Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
701 Stefan Westblom Villa, radh Kalmar Kalmar
Min fru och jag bor i egen villa i Kalmar stad, utflugna barn som kommer hem för sällan. eftersom  jag jobbar som energistrateg på landstinget i Kalmar län och har varit drivande för installation av solenergianläggningar på jobbet. Har via tre projekt sett till att vi på sjukhusbyggnaderna i Kalmar har 400+ 120 m2 solel samt 170 m2 solvärmepaneler för varmvatteenproduktion, så är det hög tid nu tycker min fru (även jag) att vi måste även privat se till att producera egen el på ett miljöriktigt sätt. Tror att vi kan vara goda ambasadörer för solel till boende i omgivningen och vara det "goda exemplet" i våra kvarter. Hälsningar Stefan Westblom    
702 Steffen Brummer Pind Kommersiell Skurup Skåne
703 Sten Lindeberg Villa, radh Torshälla (E. Södermanland
704 Sten Wallin Villa, radh Älmhult Kronoberg
Jag har en tvåvåningsvilla i Älmhult på 247 kvadratmeter. Där har jag bergvärme idag och gör av med ca 17.000,- kW/år. Jag tänkte mig att en solvärmeanläggning skulle sänka mina elkostnader ytterligare så att jag slapp använda bergvärmen på sommaren, och kanske också under del av vår/höst. Det gäller ju mest varmvatten, men även en del låga temperatursmällar under denna period.  
705 Steve Magnusson Villa, radh Karlskrona Blekinge
706 Stig Ekblom Villa, radh Visby Gotland
707 Stina Ljung Lägenhet Umeå Västerbotten
708 Sune Andersson Villa, radh Halmstad Halland
709 Sune sjödin Fritidshus Tvärålund Västerbotten
en stuga utan el då är  egen solel inte fel
710 Susanne Kaarle Villa, radh Sköndal Stockholm
Jag vurmar för miljö och rättvisa :) Jag har ett företag You Kreate Us där jag idag jobbar med inredning. I framtiden är min tanke att arbeta med idégenerering och konceptutveckling för att ta fram nya produkter och uppfinningar. Här är det viktigt för mig att ha ett hållbart tänk från idé till verklighet, både när det gäller miljö och rättvise aspekter.  Jag skulle gärna ha solceller till mitt boende idag :) Idag har vi direktverkande el, med element men när vi flyttade in installerade vi en luft-luft värmepump som vi använder på vintern. Nu blir jag inspirerad att lära mig mer om solceller bland mycket annat. Igår var jag på Eco Now, mässa i Stockholm och knöt kontakter för framtida arbete med mitt företag. Om jag bygger nytt så är det ett självklart val att ha solceller :) Susanne Kaarle
711 Susanne Karlsson Övriga fas Åseda Kronoberg
Vi har solceller på en del av taket idag. Men vi har en stor ladugård där vi skulle kunna ha hela taket fullt av panel. Då skulle jag kunna föda upp fler kycklingar och vaktelkycklingar än vad jag gör idag.. /Sussi
712 Susanne Kurtson Övriga fas Blexberg Saxh. Örebro
713 Susanne Moberg Villa, radh Örebro Örebro
Vårt miljö medvetande gör oss till solklara vinnare.
714 Sussi Dahlström Villa, radh Åby Östergötlan.
715 Svante Nyman Villa, radh Onsala Halland
2011 byggde jag en solvärme anläggning för varmvatten och väme den gick på 17000kr det är ca 10m2 och har en accumulator tank på 500L. I år har jag kompetterat med solceller på 1,3kW som jag köpt från kina och installerat själv, har ansökt om bidrag men inte fått något svar ännu. Hoppas få råd till att köpa mer nästa år. Hoppas att Fortum inför nettodebittering med årsintervall så man kan utnyttja elen fullt ut.
716 Sven Lundblad Villa, radh Upplands Väs. Stockholm
717 Sven Nilsson Villa, radh Varberg Halland
718 Sven Vestman Kommersiell Övergård 35. Västernorrla.
719 Sven-Åke Pettersson Villa, radh Avesta Dalarna
720 Sven-G Hultman Kommersiell Brösarp Skåne
721 Sven-Olof Nord Kommersiell Åtvidaberg Östergötlan.
722 Sven-Olof Rauséus Övriga fas Örebro Örebro
723 Therese van Kerkvoorde Villa, radh Huddinge Stockholm
Cellerna började hoppa när jag fick länken via fb och Stefan Lomner. Under flera år har jag sökt och letat efter ett forum där vi kan få stöd och tips (utan reklam för en specifik leverantör). Sedan vi köpte vårt hus 1998 har det långsiktiga målet varit att bli självförsörjande, och detta forum hoppas jag kan leda oss ett stort steg närmare. Självförsörjande är en stor del i att bli FRI :-) Tjihooo!
724 Therese Westh Villa, radh Nacka Stockholm
725 Thomas feiner Lägenhet göteborg V. Götaland
Boende i lägenhet. Skulle vilja övertyga hyresvärden (Bygg-Göta) om det vettiga i att installera anläggningar på sina fastigheter.
726 Thomas Hedrén Villa, radh Gemla Kronoberg
727 Thomas Hjelm Övriga fas Utö Stockholm
Under 1900-talet omvandlades våtmark till åkermark. Med brist på insikt om konsekvenserna skapades ett övergödningsproblem för Östersjön. Idag finns en insikt och återställande av våtmark är på många olika sätt uppskattat. Kväve och fosfor tas om hand, fåglarna får en hemvist och fiskarna hittar en reproduktionslokal.  På Utö skall en våtmark konstrueras och i anslutning till den skall en äldre byggnad bli platsen där kunskap inhämtas om våtmark, reproduktionsmöjligheter för fisk och Östersjöns återkomst. Byggnaden skall hysa aquaponiska installationer där fisk och grönsaker trivs och som energikälla för att driva byggnaden finns solen. Utö är en av Sveriges solrikaste platser och därför är solenergi en källa som kan bidra miljömässigt och ge kostnadseffektiv drift.     Solenergin kommer också att vara en del av det som skall visas för våra besökare.
728 Thomas Holst Villa, radh Köping Västmanland
729 Thomas Kjellberg Övriga fas Nynäshamn Stockholm
Jag ser potentialen i solel här i Sverige men även på Sicilien där jag har hus på nordkusten. Jag och en bekant är i skedet att bygga en prototyp modul bestående av solpaneler och svenskutvecklade batterier för att accumulera solel, styrningen av detta blir av något på markanden redan etablerade leverantörer. Modulen ska vara lätt att installera samt utbyggbar med vattenaccumulator för vattenburen golvvärme. De solpaneler vi har tittat på lämpar sig för montering i stort sett överallt, och kan få i valfri färg eller med tryck, man kan även gå på dem. Medeluttaget i watt från solen är ganska högt världen runt så möjligheterna är enorma. Vi tror att detta system har stor potential att säljas även till Sicilien. Att vinna bidrag till solpaneler skulle ge oss en rejäl knuff frammåt i projektet. Mvh. Thomas Kjellberg
730 Thomas Malbeck Villa, radh Täby Stockholm
731 Thomas Östmans Villa, radh ALFTA Gävleborg
732 Thomas Rask Villa, radh Vittsjö Skåne
733 Tim Essius Villa, radh Ljunghusen Skåne
Vi är efter mycket om och men på väg att bygga vårt miljövänliga hus (med cellulosa-isolering, miljövänlig färg, passivfönster, passivdörrar, superenergisnåla vitvaror etc.). Efter det att husföretaget gått i konkurs och vi förlorat mycket pengar, tar vi nya tag. Energiberäkningen låg på 6144 kWh (24 kWh/kvm), men vi har sedan dess lyckats förbättra prestandan ytterligare. Med grundvattenvärme, FTX och solfångare kommer vi långt. Med solceller skulle vi kunna bli självförsörjande! Peace.
734 Tobias Blomberg Villa, radh Västerås Västmanland
735 Tobias Frick Kommersiell Oskarshamn Kalmar
736 Tobias Wetterskog Villa, radh Ludvika Dalarna
737 Tomas Åström Fritidshus Västerlanda V. Götaland
738 Tomas Björklund Villa, radh Bromma Stockholm
739 Tomas Hjort Villa, radh Kilsmo Örebro
Det vore jättebra om jag vann! Jag har en ledig äng i perfekt söderläge som bara längtar efter att få en ställning med solceller på sig. Anläggningen skulle dessutom kunna användas i mitt jobb. Jag jobbar med hållbar utveckling på ABF. Där vi bland annat har cirklar i hur man gör sin egen el. Solpanelerna som jag vinner kommer att användas som visningsanläggning för våra cirklar. Eftersom jag i våras köpte en hybridbil för att banta ner mina co2-utsläpp så räcker tyvärr inte mina pengar till att investera i solceller just nu. Jag vill fortsätta banta!
740 Tomas Holgersson Övriga fas Frödinge Kalmar
741 Tomas Landahl Villa, radh Skogås Stock. Stockholm
742 Tomas Skogsberg Villa, radh Norderön Jämtland
743 Tommy Axelsson Flerbostads Glommen Halland
744 Tommy Nilsson Villa, radh Asker Örebro
745 Tommy stagl Villa, radh varberg Halland
746 Torbjörn Gunberg Villa, radh Falköping V. Götaland
747 Torbjörn Gunberg Villa, radh Falköping V. Götaland
748 Torbjörn Karlsson Villa, radh Trollhättan V. Götaland
749 Tord Ljunggren Villa, radh GLANSHAMMAR Örebro
HOPPAS KUNNA FÖRVERKLIGA DRÖMMEN OM EN EGEN ANLÄGGNING SÅ ATT JAG KAN VÄRMA UPP HUSET OCH POOLEN ÖVERSKOTT ELEN KAN JAG BIDRAGA ATT MINSKA DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN VÄNLIGEN TORD.
750 Torgny Bergström Villa, radh Söderköping Östergötlan.
Varför inte utnyttja det bästa solenergi i våra småhus. De flesta ha ett utmärkt söderläge och kan få ner energiförbukningen på lång sikt med inte alltför stora ombyggnationer.
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »