Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
601 Patrik Frihlen Villa, radh Orrviken Jämtland
602 Patrik Johansson Villa, radh Trosa Södermanland
603 Patrik Larsson Villa, radh Fellingsbro Örebro
604 Patrik patrik Övriga fas Stockholm Stockholm
605 Patrik Sjögren Övriga fas Alingsås V. Götaland
Jag har ett litet hus som jag försöker färdigställa så att det skall bli självförsörjande av energi och med så litet miljöpåverkan som möjligt. Solel är en av parametrarna jag vill ha för att uppnå detta. När mitt hus är färdigt (i den mån ett hus någonsin blir det) så är tanken att det skall vara mer eller mindre miljö och klimatneutralt. Förutom att jag hoppas kunna få all min el av Sol och vind till mitt hus så hoppas jag även att kunna använda den för att transportera mig, att driva min avloppsanläggning på ett sätt så att den inte släpper ut någonting i naturen. Förr eller senare skall jag ha solel, den här tävlingen skulle hjälpa mig att få det förr hellre än senare...
MVH   Patrik
606 Paul Gummesson Villa, radh Malmö Skåne
607 Peder Redig Kommersiell Herrljunga V. Götaland
608 Per Bäckman Lägenhet Lidköping Stockholm
  För nära 15 år sedan byggde vi ett hus som var ganska miljöriktigt för sin tid och med hänsyn taget till vår kunskap och ekonomi.
Nu befinner vi oss i den lyxiga situationen att kunna ha huset kvar som fritidshus medan vi bor på annat håll.
Tyvärr innebär det huset vissa delar av året måste hållas varmt med el eftersom vi annars värmt med pelles i en panna som kräver tillsyn varje vecka under den period på året som våra solfångare inte ger tillräcklig effekt. Att kunna kompensera det genom att producera solel på sommaren skulle rent ekonomiskt vara ett stort plus även om det inte skulle slå att kunna producera elen på vintern :-)
Solel skulle också förlänga säsongen under vilken köpt el inte behövs då de skulle komplettera solfångarna på vår och höst.
Halva taket mot söder är redan täckt av solfångare så andra halvan behöver också bli produktiv :-)  
609 Per Drömek Sundqvist Fritidshus Nora Örebro
610 Per Ericson Flerbostads Nybro Kalmar
611 Per eriksson Kommersiell Transtrand-S. Dalarna
Då vi mångårigt jobbar för en omställning till 100% förnyelsebar energi och har kommit en bit på väg,genom energieffektiviseringar, se sep lista, och väntar på Länsstyrelsens besked kring hur vi skall ställa om !?, tycker vi att det bättre om vi själva fortsätter att se vägen fram till omställning. Är just nu spekulant på köp av Vattenfalls försäljning av små vattenkraftverk. Har fångat upp 380 st vattendomar via en tingsrätt i Sverige och skall hämta ut dessa via ett "Pentagon". Vi är också aktiva i GREEN , en samverkan form för destinationer inom Sälenfjällen och  motsvarande på norska sidan under ledning av Länsstyrelsen. Solel för energi och vatten är också en möjlighet för oss ! Kan försörja våra fastigheter och rentav tillskapa energi gentemot vår totala förbrukning per år på ca 7 GWH. Till och med en lift modell Europa kan drivas med sol där. Särskilt sett mot det faktum att del av vårt område ligger i sydväst läge tillika samtliga stugbyar i samma väderstreck ! Jag är beredd att grundligt jämföra oss i detta med vatten, sol och vind. Särskilt sett mot att vi vinner priset. Också som en del av GREEN-rapporter. Hälsning Kläppen Ski Resort AB Per Eriksson Grundare och Vd Ordf i den lokala Företagar-Föreningen Malung-Lima-Sälen    
612 Per Fransson Villa, radh Sturefors Östergötlan.
613 Per Frisk Villa, radh Orsa Dalarna
Vi bor i ett relativt stort hus byggt på 30-talet, ombyggt flera gånger. Vi har delvis en del bergvärme, men merparten är direktel. Vi har ett perfekt tak, ganska brant där ena sidan för sol på fm och andra på em. Vi vill bli helt oberoende av att köpa el till huset Jag vill komma in med en bättre motivering o ta reda på hur vår elförbrukning ser ut mmm//Per  
614 Per Halldin Villa, radh Östansjö Örebro
615 Per Karnehed Villa, radh Ljungsbro Östergötlan.
Med fem barn i hushållet var det en fantastisk upplevelse att se hur de reagerade när de såg solkraften. Visualiseringen med paneler och mätaren som visar hur elen strömmar ner till oss var häftig! De är medvetna om elförbrukning och undrar varför inte alla har detta. Miljömedvetenheten ökar och de tycker solkraften är häftig! Hoppas kommuner och företag tar fasta på värdet av att solktraft syns. Den ska inte gömmas undan utan integreras i byggnader. Det är min erfarenhet efter min egen installation.
616 Per Klingberg Övriga fas Kopparberg Örebro
Vi har en gammal bondgård där vi har dragit in bergvärme. Att komplettera den med solceller så att vi blir helt självförsörjande vad gäller värmen vore verkligen välgörande. Främst för klimatet men också för oss.Tänk att inte vara med att öka på klimathotet.
617 Per Lagerling Villa, radh Värmdö Stockholm
Hej! Jag är energiexpert och tycker att solenergi bör testas och sedan informera om fördelarna. Vi bor på Värmdö och har en bergvärmeanläggning. Min övertygelse är att det bör bli ett utmärkt komplement. Jag kommer naturligt vis att redovisa besparinar som kommer att göras. Jag styr idag min värmepump via en app och jag har Vattenfalls Energy Watch som app för uppföljning och koll på nuläget på byggnadens förbrukning. Per Lagerling
618 Per Leffler Fritidshus Umeå Västerbotten
619 Per Lindblad Villa, radh Nora Örebro
620 Per Nilsson Villa, radh Knäred Halland
621 Per Omnell Villa, radh Västerås Västmanland
622 Per Sandén Villa, radh Lidköping V. Götaland
623 Per Sjöberg Villa, radh Moholm V. Götaland
tycker att man ska gå tillbaka i tiden och försöka bli självförsörjande så gott det går 
624 Per Sundin Villa, radh Örnsköldsvi. Västernorrla.
625 Per wlleberg Fritidshus Gotlands Toft. Gotland
626 Per-gunnar jörke Villa, radh Döderhult Kalmar
El värme och ved eldning  . El förbrukningen är strax under 9000 kw och cirka 8 kbm ved . Har tillägs isolerat vind , väggar  och utvändigt källar grunden 10cm . Ja det vore förnuftigt med en sol cells anläggning men vårt hus är vänt mot väster ,öster . Det är visst en nackdel annars har jag säkert investerat för länge sedan .
627 Per-Ola Jansson Fritidshus Hävla Östergötlan.
628 Per-Ove Persson Fritidshus Skara V. Götaland
629 Peråke Forsberg Villa, radh Nora Örebro
Hej, Har idag vattenburen elvärme och luftvärmepump. Villan har ett vidhängt uppvärmt garage. Vid minusgrader behöver jag sätta igång elvärmen då luftvärmepumpen inte täcker värmen i garaget. Vore då inte en solcellsanläggning till garaget en perfekt lösning. Då lever garaget sitt liv och på sikt kanske hela huset!  
630 Peter andersson Villa, radh molkom Värmland
Har villa med braskassett och värmepump,har haft solvärme anläggning som gick sönder, försöker att spara så mycket el som möjligt då min ekonomi är skral, vill nu ha solcellsanläggning, där solvärmen satt, planerat att köpa elbil när priserna blir humana, då skulle man kunna åka gratis på sommarhalvåret
631 Peter carstensen Villa, radh stenungsund V. Götaland
Har drömt om att vara självförsörjande i flera år men pengarna räcker inte riktig till. Jobbar nu på ett bolag som håller på att försvinner och vågar därför inte att satsar mina sparade pengar. Efter helrenoveringen av huset dom senaste 3 åren har vi extra isolering både runt grunden och på taket, samtliga maskiner modern och enrgisnål och energisparlampor i hela huset. Håller på att efter hand byter nu till LED lampor. Med en riktig solcells anläggning tror jag att skulle kunna vara oberoende åtminstånde under sommerhalvåret. Har Fjärrvärme i huset men fundera ändå även på solfångare. Vill gärna visar min dotter och hennes kompisar att det går att leva med naturen utan att förstöra för mycket!!   Mvh, Peter Carstensen
632 Peter Diring Villa, radh Stockholm Stockholm
Vi måste minska vår  utarmning av jordens resurser och minimera det avtryck vi gör på miljön.
Att använda mindre kol-, kärn-, vind och vattenkraft som alla mer eller mindre är miljöpåverkande metoder för energiframställning gör att vi kan påverka detta. Jag hoppas att vi har möjlighet till denna chans då vi brinner för SolEnergi som vi anser är den enda energikällan som inte har någon större miljöpåverkan. Genom att på SolElnergi kunna ladda vår två elbilar och också kunna värma vårt hus effektivare skulle vi kunna bidra till ytterligare minskad klimatpåverkan. Vårt hus är byggt 1930/2000 och vi har försökt få in energitänkandet i de åtegärder vi gjort.
Vi har i dag både Luft och Bergärme för vårt värmebehov och också värmeåtervinning av ventilation Vi försöker nu spara ihop till våra nästa planerde åtgärder för att kunna använda SolVärme och SolEl, men det går trögt p.g.a. sjukdom som gjort vi inte har kunnat jobba i samma utsträckning som tidigare.

Vi tittar även på andra möjligheter som att återanvända varmvatten från Disk,Tvätt och Dusch. Vi försöker också att automatisera delar av energiförbrukningen för att få ned denna, t.ex. genom närvaro- och tidsstyrning av belysning och värme. Alla lampor vi byter försöker vi också använda Ledlampor där det är möjligt. Vi undviker fossila bränslen helt förutom om vi måste åka längre sträckor med bil.
Vi undviker också helt återvinningsbara bränslen som t.ex. pellets och ved p.g.a. att de ändå bidrar till ökat koldioxidutsläpp, en lövskog som får växa vidare bidrar t.ex. till att minska koldioxiden, en som huggs ner och eldas upp inte alls. Tack.
633 Peter Edwards Villa, radh Göteborg V. Götaland
Vi skall bygga nytt och längtar efter att ha en hybrid eller solel-anläggning på taket. Problemet är att vi tycker att det är en för stor investering att göra ihop med alla andra beslut att ta. Skulle vi vinna hade det inte varit någon tveksamhet!
634 Peter Elmberg Kommersiell Långasjö Kalmar
Ja har länge funderat på att skaffa solel men hittills har det inte verkat som det varit lönsamt. Sedan 1998 har jag varit med och starta en kurs och konferens gård i Småland som byggts och drivs med ekologisk profil. Vi har hela tiden legat i framkant vad gäller eko byggande med urin sep toaletter, berg värme, ekologiskt reningsfilter, 7 olika typer av ekologisk isolering, byggt alt i trä. återanvänt mycket material anvätn vår egen skog och har byggt 1500 kvm byggnation, VI attraherar ca 2000 gäster per år gm konferenser, kurser och festivlaer , har ett brett kontkatnät och jag tror att om vi skulle installera solceller skulle det äsända ut positiva signaler samt även locka fler männiksor att göra så.  
635 Peter Gustavsson Villa, radh Kolmården Östergötlan.
636 Peter Holm Villa, radh Varnhem V. Götaland
637 Peter Kogg Flerbostads Sundbyberg Stockholm
638 Peter krupenin Villa, radh fårö Gotland
639 Peter Linander Villa, radh Gävle Gävleborg
Jag bor i en enplansvilla med goda förutsättningar för att kunna ha många solfångare. Tycker att det låter intressant, spännande och framförallt bra för miljön om man kan producera sin egen el. Jag har ännu inte riktigt bestämt hur jag skall bygga om min uppvärmning av villan. För närvarande sitter det en gammal oljepanna som naturligtvis måste ut snarast!Så med egenproducerad el att hjälpa till den nya anläggnmingen med skulle vara riktigt intressant och bra. Jag skulle även kunna tänka mej ett mindre vindkraftverk att hjälpa solen med. Tyvärr kostar ju allt pengar och investeringen är inte alltid egonomiskt försvarbar eller ens genomförbart.
640 Peter Molin Villa, radh Dösjebro Skåne
641 Peter op de weegh Villa, radh karlstad Värmland
642 Peter sjöberg Villa, radh Henån V. Götaland
643 Peter Stenlund Villa, radh Norsjö Västerbotten
644 Peter Thunberg Fritidshus Stockholm Stockholm
645 Peter tollofsen Övriga fas fjugesta Örebro
646 Petter Nilsson Villa, radh Boden Norrbotten
647 PG Holmquist Övriga fas Sundborn Dalarna
648 Pierre Rehnlund Villa, radh Kärna V. Götaland
649 Pontus Karlsson Villa, radh Valla Södermanland
650 Qim Lindell Villa, radh Kristinehamn Värmland
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »