Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
601 Owe Kågesten Villa, radh Norrköping Östergötlan.
602 Paola Chiacchiero Övriga fas Aneby Jönköping
Min make och jag äger sedan fem år tillbaka tillsammans med mina föräldrar en tomt med två närliggande hus. Det finns ett mindre boningshus där mina föräldrar ska bo samt ett större hus som består av en mycket stor källare, en nedervåning med affärsutrymme samt en övervåning med bostadsyta. Mina föräldrar driver affären och jag och min man och tre barn bor på övervåningen som är privatbostad. Jag och min familj bodde länge i Abu Dhabi och flyttade ganska nyligen hem till Sverige och har nu såklart blivit chockade av elpriserna här. Båda husen värms upp genom el och vi har el-element. Pga det stora husets storlek kostar detta naturligtvis skjortan. Pga vår hemflytt ska mina föräldrar nu flytta till det mindre huset och detta håller på att renoveras och byggas ut. I båda husen har vi installerat värmefläktar för att på så sätt spara på ström. Vi är konservativa med uppvärmningen vilket gör att källaren, där det finns t.ex. tvättrum är mycket kall, där uppehåller man sig inte någon längre stund frivilligt på vintern! Utan att vara särskilt tekniskt kunnig tror jag att vi har ett tak som mycket väl skulle kunna lämpa sig för solceller. En vinst i denna tävling skulle innebära att vi kommer ifrån beroendet av eluppvärmning  och skulle innebära en långsiktig besparing både för oss och miljön. Kanske kan solelen även komma till nytta i det andra, lilla huset? Då både jag och min man är arbetssökande efter hemflytten har vi inte möjlighet att själva investera i ny uppvärmningsteknik. Jag kan tillägga att vårt hus ligger mitt i samhället och skulle alltså vara en bra reklam för solel i allmänhet. Det skulle verkligen vara en högvinst att vinna i den här tävlingen.
603 Pär Lindholm Villa, radh Bålsta Uppsala
604 Pär Östberg Fritidshus Borlänge Dalarna
605 Patric Leonhed Lägenhet Örebro Örebro
Jag har ett stort intresse av förnybar energi och efter att ha sett hur man kan vända ens elförbrukning till ens fördel genom att sälja överskottet från sin solel har jag gjort det till ett livsmål att en dag få ha en egen solcellsanläggning. Strax kommer jag att flytta till en ny bostad och i samband med det skulle jag vilja ha en modern och miljövänlig energikälla att kunna förlita mig på. Jag har dessvärre i dagsläget inte ekonomin som behövs för att investera i min egen anläggning så därför behöver jag hjälp med det via en tävling som denna. Om jag vinner kommer jag se till att engagera fler i att vilja skaffa sina egna anläggningar och på sikt bidra till ett mer hållbart samhälle.
606 Patric n Villa, radh kungälv V. Götaland
607 Patric Söreke Villa, radh Uppsala Uppsala
Jag älskar tanken på att själva kunna produsera delar av vår elförbrukning. Det känns så rätt och ligger verkligen i tiden, bara nu inte våra politiker slår undan benen på oss alla som verkligen vill göra något för miljön. 
608 Patrick Reinthal Villa, radh Säve V. Götaland
609 Patrik Frihlen Villa, radh Orrviken Jämtland
610 Patrik Gullberg Övriga fas Sundbyberg Stockholm
611 Patrik Johansson Villa, radh Trosa Södermanland
612 Patrik Larsson Villa, radh Fellingsbro Örebro
613 Patrik patrik Övriga fas Stockholm Stockholm
614 Patrik Sjögren Övriga fas Alingsås V. Götaland
Jag har ett litet hus som jag försöker färdigställa så att det skall bli självförsörjande av energi och med så litet miljöpåverkan som möjligt. Solel är en av parametrarna jag vill ha för att uppnå detta. När mitt hus är färdigt (i den mån ett hus någonsin blir det) så är tanken att det skall vara mer eller mindre miljö och klimatneutralt. Förutom att jag hoppas kunna få all min el av Sol och vind till mitt hus så hoppas jag även att kunna använda den för att transportera mig, att driva min avloppsanläggning på ett sätt så att den inte släpper ut någonting i naturen. Förr eller senare skall jag ha solel, den här tävlingen skulle hjälpa mig att få det förr hellre än senare...
MVH   Patrik
615 Paul Gummesson Villa, radh Malmö Skåne
616 Peder Redig Kommersiell Herrljunga V. Götaland
617 Per Bäckman Lägenhet Lidköping Stockholm
  För nära 15 år sedan byggde vi ett hus som var ganska miljöriktigt för sin tid och med hänsyn taget till vår kunskap och ekonomi.
Nu befinner vi oss i den lyxiga situationen att kunna ha huset kvar som fritidshus medan vi bor på annat håll.
Tyvärr innebär det huset vissa delar av året måste hållas varmt med el eftersom vi annars värmt med pelles i en panna som kräver tillsyn varje vecka under den period på året som våra solfångare inte ger tillräcklig effekt. Att kunna kompensera det genom att producera solel på sommaren skulle rent ekonomiskt vara ett stort plus även om det inte skulle slå att kunna producera elen på vintern :-)
Solel skulle också förlänga säsongen under vilken köpt el inte behövs då de skulle komplettera solfångarna på vår och höst.
Halva taket mot söder är redan täckt av solfångare så andra halvan behöver också bli produktiv :-)  
618 Per Drömek Sundqvist Fritidshus Nora Örebro
619 Per Ericson Flerbostads Nybro Kalmar
620 Per eriksson Kommersiell Transtrand-S. Dalarna
Då vi mångårigt jobbar för en omställning till 100% förnyelsebar energi och har kommit en bit på väg,genom energieffektiviseringar, se sep lista, och väntar på Länsstyrelsens besked kring hur vi skall ställa om !?, tycker vi att det bättre om vi själva fortsätter att se vägen fram till omställning. Är just nu spekulant på köp av Vattenfalls försäljning av små vattenkraftverk. Har fångat upp 380 st vattendomar via en tingsrätt i Sverige och skall hämta ut dessa via ett "Pentagon". Vi är också aktiva i GREEN , en samverkan form för destinationer inom Sälenfjällen och  motsvarande på norska sidan under ledning av Länsstyrelsen. Solel för energi och vatten är också en möjlighet för oss ! Kan försörja våra fastigheter och rentav tillskapa energi gentemot vår totala förbrukning per år på ca 7 GWH. Till och med en lift modell Europa kan drivas med sol där. Särskilt sett mot det faktum att del av vårt område ligger i sydväst läge tillika samtliga stugbyar i samma väderstreck ! Jag är beredd att grundligt jämföra oss i detta med vatten, sol och vind. Särskilt sett mot att vi vinner priset. Också som en del av GREEN-rapporter. Hälsning Kläppen Ski Resort AB Per Eriksson Grundare och Vd Ordf i den lokala Företagar-Föreningen Malung-Lima-Sälen    
621 Per Fransson Villa, radh Sturefors Östergötlan.
622 Per Frisk Villa, radh Orsa Dalarna
Vi bor i ett relativt stort hus byggt på 30-talet, ombyggt flera gånger. Vi har delvis en del bergvärme, men merparten är direktel. Vi har ett perfekt tak, ganska brant där ena sidan för sol på fm och andra på em. Vi vill bli helt oberoende av att köpa el till huset Jag vill komma in med en bättre motivering o ta reda på hur vår elförbrukning ser ut mmm//Per  
623 Per Halldin Villa, radh Östansjö Örebro
624 Per Karnehed Villa, radh Ljungsbro Östergötlan.
Med fem barn i hushållet var det en fantastisk upplevelse att se hur de reagerade när de såg solkraften. Visualiseringen med paneler och mätaren som visar hur elen strömmar ner till oss var häftig! De är medvetna om elförbrukning och undrar varför inte alla har detta. Miljömedvetenheten ökar och de tycker solkraften är häftig! Hoppas kommuner och företag tar fasta på värdet av att solktraft syns. Den ska inte gömmas undan utan integreras i byggnader. Det är min erfarenhet efter min egen installation.
625 Per Klingberg Övriga fas Kopparberg Örebro
Vi har en gammal bondgård där vi har dragit in bergvärme. Att komplettera den med solceller så att vi blir helt självförsörjande vad gäller värmen vore verkligen välgörande. Främst för klimatet men också för oss.Tänk att inte vara med att öka på klimathotet.
626 Per Lagerling Villa, radh Värmdö Stockholm
Hej! Jag är energiexpert och tycker att solenergi bör testas och sedan informera om fördelarna. Vi bor på Värmdö och har en bergvärmeanläggning. Min övertygelse är att det bör bli ett utmärkt komplement. Jag kommer naturligt vis att redovisa besparinar som kommer att göras. Jag styr idag min värmepump via en app och jag har Vattenfalls Energy Watch som app för uppföljning och koll på nuläget på byggnadens förbrukning. Per Lagerling
627 Per Leffler Fritidshus Umeå Västerbotten
628 Per Lindblad Villa, radh Nora Örebro
629 Per Nilsson Villa, radh Knäred Halland
630 Per Omnell Villa, radh Västerås Västmanland
631 Per Sandén Villa, radh Lidköping V. Götaland
632 Per Sjöberg Villa, radh Moholm V. Götaland
tycker att man ska gå tillbaka i tiden och försöka bli självförsörjande så gott det går 
633 Per Sundin Villa, radh Örnsköldsvi. Västernorrla.
634 Per wlleberg Fritidshus Gotlands Toft. Gotland
635 Per-gunnar jörke Villa, radh Döderhult Kalmar
El värme och ved eldning  . El förbrukningen är strax under 9000 kw och cirka 8 kbm ved . Har tillägs isolerat vind , väggar  och utvändigt källar grunden 10cm . Ja det vore förnuftigt med en sol cells anläggning men vårt hus är vänt mot väster ,öster . Det är visst en nackdel annars har jag säkert investerat för länge sedan .
636 Per-Ola Jansson Fritidshus Hävla Östergötlan.
637 Per-Ove Persson Fritidshus Skara V. Götaland
638 Peråke Forsberg Villa, radh Nora Örebro
Hej, Har idag vattenburen elvärme och luftvärmepump. Villan har ett vidhängt uppvärmt garage. Vid minusgrader behöver jag sätta igång elvärmen då luftvärmepumpen inte täcker värmen i garaget. Vore då inte en solcellsanläggning till garaget en perfekt lösning. Då lever garaget sitt liv och på sikt kanske hela huset!  
639 Peter andersson Villa, radh molkom Värmland
Har villa med braskassett och värmepump,har haft solvärme anläggning som gick sönder, försöker att spara så mycket el som möjligt då min ekonomi är skral, vill nu ha solcellsanläggning, där solvärmen satt, planerat att köpa elbil när priserna blir humana, då skulle man kunna åka gratis på sommarhalvåret
640 Peter carstensen Villa, radh stenungsund V. Götaland
Har drömt om att vara självförsörjande i flera år men pengarna räcker inte riktig till. Jobbar nu på ett bolag som håller på att försvinner och vågar därför inte att satsar mina sparade pengar. Efter helrenoveringen av huset dom senaste 3 åren har vi extra isolering både runt grunden och på taket, samtliga maskiner modern och enrgisnål och energisparlampor i hela huset. Håller på att efter hand byter nu till LED lampor. Med en riktig solcells anläggning tror jag att skulle kunna vara oberoende åtminstånde under sommerhalvåret. Har Fjärrvärme i huset men fundera ändå även på solfångare. Vill gärna visar min dotter och hennes kompisar att det går att leva med naturen utan att förstöra för mycket!!   Mvh, Peter Carstensen
641 Peter Diring Villa, radh Stockholm Stockholm
Vi måste minska vår  utarmning av jordens resurser och minimera det avtryck vi gör på miljön.
Att använda mindre kol-, kärn-, vind och vattenkraft som alla mer eller mindre är miljöpåverkande metoder för energiframställning gör att vi kan påverka detta. Jag hoppas att vi har möjlighet till denna chans då vi brinner för SolEnergi som vi anser är den enda energikällan som inte har någon större miljöpåverkan. Genom att på SolElnergi kunna ladda vår två elbilar och också kunna värma vårt hus effektivare skulle vi kunna bidra till ytterligare minskad klimatpåverkan. Vårt hus är byggt 1930/2000 och vi har försökt få in energitänkandet i de åtegärder vi gjort.
Vi har i dag både Luft och Bergärme för vårt värmebehov och också värmeåtervinning av ventilation Vi försöker nu spara ihop till våra nästa planerde åtgärder för att kunna använda SolVärme och SolEl, men det går trögt p.g.a. sjukdom som gjort vi inte har kunnat jobba i samma utsträckning som tidigare.

Vi tittar även på andra möjligheter som att återanvända varmvatten från Disk,Tvätt och Dusch. Vi försöker också att automatisera delar av energiförbrukningen för att få ned denna, t.ex. genom närvaro- och tidsstyrning av belysning och värme. Alla lampor vi byter försöker vi också använda Ledlampor där det är möjligt. Vi undviker fossila bränslen helt förutom om vi måste åka längre sträckor med bil.
Vi undviker också helt återvinningsbara bränslen som t.ex. pellets och ved p.g.a. att de ändå bidrar till ökat koldioxidutsläpp, en lövskog som får växa vidare bidrar t.ex. till att minska koldioxiden, en som huggs ner och eldas upp inte alls. Tack.
642 Peter Edwards Villa, radh Göteborg V. Götaland
Vi skall bygga nytt och längtar efter att ha en hybrid eller solel-anläggning på taket. Problemet är att vi tycker att det är en för stor investering att göra ihop med alla andra beslut att ta. Skulle vi vinna hade det inte varit någon tveksamhet!
643 Peter Elmberg Kommersiell Långasjö Kalmar
Ja har länge funderat på att skaffa solel men hittills har det inte verkat som det varit lönsamt. Sedan 1998 har jag varit med och starta en kurs och konferens gård i Småland som byggts och drivs med ekologisk profil. Vi har hela tiden legat i framkant vad gäller eko byggande med urin sep toaletter, berg värme, ekologiskt reningsfilter, 7 olika typer av ekologisk isolering, byggt alt i trä. återanvänt mycket material anvätn vår egen skog och har byggt 1500 kvm byggnation, VI attraherar ca 2000 gäster per år gm konferenser, kurser och festivlaer , har ett brett kontkatnät och jag tror att om vi skulle installera solceller skulle det äsända ut positiva signaler samt även locka fler männiksor att göra så.  
644 Peter Gustavsson Villa, radh Kolmården Östergötlan.
645 Peter Holm Villa, radh Varnhem V. Götaland
646 Peter Kogg Flerbostads Sundbyberg Stockholm
647 Peter krupenin Villa, radh fårö Gotland
648 Peter Linander Villa, radh Gävle Gävleborg
Jag bor i en enplansvilla med goda förutsättningar för att kunna ha många solfångare. Tycker att det låter intressant, spännande och framförallt bra för miljön om man kan producera sin egen el. Jag har ännu inte riktigt bestämt hur jag skall bygga om min uppvärmning av villan. För närvarande sitter det en gammal oljepanna som naturligtvis måste ut snarast!Så med egenproducerad el att hjälpa till den nya anläggnmingen med skulle vara riktigt intressant och bra. Jag skulle även kunna tänka mej ett mindre vindkraftverk att hjälpa solen med. Tyvärr kostar ju allt pengar och investeringen är inte alltid egonomiskt försvarbar eller ens genomförbart.
649 Peter Molin Villa, radh Dösjebro Skåne
650 Peter op de weegh Villa, radh karlstad Värmland
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »