante Nyman Villa, radh Onsala Halland
2011 byggde jag en solvärme anläggning för varmvatten och väme den gick på 17000kr det är ca 10m2 och har en accumulator tank på 500L. I år har jag kompetterat med solceller på 1,3kW som jag köpt från kina och installerat själv, har ansökt om bidrag men inte fått något svar ännu. Hoppas få råd till att köpa mer nästa år. Hoppas att Fortum inför nettodebittering med årsintervall så man kan utnyttja elen fullt ut.
723 Sven Lundblad Villa, radh Upplands Väs. Stockholm
724 Sven Nilsson Villa, radh Varberg Halland
725 Sven Vestman Kommersiell Övergård 35. Västernorrla.
726 Sven-Åke Pettersson Villa, radh Avesta Dalarna
727 Sven-G Hultman Kommersiell Brösarp Skåne
728 Sven-Olof Nord Kommersiell Åtvidaberg Östergötlan.
729 Sven-Olof Rauséus Övriga fas Örebro Örebro
730 Therese van Kerkvoorde Villa, radh Huddinge Stockholm
Cellerna började hoppa när jag fick länken via fb och Stefan Lomner. Under flera år har jag sökt och letat efter ett forum där vi kan få stöd och tips (utan reklam för en specifik leverantör). Sedan vi köpte vårt hus 1998 har det långsiktiga målet varit att bli självförsörjande, och detta forum hoppas jag kan leda oss ett stort steg närmare. Självförsörjande är en stor del i att bli FRI :-) Tjihooo!
731 Therese Westh Villa, radh Nacka Stockholm
732 Thomas feiner Lägenhet göteborg V. Götaland
Boende i lägenhet. Skulle vilja övertyga hyresvärden (Bygg-Göta) om det vettiga i att installera anläggningar på sina fastigheter.
733 Thomas Hedrén Villa, radh Gemla Kronoberg
734 Thomas Hjelm Övriga fas Utö Stockholm
Under 1900-talet omvandlades våtmark till åkermark. Med brist på insikt om konsekvenserna skapades ett övergödningsproblem för Östersjön. Idag finns en insikt och återställande av våtmark är på många olika sätt uppskattat. Kväve och fosfor tas om hand, fåglarna får en hemvist och fiskarna hittar en reproduktionslokal.  På Utö skall en våtmark konstrueras och i anslutning till den skall en äldre byggnad bli platsen där kunskap inhämtas om våtmark, reproduktionsmöjligheter för fisk och Östersjöns återkomst. Byggnaden skall hysa aquaponiska installationer där fisk och grönsaker trivs och som energikälla för att driva byggnaden finns solen. Utö är en av Sveriges solrikaste platser och därför är solenergi en källa som kan bidra miljömässigt och ge kostnadseffektiv drift.     Solenergin kommer också att vara en del av det som skall visas för våra besökare.
735 Thomas Holst Villa, radh Köping Västmanland
736 Thomas Kjellberg Övriga fas Nynäshamn Stockholm
Jag ser potentialen i solel här i Sverige men även på Sicilien där jag har hus på nordkusten. Jag och en bekant är i skedet att bygga en prototyp modul bestående av solpaneler och svenskutvecklade batterier för att accumulera solel, styrningen av detta blir av något på markanden redan etablerade leverantörer. Modulen ska vara lätt att installera samt utbyggbar med vattenaccumulator för vattenburen golvvärme. De solpaneler vi har tittat på lämpar sig för montering i stort sett överallt, och kan få i valfri färg eller med tryck, man kan även gå på dem. Medeluttaget i watt från solen är ganska högt världen runt så möjligheterna är enorma. Vi tror att detta system har stor potential att säljas även till Sicilien. Att vinna bidrag till solpaneler skulle ge oss en rejäl knuff frammåt i projektet. Mvh. Thomas Kjellberg
737 Thomas Malbeck Villa, radh Täby Stockholm
738 Thomas Östmans Villa, radh ALFTA Gävleborg
739 Thomas Rask Villa, radh Vittsjö Skåne
740 Tim Essius Villa, radh Ljunghusen Skåne
Vi är efter mycket om och men på väg att bygga vårt miljövänliga hus (med cellulosa-isolering, miljövänlig färg, passivfönster, passivdörrar, superenergisnåla vitvaror etc.). Efter det att husföretaget gått i konkurs och vi förlorat mycket pengar, tar vi nya tag. Energiberäkningen låg på 6144 kWh (24 kWh/kvm), men vi har sedan dess lyckats förbättra prestandan ytterligare. Med grundvattenvärme, FTX och solfångare kommer vi långt. Med solceller skulle vi kunna bli självförsörjande! Peace.
741 Tobias Blomberg Villa, radh Västerås Västmanland
742 Tobias Frick Kommersiell Oskarshamn Kalmar
743 Tobias Wetterskog Villa, radh Ludvika Dalarna
744 Tomas Åström Fritidshus Västerlanda V. Götaland
745 Tomas Björklund Villa, radh Bromma Stockholm
746 Tomas Hjort Villa, radh Kilsmo Örebro
Det vore jättebra om jag vann! Jag har en ledig äng i perfekt söderläge som bara längtar efter att få en ställning med solceller på sig. Anläggningen skulle dessutom kunna användas i mitt jobb. Jag jobbar med hållbar utveckling på ABF. Där vi bland annat har cirklar i hur man gör sin egen el. Solpanelerna som jag vinner kommer att användas som visningsanläggning för våra cirklar. Eftersom jag i våras köpte en hybridbil för att banta ner mina co2-utsläpp så räcker tyvärr inte mina pengar till att investera i solceller just nu. Jag vill fortsätta banta!
747 Tomas Holgersson Övriga fas Frödinge Kalmar
748 Tomas Landahl Villa, radh Skogås Stock. Stockholm
749 Tomas Skogsberg Villa, radh Norderön Jämtland
750 Tommy Axelsson Flerbostads Glommen Halland
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »