Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
551 Mia Eskilsson Villa, radh Kävlinge Skåne
552 Mia Johansson Villa, radh Göteborg V. Götaland
553 Michael Malmgren Villa, radh Motala Östergötlan.
554 Michael Wikberg Fritidshus Långshyttan Dalarna
555 Michel Rodin Villa, radh Norsbron Värmland
Att använda resurser som finns i vår miljö och natur för att dessutom spara/rädda den, känns självklart. Vi bor i ett hus med dubbelgarage som värms upp idag med jordvärme. Vi funderar på att bygga ut då vi är en ganska stor familj med fem barn. Att både lära mina barn att ta vara på naturens egna resurser och dessutom spara pengar är något som känns viktigt. Även om vi idag har jordvärme så hoppas jag att inom en snar framtid även kunna dra nytta av solens energi för att få vara en del av att ta hand om vår planet.   Michel
556 Micke Lundholm Lägenhet Stockholm Stockholm
557 Mikael Clemens Villa, radh Gnesta Södermanland
Vi bygger nytt och energieffektivt hus med bergvärme, med beräknade uppvärmningskostnader långt under den nya statliga normen. Bra entreprenör men tyvärr utan kompetens på solceller. Vi vill komplettera med solceller för hushållselen. Lämpliga takytor finns. Vårt hus ligger vackert ute på landet och vi tror att många skulle notera en solelanläggning på vårt tak. Det kan inspirera andra att skaffa solel. Det finns ingen rikligare och mer självklar energikälla för jorden än solen. Men solelen behöver mer fart i Sverige.
558 Mikael Larsson Villa, radh Gävle Gävleborg
559 Mikael lood Fritidshus eskilstuna Södermanland
Min motivering: Vi bygger om vårt sommarhus till åretruntbostad. Varför inte då även tänka klimatsmart. Vi försöker alltid att tänka grönt i mitt åkeri och bör göra det även privat. Dessutom tjänar man pengar på det på sikt.
560 Mikael Zettermark Villa, radh Hällebäckah. V. Götaland
561 Minna Roselli Övriga fas Ljusnarsberg,. Örebro
Jag bor på en liten gård. Jag har vedpannan och elelement för uppvärmning av huset. Till djuren har jag elelement enbart. Jag skulle kunna ha mera djur om uppvärmningen vore billigare. Jag håller på att utveckla en terapiträdgård och billig el till olika bevattningssystem och konstinstallationer vore välkommet. Jag har taket mot söder i huset och mot öster i stallet. Solpaneler vore enormt bra att ha. Varmtvatten på sommaren får jag från elvarmvattenberedare.
562 Mirjam Nykvist Villa, radh By Kyrkby Dalarna
Jag vill vara en av dem som hjälper till att minska Sveriges els smutsiga CO2 nota! Jag har ett vackert brutet tak mot solen i en by där så många gör som grannen och olika tekniker och åtgärder smittar. Jag skulle visa upp min anläggning för så många som möjligt både privat och i mitt jobb som energi- och klimatrådgivare.
563 Mohammad ali Zoorani Villa, radh Bromma.spång. Stockholm
564 Mona Gernelin Villa, radh Sundbyberg Stockholm
Då jag hela livet försökt få alla i min omgivning att försöka att spara på de resurser vi har och tyvärr aldrig själv haft ekonomin för att investera i en solcellsanläggning så står mitt hopp nu till att kanske ha lite tur trots att detta ju är en tävling. Jag har både tak och väggar som väl skulle lämpa sig för ett smärre ingrepp för att placera diverse solceller på så nu väntar jag och hoppas bara ;-)
565 Mona Tjernström Villa, radh Kvissleby Västernorrla.
Vi har inom kort 18 kvadratmeter solceller på min villa. Som uppvärmning har vi pellets kombinerat med solfångare. Totalt använder vi ca 2,2 ton pellets och ca 4 000 kWh el, vilket kommer att halveras när solcellerna är i drift:) Under nästa år så ska jag bygga ett fritidshus och drömmen vore att helt klara av att producera den egna elen och slippa vara beroende av nätbolaget. Fritidshuset bygger jag för att få möjlighet att träffa mitt barnbarn lite oftare. Totalt kommer fritidshuset att användas under någon månad per år. Huset kommer att vara perfekt placerat med taket mot söder, taket kommer att ha en lutning på drygt 30 grader. Visst vore det väl helt suveränt att vara självförsörjande? Det kommer även att finnas en vedspis för att kunna få både värme och varm mat.
566 Monica Katarina Frisk Villa, radh Orsa Dalarna
567 Monica Stålborg Villa, radh Stallarholmen Södermanland
Vi har ett bra tak i söderläge som bara längtar efter solceller. Eftersom vi saknar vattenburen värme är solceller lösningen.
568 Nazar Naser Lägenhet Kumla Örebro
I like EgenSolel on my Facebook swedsun.
569 Nicklas Andersson Villa, radh Kimstad Östergötlan.
Funderar starkt på att köpa en elbil för att både vara miljösmart och ekonomisk, vore ju helt fantastiskt att kunna ladda denna bil genom en solcellsanläggning. Att både kunna försörja sin bostad med el och ladda sin elbil därigenom måste ändå vara den ultimata lösningen, tänk att få sitta i trädgården och få njuta av solen i dubbla bemärkelser.
570 Nicklas Enqvist Villa, radh Österskär Stockholm
571 Nicklas Solberg Villa, radh Kumla Örebro
572 Niclas Modler Villa, radh Trekanten Kalmar
573 Nigel Bradford Lägenhet Örebro Örebro
Hi, we live on the edge of a nature reserve and my family are very aware of the environment and the pleasure it gives us. We are all very aware of the consequences of energy consumption, generation and cost and are constantly looking at new ways to make a contribution to help preserve our surroundings and save money. We don't drive a car, prefer instead to ride a bike or rely on public transport, we live in a passive house with a relatively low energy consumption and no internal heating. Having solar panels would make us more efficient and maybe have the house a little warmer in the winter time without relying on an electric heater. Congratulations to 'Egen Solel' on spreading the word on this valuable natural resource!
574 Niklas Nilsson Villa, radh Östersund Jämtland
Varför transportera energi ? Sol energi borde vara det självklara valet, då den kan produceras hemma utan att transporteras via elledningar tankbilar etc.  Jag in ser att i kombination till min jordvärme pump skulle det vara den optimala lösningen. Att jag sedan kan, mest för mys faktorn, stötta upp med en brasa i min gamla järnspis, det är bara en härlig bonus.
575 Niklas Olsson Fritidshus Uddevalla V. Götaland
576 Nils Bahrman Fritidshus Lesjöfors Värmland
Har en stuga i Värmland som är sammankopplads med grannens el. Man gjorde så förr. Tyvärr så skulle jag behovs frikoppla mig men elbolaget vill ha 60000:- för det. De har monopol, tyvärr.  Har tänkt mig vindkraft eller soleL.  Så en sådan vinst som den i denna tävling skulle göra mig oberoende och kunna räcka långnäsa åt dem. 
577 Nils Hyllienmark Fritidshus Bökebäck Skåne
578 Nils-erik bondesson Övriga fas 37302 ramdala Blekinge
579 Nils-Erik Mattsson Villa, radh Ronneby Blekinge
SOLEN  -det mest naturliga vi har..................    se ovan...
580 Nils-Gunnar Wik Fritidshus Mariefred Södermanland
581 Nina Johansson Villa, radh Ugglarp Halland
582 Nina Rehnqvist Fritidshus Nora Örebro
Energi finns det i massor men ingen elektricitet! Som nyblivna ägare till ett litet torp utan el ser vi möjligheter och inte hinder! Att kunna bo permanent i torpet med solen som enda energikälla vore en dröm, som faktiskt inte känns speciellt orealistisk alls. Sol ute och sol inne är det vi siktar på. Idag tar vi hjälp av gasolkylskåp, gasspis, fotogenlampor och massor av ved. Vi kommer i påskehelgen att installera en solpanelsventilation som ett första steg sen står solpaneler för tak eller vägg på listan. Vi kommer att blogga om våra steg mot drömmen som självförsörjande på www.tenniketorpet.se :) Med er hjälp hoppas vi kunna hålla energin på topp hela vägen mot mål!
583 Ola Andersson Lägenhet Stockholm Stockholm
584 Ola Backlund Villa, radh Norra Örebro Örebro
Om jag vore energiminister skulle jag se till att alla hushåll skulle hjälpa till med elproduktionen. Till exempel skulle nästan alla lägenhetsbalkonger ha en eller två solpaneler som matade ström in på elnätet. Då skulla de som hjälper till med elproduktionen få lite ström som "närproducerat" och samtidigt själv kunna räkna ut hur många av hemmets lampor som är "gratis". Det skulle öka medvetandet om förbrukning och leda till en bättre förståelse för energi. Mer el, lägre förbrukning och bättre kunskap är det som tryggar framtiden för oss konsumenter!
585 Ola Einarsson Villa, radh Ljusterö Stockholm
Har sedan 2004 bott på Ljusterö i ett sommarhus där vi plockade bort direkverkande el och satte upp en luft/luft värmepump i ett hus som var byggt 1972 som var dåligt isolerat som det var på den tiden när sommarstugor byggdes. Är alltid intresserad att dra mitt strå till stacken när det gäller miljön på ett konstruktivt sätt där inovationer och teknik ger bra möjligheter som är värt att satsa på. Vi har därför flyttat till denna sommarstuga och byggt om huset till villastandard med god isolering och satsar på värmepump för uppvärmning och har därför uppgraderat med luft/vatten som ger varma golv i den utbyggnad som är gjord. Tyvär har jag inte kunskap om vad den totala förbrukningen var i det gamla huset som troligen inte värmdes upp fullt ut under vintern. Dagens förbrukning ligger runt 20.000 kWh och varierar något om det blirt en kall vinter. Har investerat i en lösning för inteligenta hem från Fibaro som använder z-wave trådlös kommunikation där sensorer kan hjälpa till och styra EL och andra komponenter t.ex. värmepump, belysning, värme, larm, elförbrukning och vatten m.m. Detta med solceller m.m. kan öka min möjlighet att spara och ta vara på egen EL produktion på bästa sätt då man relativt enkelt kan bygga logik som automatiserar eller ger möjlihet att fjärrstyra vad som händer i hemmet. Är teknikintresserad och behöver ständigt mer kapital för att för att öka vårt miljöintresse i vårt eget hem för att minimera miljöpåverkan.  
586 Ola Hansson Villa, radh Trönödal Gävleborg
Motivering: Kronan på verket!

Vi har nu bott 4 månader på vår drömplats, på landsbygden med möjlighet till småbruk. Odlingarna tar fart till sommaren, och djuren av lantras hålls i liten skala. Hönsen har redan flyttat in, grisar och bin kommer senare.
Huset har vi fått fixa till boendestandard, och har nu vår kommuns första helt kretsloppsanpassade avlopp för permanentboende, med urinseparerande torrdass inomhus. :)
Uppvärmningen är förstås minst lika viktig, så vi har satsat på vattenburen vedvärme. Det har varit toppen under vintern, men nu går vi mot varmare tider...
Det absoluta drömmen är att komplettera med solel!
Med solel installerat gör vi vårt boende helt klimatsmart, och oberoende av elavbrott.
Som kronan på verket!  
587 Ola Karlsson Villa, radh Kallinge Blekinge
588 Ola lindholm Lägenhet trelleborg Skåne
589 Ola Sundkvist Villa, radh Borlänge Dalarna
590 Olle älvero Villa, radh alingsås V. Götaland
591 Olle Holmberg Villa, radh Sandviken Gävleborg
592 Olle Kjellin Villa, radh Moheda Kronoberg
593 Olof bergman Fritidshus Nyeds-Västan. Värmland
594 Olof edvardsson Villa, radh bredbyn Västernorrla.
det skulle vara suveränt och vinna. har haft funderingar på att skaffa solenergi men har aldrig blivit av. skulle passa utmärkt på mitt hus, spara både pengar och vara rädd om naturen.
595 Olov östlund Kommersiell Trönödal Gävleborg
Jag söker för Trönöbygden ekonomisk förenings räkning. Vi driver fastigheten där Trönö Lanthandel håller till. Vi behöver minska driftkostnaderna för affärn. Dagtid är medeleffekten ca 28 kW, nattetid ca 20 kW
596 Örjan Nyberg Villa, radh Lindesberg Örebro
Genom att ta vara på solens ljus, kan man värma upp sitt eget hus.Producera egen el, detta kan aldrig vara fel.Varmt och skönt det vill vi ha, spara pengar är ju också bra.Om vi vinner blir jag gla´, önskar alla en underbar da´!
597 Oscar Berg Villa, radh Kiruna Norrbotten
Jag har ett tak mot söder där det skulle vara trevligt att placera en solanläggning och kunna visa att det även på denna nordliga breddgrad 67,8  fungerar med sollceller.
598 Oscar Gustavsson Övriga fas Eskilstuna Södermanland
599 Ove Fredriksson Villa, radh Flen Södermanland
600 Ove Lundqvist Lägenhet Örebro Örebro
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »