Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
501 Martin Hansson Övriga fas Mjölby Östergötlan.
502 Martin Jakobsson Villa, radh Sollefteå Västernorrla.
503 Martin Lindahl Övriga fas Eslöv Skåne
504 Martin Lindberg Villa, radh Mullsjö Jönköping
Vill visa mina oljeeldande och tvivlande grannar hur det kan och ska se ut, samtidigt som miljön blir bättre och jag sparar pengar.
505 Mats Ahlgren Villa, radh Uppsala Uppsala
506 Mats Alfredsson Övriga fas Ulricehamn V. Götaland
507 Mats Alfredsson Övriga fas Ljungsbro Östergötlan.
508 Mats Almlöf Villa, radh Nordanberg Jämtland
509 Mats Andersson Villa, radh Trönödal Gävleborg
510 Mats Berggren Villa, radh Bålsta Uppsala
511 Mats Corneliuson Övriga fas Kloten, Koppa. Västmanland
Vi äger en herrgård med totalt 9 hus, varav 6 är helt eller delvis uppvärmda. Total uppvärmd yta är cirka 1300 m2 och vi planerar att investera i solfångare för minst 2 av fastigheterna för att sänka vår elnota till Vattenfall. Solenergi passar bra i det Naturreservat som vi bor i, Malingsbo- Kloten tycker jag.      
512 Mats Edström Villa, radh GÄVLE Gotland
513 Mats Ericsson Övriga fas Unnaryd o Mel. Halland
514 Mats Gunnarsson Villa, radh Kumla Örebro
Solen ger oss energi som vi borde utnyttja bättre!  
515 Mats Gustavsson Villa, radh Åsa Halland
516 Mats Holmbring Villa, radh Sigtuna Stockholm
517 Mats Jansson Övriga fas Mölltorp V. Götaland
Min sambo och jag väntar vårat första barn och då känns det viktigt att ge denna nya människa en bra värld att komma till och växa upp i. Lite märkligt är det att vi inte har tänkt så här tidigare för det borde vara lika viktigt för oss alla som lever här och nu att göra vad vi kan för vår miljö.... Men detta var den motivering som vi behövde, nu ska det ske! :-)
518 Mats Keddyson Villa, radh Tobo Uppsala
519 Mats Lindström Fritidshus Örebro Örebro
520 Mats Ljungkvist Villa, radh EKEBY Skåne
521 Mats pettersson Övriga fas Norrtälje Stockholm
För 10 år sedan förvärvade vi en jordbruksfastighet, nu är gården renoverad, våra 4 barn har fått varsin friggebod, svärmor drängstugan. I ladugården finns får och höns. El är den bästa energikällan för de utspridda fastigheter vi har, men på tok för dyrt. De stora takytor som finns på ekonomibyggnader skulle mer än väl användas för att alstra energi och bidra till vårt mål att bli självförsörjande.
522 Mats Rådmark Fritidshus Uddevalla V. Götaland
En nygammal trend för sommarhus - byggnaden är ej ansluten till kraftnätet Jag skall bygga ett fritidshus som skall användas under vår, sommar och på höstkanten. Jag tänkte att det skall stå ouppvärmt på vintern som den gamla tidens fritidshus. Jag tror att solel är det perfekta valet för ge el till ett fritidshus som används på detta sätt. Kanske är det så att fritidshus alltmer kan bli egenförsörjande. Dock finns vissa saker som bör ha pemanent el via nätet typ pumpar till vatten och avlopp men detta är jag inte helt säker på och det skall utredas i projektet. Solel på stora delar av taket ger en energiförsörjning som gör att jag kopplar in 12 V system i hela huset.
I mitt fall funderar på att göra upp med grannen om att kunna nyttja hans installation av nätel till att driva mina pumpar. Bör fungera om jag har egen avläsare på min sladd. Det är inte så stor rörlig förbrukning det handlar om och att koppla upp till kraftbolagen för denna lilla förbrukning med deras fasta kostnade känns oproportionerligt. Egentligen så vore det intressant för mig och samhället om det fanns ett light-abbonemang hos kraftföretagen där sådana som har sol el kan abbonera till reducerat pris. Det allra bästa är anturligtvis om man som i Tyskland under hela året är ansluten till kraftnätet men att man vid överskott kan få betalt för att leverera ut överskottet på nätet. Man ser på ovanstående att det finns en hel del för regelmakarna i Sverige att ta tag i om man vill att småskaliga sol-el-lösningar skall kunna få ett uppsving inom delar av byggnadsbeståndet. 
523 Mattias Ahlstedt Villa, radh Bjursås Dalarna
524 Mattias Bryngelsson Villa, radh Hönö V. Götaland
525 Mattias Cedving Lägenhet Lidköping V. Götaland
526 Mattias Lundahl Villa, radh Vansbro Dalarna
Då elen är väldigt dyr här i våran kommun.Så vill man ju göra allt för att få ner förbrukning och kostnad på el.Bor i en villa med direktverkande el,förra ägaren gjorde av med 28000kwh/år.Vi har bytt ut Varmvattenberedaren och bytt till Oljeelement plus monterat in en Luftvärmepump.Nu har vi lyckats få ner förbrukning till 18000kwh/år.Men vi vill kunna få ner det mer och kanske även producera el ut i nätet också.Vi är 2 vuxna och ett barn,bor i en villa på ca150kvm.Skulle vi vinna skulle det monteras upp direkt,tror vi har ett bra läge på våran vinkel villa då vi har sol på något av taken hela dagen.
527 Mattias Närsten Villa, radh Visby Gotland
Den lokala elleverantören håller på att lansera smart gridd och det hade varit intressant att se hur det fungerar i praktiken. Om det har någon effekt på nätet att kunna leda in el som microproducent. Idag värms villan med el, värmepump och braskamin.
528 Mattias Wirf Kommersiell Mjölby Kronoberg
Jag och min fru bor i en lägenhet i Garphyttan, men har en dröm om att skaffa eget hus med egna solceller. Vi är båda konstnärer och gillar verkligen tanken om att hela vårt kommande hus drivs av solen! Likaså skulle det kännas otroligt bra för barnens skull att visa att det är möjligt att själv producera ren energi från solen!
529 Mattias Wirfd Lägenhet Garphyttan Örebro
530 Matts Hjertqvist Villa, radh Bromma Stockholm
531 Mayki Wiberg Flerbostads Svenshögen V. Götaland
532 Maylie Andersson Villa, radh Grevie Kyrkby. Skåne
533 Mia Eskilsson Villa, radh Kävlinge Skåne
534 Mia Johansson Villa, radh Göteborg V. Götaland
535 Michael Malmgren Villa, radh Motala Östergötlan.
536 Michael Wikberg Fritidshus Långshyttan Dalarna
537 Michel Rodin Villa, radh Norsbron Värmland
Att använda resurser som finns i vår miljö och natur för att dessutom spara/rädda den, känns självklart. Vi bor i ett hus med dubbelgarage som värms upp idag med jordvärme. Vi funderar på att bygga ut då vi är en ganska stor familj med fem barn. Att både lära mina barn att ta vara på naturens egna resurser och dessutom spara pengar är något som känns viktigt. Även om vi idag har jordvärme så hoppas jag att inom en snar framtid även kunna dra nytta av solens energi för att få vara en del av att ta hand om vår planet.   Michel
538 Micke Lundholm Lägenhet Stockholm Stockholm
539 Mikael Clemens Villa, radh Gnesta Södermanland
Vi bygger nytt och energieffektivt hus med bergvärme, med beräknade uppvärmningskostnader långt under den nya statliga normen. Bra entreprenör men tyvärr utan kompetens på solceller. Vi vill komplettera med solceller för hushållselen. Lämpliga takytor finns. Vårt hus ligger vackert ute på landet och vi tror att många skulle notera en solelanläggning på vårt tak. Det kan inspirera andra att skaffa solel. Det finns ingen rikligare och mer självklar energikälla för jorden än solen. Men solelen behöver mer fart i Sverige.
540 Mikael Larsson Villa, radh Gävle Gävleborg
541 Mikael lood Fritidshus eskilstuna Södermanland
Min motivering: Vi bygger om vårt sommarhus till åretruntbostad. Varför inte då även tänka klimatsmart. Vi försöker alltid att tänka grönt i mitt åkeri och bör göra det även privat. Dessutom tjänar man pengar på det på sikt.
542 Mikael Zettermark Villa, radh Hällebäckah. V. Götaland
543 Minna Roselli Övriga fas Ljusnarsberg,. Örebro
Jag bor på en liten gård. Jag har vedpannan och elelement för uppvärmning av huset. Till djuren har jag elelement enbart. Jag skulle kunna ha mera djur om uppvärmningen vore billigare. Jag håller på att utveckla en terapiträdgård och billig el till olika bevattningssystem och konstinstallationer vore välkommet. Jag har taket mot söder i huset och mot öster i stallet. Solpaneler vore enormt bra att ha. Varmtvatten på sommaren får jag från elvarmvattenberedare.
544 Mirjam Nykvist Villa, radh By Kyrkby Dalarna
Jag vill vara en av dem som hjälper till att minska Sveriges els smutsiga CO2 nota! Jag har ett vackert brutet tak mot solen i en by där så många gör som grannen och olika tekniker och åtgärder smittar. Jag skulle visa upp min anläggning för så många som möjligt både privat och i mitt jobb som energi- och klimatrådgivare.
545 Mona Gernelin Villa, radh Sundbyberg Stockholm
Då jag hela livet försökt få alla i min omgivning att försöka att spara på de resurser vi har och tyvärr aldrig själv haft ekonomin för att investera i en solcellsanläggning så står mitt hopp nu till att kanske ha lite tur trots att detta ju är en tävling. Jag har både tak och väggar som väl skulle lämpa sig för ett smärre ingrepp för att placera diverse solceller på så nu väntar jag och hoppas bara ;-)
546 Mona Tjernström Villa, radh Kvissleby Västernorrla.
Vi har inom kort 18 kvadratmeter solceller på min villa. Som uppvärmning har vi pellets kombinerat med solfångare. Totalt använder vi ca 2,2 ton pellets och ca 4 000 kWh el, vilket kommer att halveras när solcellerna är i drift:) Under nästa år så ska jag bygga ett fritidshus och drömmen vore att helt klara av att producera den egna elen och slippa vara beroende av nätbolaget. Fritidshuset bygger jag för att få möjlighet att träffa mitt barnbarn lite oftare. Totalt kommer fritidshuset att användas under någon månad per år. Huset kommer att vara perfekt placerat med taket mot söder, taket kommer att ha en lutning på drygt 30 grader. Visst vore det väl helt suveränt att vara självförsörjande? Det kommer även att finnas en vedspis för att kunna få både värme och varm mat.
547 Monica Katarina Frisk Villa, radh Orsa Dalarna
548 Monica Stålborg Villa, radh Stallarholmen Södermanland
Vi har ett bra tak i söderläge som bara längtar efter solceller. Eftersom vi saknar vattenburen värme är solceller lösningen.
549 Nazar Naser Lägenhet Kumla Örebro
I like EgenSolel on my Facebook swedsun.
550 Nicklas Andersson Villa, radh Kimstad Östergötlan.
Funderar starkt på att köpa en elbil för att både vara miljösmart och ekonomisk, vore ju helt fantastiskt att kunna ladda denna bil genom en solcellsanläggning. Att både kunna försörja sin bostad med el och ladda sin elbil därigenom måste ändå vara den ultimata lösningen, tänk att få sitta i trädgården och få njuta av solen i dubbla bemärkelser.
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »