Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
551 Monica Stålborg Villa, radh Stallarholmen Södermanland
Vi har ett bra tak i söderläge som bara längtar efter solceller. Eftersom vi saknar vattenburen värme är solceller lösningen.
552 Nazar Naser Lägenhet Kumla Örebro
I like EgenSolel on my Facebook swedsun.
553 Nicklas Andersson Villa, radh Kimstad Östergötlan.
Funderar starkt på att köpa en elbil för att både vara miljösmart och ekonomisk, vore ju helt fantastiskt att kunna ladda denna bil genom en solcellsanläggning. Att både kunna försörja sin bostad med el och ladda sin elbil därigenom måste ändå vara den ultimata lösningen, tänk att få sitta i trädgården och få njuta av solen i dubbla bemärkelser.
554 Nicklas Enqvist Villa, radh Österskär Stockholm
555 Nicklas Solberg Villa, radh Kumla Örebro
556 Niclas Modler Villa, radh Trekanten Kalmar
557 Nigel Bradford Lägenhet Örebro Örebro
Hi, we live on the edge of a nature reserve and my family are very aware of the environment and the pleasure it gives us. We are all very aware of the consequences of energy consumption, generation and cost and are constantly looking at new ways to make a contribution to help preserve our surroundings and save money. We don't drive a car, prefer instead to ride a bike or rely on public transport, we live in a passive house with a relatively low energy consumption and no internal heating. Having solar panels would make us more efficient and maybe have the house a little warmer in the winter time without relying on an electric heater. Congratulations to 'Egen Solel' on spreading the word on this valuable natural resource!
558 Niklas Nilsson Villa, radh Östersund Jämtland
Varför transportera energi ? Sol energi borde vara det självklara valet, då den kan produceras hemma utan att transporteras via elledningar tankbilar etc.  Jag in ser att i kombination till min jordvärme pump skulle det vara den optimala lösningen. Att jag sedan kan, mest för mys faktorn, stötta upp med en brasa i min gamla järnspis, det är bara en härlig bonus.
559 Niklas Olsson Fritidshus Uddevalla V. Götaland
560 Nils Bahrman Fritidshus Lesjöfors Värmland
Har en stuga i Värmland som är sammankopplads med grannens el. Man gjorde så förr. Tyvärr så skulle jag behovs frikoppla mig men elbolaget vill ha 60000:- för det. De har monopol, tyvärr.  Har tänkt mig vindkraft eller soleL.  Så en sådan vinst som den i denna tävling skulle göra mig oberoende och kunna räcka långnäsa åt dem. 
561 Nils Hyllienmark Fritidshus Bökebäck Skåne
562 Nils-erik bondesson Övriga fas 37302 ramdala Blekinge
563 Nils-Erik Mattsson Villa, radh Ronneby Blekinge
SOLEN  -det mest naturliga vi har..................    se ovan...
564 Nils-Gunnar Wik Fritidshus Mariefred Södermanland
565 Nina Johansson Villa, radh Ugglarp Halland
566 Nina Rehnqvist Fritidshus Nora Örebro
Energi finns det i massor men ingen elektricitet! Som nyblivna ägare till ett litet torp utan el ser vi möjligheter och inte hinder! Att kunna bo permanent i torpet med solen som enda energikälla vore en dröm, som faktiskt inte känns speciellt orealistisk alls. Sol ute och sol inne är det vi siktar på. Idag tar vi hjälp av gasolkylskåp, gasspis, fotogenlampor och massor av ved. Vi kommer i påskehelgen att installera en solpanelsventilation som ett första steg sen står solpaneler för tak eller vägg på listan. Vi kommer att blogga om våra steg mot drömmen som självförsörjande på www.tenniketorpet.se :) Med er hjälp hoppas vi kunna hålla energin på topp hela vägen mot mål!
567 Ola Andersson Lägenhet Stockholm Stockholm
568 Ola Backlund Villa, radh Norra Örebro Örebro
Om jag vore energiminister skulle jag se till att alla hushåll skulle hjälpa till med elproduktionen. Till exempel skulle nästan alla lägenhetsbalkonger ha en eller två solpaneler som matade ström in på elnätet. Då skulla de som hjälper till med elproduktionen få lite ström som "närproducerat" och samtidigt själv kunna räkna ut hur många av hemmets lampor som är "gratis". Det skulle öka medvetandet om förbrukning och leda till en bättre förståelse för energi. Mer el, lägre förbrukning och bättre kunskap är det som tryggar framtiden för oss konsumenter!
569 Ola Einarsson Villa, radh Ljusterö Stockholm
Har sedan 2004 bott på Ljusterö i ett sommarhus där vi plockade bort direkverkande el och satte upp en luft/luft värmepump i ett hus som var byggt 1972 som var dåligt isolerat som det var på den tiden när sommarstugor byggdes. Är alltid intresserad att dra mitt strå till stacken när det gäller miljön på ett konstruktivt sätt där inovationer och teknik ger bra möjligheter som är värt att satsa på. Vi har därför flyttat till denna sommarstuga och byggt om huset till villastandard med god isolering och satsar på värmepump för uppvärmning och har därför uppgraderat med luft/vatten som ger varma golv i den utbyggnad som är gjord. Tyvär har jag inte kunskap om vad den totala förbrukningen var i det gamla huset som troligen inte värmdes upp fullt ut under vintern. Dagens förbrukning ligger runt 20.000 kWh och varierar något om det blirt en kall vinter. Har investerat i en lösning för inteligenta hem från Fibaro som använder z-wave trådlös kommunikation där sensorer kan hjälpa till och styra EL och andra komponenter t.ex. värmepump, belysning, värme, larm, elförbrukning och vatten m.m. Detta med solceller m.m. kan öka min möjlighet att spara och ta vara på egen EL produktion på bästa sätt då man relativt enkelt kan bygga logik som automatiserar eller ger möjlihet att fjärrstyra vad som händer i hemmet. Är teknikintresserad och behöver ständigt mer kapital för att för att öka vårt miljöintresse i vårt eget hem för att minimera miljöpåverkan.  
570 Ola Hansson Villa, radh Trönödal Gävleborg
Motivering: Kronan på verket!

Vi har nu bott 4 månader på vår drömplats, på landsbygden med möjlighet till småbruk. Odlingarna tar fart till sommaren, och djuren av lantras hålls i liten skala. Hönsen har redan flyttat in, grisar och bin kommer senare.
Huset har vi fått fixa till boendestandard, och har nu vår kommuns första helt kretsloppsanpassade avlopp för permanentboende, med urinseparerande torrdass inomhus. :)
Uppvärmningen är förstås minst lika viktig, så vi har satsat på vattenburen vedvärme. Det har varit toppen under vintern, men nu går vi mot varmare tider...
Det absoluta drömmen är att komplettera med solel!
Med solel installerat gör vi vårt boende helt klimatsmart, och oberoende av elavbrott.
Som kronan på verket!  
571 Ola Karlsson Villa, radh Kallinge Blekinge
572 Ola lindholm Lägenhet trelleborg Skåne
573 Ola Sundkvist Villa, radh Borlänge Dalarna
574 Olle älvero Villa, radh alingsås V. Götaland
575 Olle Holmberg Villa, radh Sandviken Gävleborg
576 Olle Kjellin Villa, radh Moheda Kronoberg
577 Olof bergman Fritidshus Nyeds-Västan. Värmland
578 Olof edvardsson Villa, radh bredbyn Västernorrla.
det skulle vara suveränt och vinna. har haft funderingar på att skaffa solenergi men har aldrig blivit av. skulle passa utmärkt på mitt hus, spara både pengar och vara rädd om naturen.
579 Olov östlund Kommersiell Trönödal Gävleborg
Jag söker för Trönöbygden ekonomisk förenings räkning. Vi driver fastigheten där Trönö Lanthandel håller till. Vi behöver minska driftkostnaderna för affärn. Dagtid är medeleffekten ca 28 kW, nattetid ca 20 kW
580 Örjan Nyberg Villa, radh Lindesberg Örebro
Genom att ta vara på solens ljus, kan man värma upp sitt eget hus.Producera egen el, detta kan aldrig vara fel.Varmt och skönt det vill vi ha, spara pengar är ju också bra.Om vi vinner blir jag gla´, önskar alla en underbar da´!
581 Oscar Berg Villa, radh Kiruna Norrbotten
Jag har ett tak mot söder där det skulle vara trevligt att placera en solanläggning och kunna visa att det även på denna nordliga breddgrad 67,8  fungerar med sollceller.
582 Oscar Gustavsson Övriga fas Eskilstuna Södermanland
583 Ove Fredriksson Villa, radh Flen Södermanland
584 Ove Lundqvist Lägenhet Örebro Örebro
585 Owe Kågesten Villa, radh Norrköping Östergötlan.
586 Paola Chiacchiero Övriga fas Aneby Jönköping
Min make och jag äger sedan fem år tillbaka tillsammans med mina föräldrar en tomt med två närliggande hus. Det finns ett mindre boningshus där mina föräldrar ska bo samt ett större hus som består av en mycket stor källare, en nedervåning med affärsutrymme samt en övervåning med bostadsyta. Mina föräldrar driver affären och jag och min man och tre barn bor på övervåningen som är privatbostad. Jag och min familj bodde länge i Abu Dhabi och flyttade ganska nyligen hem till Sverige och har nu såklart blivit chockade av elpriserna här. Båda husen värms upp genom el och vi har el-element. Pga det stora husets storlek kostar detta naturligtvis skjortan. Pga vår hemflytt ska mina föräldrar nu flytta till det mindre huset och detta håller på att renoveras och byggas ut. I båda husen har vi installerat värmefläktar för att på så sätt spara på ström. Vi är konservativa med uppvärmningen vilket gör att källaren, där det finns t.ex. tvättrum är mycket kall, där uppehåller man sig inte någon längre stund frivilligt på vintern! Utan att vara särskilt tekniskt kunnig tror jag att vi har ett tak som mycket väl skulle kunna lämpa sig för solceller. En vinst i denna tävling skulle innebära att vi kommer ifrån beroendet av eluppvärmning  och skulle innebära en långsiktig besparing både för oss och miljön. Kanske kan solelen även komma till nytta i det andra, lilla huset? Då både jag och min man är arbetssökande efter hemflytten har vi inte möjlighet att själva investera i ny uppvärmningsteknik. Jag kan tillägga att vårt hus ligger mitt i samhället och skulle alltså vara en bra reklam för solel i allmänhet. Det skulle verkligen vara en högvinst att vinna i den här tävlingen.
587 Pär Lindholm Villa, radh Bålsta Uppsala
588 Pär Östberg Fritidshus Borlänge Dalarna
589 Patric Leonhed Lägenhet Örebro Örebro
Jag har ett stort intresse av förnybar energi och efter att ha sett hur man kan vända ens elförbrukning till ens fördel genom att sälja överskottet från sin solel har jag gjort det till ett livsmål att en dag få ha en egen solcellsanläggning. Strax kommer jag att flytta till en ny bostad och i samband med det skulle jag vilja ha en modern och miljövänlig energikälla att kunna förlita mig på. Jag har dessvärre i dagsläget inte ekonomin som behövs för att investera i min egen anläggning så därför behöver jag hjälp med det via en tävling som denna. Om jag vinner kommer jag se till att engagera fler i att vilja skaffa sina egna anläggningar och på sikt bidra till ett mer hållbart samhälle.
590 Patric n Villa, radh kungälv V. Götaland
591 Patric Söreke Villa, radh Uppsala Uppsala
Jag älskar tanken på att själva kunna produsera delar av vår elförbrukning. Det känns så rätt och ligger verkligen i tiden, bara nu inte våra politiker slår undan benen på oss alla som verkligen vill göra något för miljön. 
592 Patrick Reinthal Villa, radh Säve V. Götaland
593 Patrik Frihlen Villa, radh Orrviken Jämtland
594 Patrik Johansson Villa, radh Trosa Södermanland
595 Patrik Larsson Villa, radh Fellingsbro Örebro
596 Patrik patrik Övriga fas Stockholm Stockholm
597 Patrik Sjögren Övriga fas Alingsås V. Götaland
Jag har ett litet hus som jag försöker färdigställa så att det skall bli självförsörjande av energi och med så litet miljöpåverkan som möjligt. Solel är en av parametrarna jag vill ha för att uppnå detta. När mitt hus är färdigt (i den mån ett hus någonsin blir det) så är tanken att det skall vara mer eller mindre miljö och klimatneutralt. Förutom att jag hoppas kunna få all min el av Sol och vind till mitt hus så hoppas jag även att kunna använda den för att transportera mig, att driva min avloppsanläggning på ett sätt så att den inte släpper ut någonting i naturen. Förr eller senare skall jag ha solel, den här tävlingen skulle hjälpa mig att få det förr hellre än senare...
MVH   Patrik
598 Paul Gummesson Villa, radh Malmö Skåne
599 Peder Redig Kommersiell Herrljunga V. Götaland
600 Per Bäckman Lägenhet Lidköping Stockholm
  För nära 15 år sedan byggde vi ett hus som var ganska miljöriktigt för sin tid och med hänsyn taget till vår kunskap och ekonomi.
Nu befinner vi oss i den lyxiga situationen att kunna ha huset kvar som fritidshus medan vi bor på annat håll.
Tyvärr innebär det huset vissa delar av året måste hållas varmt med el eftersom vi annars värmt med pelles i en panna som kräver tillsyn varje vecka under den period på året som våra solfångare inte ger tillräcklig effekt. Att kunna kompensera det genom att producera solel på sommaren skulle rent ekonomiskt vara ett stort plus även om det inte skulle slå att kunna producera elen på vintern :-)
Solel skulle också förlänga säsongen under vilken köpt el inte behövs då de skulle komplettera solfångarna på vår och höst.
Halva taket mot söder är redan täckt av solfångare så andra halvan behöver också bli produktiv :-)  
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »