Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
501 Markus Svensson Övriga fas Halmstad Halland
502 Mårten Sörliden Villa, radh Linköping Östergötlan.
503 Martin Englund Villa, radh Oskarshamn Kalmar
Ända sedan jag studerade i slutet av 2000-talet har energifrågan legat mig varmt om hjärtat. Har för snart ett år sedan investerat i bergvärme. En vinst här skulle snart leda till att jag blir självförsörjande vad gäller el och kanske också elproducent :).
504 Martin Engman Villa, radh Bunkeflostran. Skåne
505 Martin Engman Villa, radh Bunkeflostran. Skåne
506 Martin Hansson Övriga fas Mjölby Östergötlan.
507 Martin Jakobsson Villa, radh Sollefteå Västernorrla.
508 Martin Lindahl Övriga fas Eslöv Skåne
509 Martin Lindberg Villa, radh Mullsjö Jönköping
Vill visa mina oljeeldande och tvivlande grannar hur det kan och ska se ut, samtidigt som miljön blir bättre och jag sparar pengar.
510 Mats Ahlgren Villa, radh Uppsala Uppsala
511 Mats Alfredsson Övriga fas Ljungsbro Östergötlan.
512 Mats Alfredsson Övriga fas Ulricehamn V. Götaland
513 Mats Almlöf Villa, radh Nordanberg Jämtland
514 Mats Andersson Villa, radh Trönödal Gävleborg
515 Mats Berggren Villa, radh Bålsta Uppsala
516 Mats Corneliuson Övriga fas Kloten, Koppa. Västmanland
Vi äger en herrgård med totalt 9 hus, varav 6 är helt eller delvis uppvärmda. Total uppvärmd yta är cirka 1300 m2 och vi planerar att investera i solfångare för minst 2 av fastigheterna för att sänka vår elnota till Vattenfall. Solenergi passar bra i det Naturreservat som vi bor i, Malingsbo- Kloten tycker jag.      
517 Mats Edström Villa, radh GÄVLE Gotland
518 Mats Ericsson Övriga fas Unnaryd o Mel. Halland
519 Mats Gunnarsson Villa, radh Kumla Örebro
Solen ger oss energi som vi borde utnyttja bättre!  
520 Mats Gustavsson Villa, radh Åsa Halland
521 Mats Holmbring Villa, radh Sigtuna Stockholm
522 Mats Jansson Övriga fas Mölltorp V. Götaland
Min sambo och jag väntar vårat första barn och då känns det viktigt att ge denna nya människa en bra värld att komma till och växa upp i. Lite märkligt är det att vi inte har tänkt så här tidigare för det borde vara lika viktigt för oss alla som lever här och nu att göra vad vi kan för vår miljö.... Men detta var den motivering som vi behövde, nu ska det ske! :-)
523 Mats Keddyson Villa, radh Tobo Uppsala
524 Mats Lindström Fritidshus Örebro Örebro
525 Mats Ljungkvist Villa, radh EKEBY Skåne
526 Mats pettersson Övriga fas Norrtälje Stockholm
För 10 år sedan förvärvade vi en jordbruksfastighet, nu är gården renoverad, våra 4 barn har fått varsin friggebod, svärmor drängstugan. I ladugården finns får och höns. El är den bästa energikällan för de utspridda fastigheter vi har, men på tok för dyrt. De stora takytor som finns på ekonomibyggnader skulle mer än väl användas för att alstra energi och bidra till vårt mål att bli självförsörjande.
527 Mats Rådmark Fritidshus Uddevalla V. Götaland
En nygammal trend för sommarhus - byggnaden är ej ansluten till kraftnätet Jag skall bygga ett fritidshus som skall användas under vår, sommar och på höstkanten. Jag tänkte att det skall stå ouppvärmt på vintern som den gamla tidens fritidshus. Jag tror att solel är det perfekta valet för ge el till ett fritidshus som används på detta sätt. Kanske är det så att fritidshus alltmer kan bli egenförsörjande. Dock finns vissa saker som bör ha pemanent el via nätet typ pumpar till vatten och avlopp men detta är jag inte helt säker på och det skall utredas i projektet. Solel på stora delar av taket ger en energiförsörjning som gör att jag kopplar in 12 V system i hela huset.
I mitt fall funderar på att göra upp med grannen om att kunna nyttja hans installation av nätel till att driva mina pumpar. Bör fungera om jag har egen avläsare på min sladd. Det är inte så stor rörlig förbrukning det handlar om och att koppla upp till kraftbolagen för denna lilla förbrukning med deras fasta kostnade känns oproportionerligt. Egentligen så vore det intressant för mig och samhället om det fanns ett light-abbonemang hos kraftföretagen där sådana som har sol el kan abbonera till reducerat pris. Det allra bästa är anturligtvis om man som i Tyskland under hela året är ansluten till kraftnätet men att man vid överskott kan få betalt för att leverera ut överskottet på nätet. Man ser på ovanstående att det finns en hel del för regelmakarna i Sverige att ta tag i om man vill att småskaliga sol-el-lösningar skall kunna få ett uppsving inom delar av byggnadsbeståndet. 
528 Mattias Ahlstedt Villa, radh Bjursås Dalarna
529 Mattias Bryngelsson Villa, radh Hönö V. Götaland
530 Mattias Cedving Lägenhet Lidköping V. Götaland
531 Mattias Lundahl Villa, radh Vansbro Dalarna
Då elen är väldigt dyr här i våran kommun.Så vill man ju göra allt för att få ner förbrukning och kostnad på el.Bor i en villa med direktverkande el,förra ägaren gjorde av med 28000kwh/år.Vi har bytt ut Varmvattenberedaren och bytt till Oljeelement plus monterat in en Luftvärmepump.Nu har vi lyckats få ner förbrukning till 18000kwh/år.Men vi vill kunna få ner det mer och kanske även producera el ut i nätet också.Vi är 2 vuxna och ett barn,bor i en villa på ca150kvm.Skulle vi vinna skulle det monteras upp direkt,tror vi har ett bra läge på våran vinkel villa då vi har sol på något av taken hela dagen.
532 Mattias Närsten Villa, radh Visby Gotland
Den lokala elleverantören håller på att lansera smart gridd och det hade varit intressant att se hur det fungerar i praktiken. Om det har någon effekt på nätet att kunna leda in el som microproducent. Idag värms villan med el, värmepump och braskamin.
533 Mattias Wirf Kommersiell Mjölby Kronoberg
Jag och min fru bor i en lägenhet i Garphyttan, men har en dröm om att skaffa eget hus med egna solceller. Vi är båda konstnärer och gillar verkligen tanken om att hela vårt kommande hus drivs av solen! Likaså skulle det kännas otroligt bra för barnens skull att visa att det är möjligt att själv producera ren energi från solen!
534 Mattias Wirfd Lägenhet Garphyttan Örebro
535 Matts Hjertqvist Villa, radh Bromma Stockholm
536 Mayki Wiberg Flerbostads Svenshögen V. Götaland
537 Maylie Andersson Villa, radh Grevie Kyrkby. Skåne
538 Mia Eskilsson Villa, radh Kävlinge Skåne
539 Mia Johansson Villa, radh Göteborg V. Götaland
540 Michael Malmgren Villa, radh Motala Östergötlan.
541 Michael Wikberg Fritidshus Långshyttan Dalarna
542 Michel Rodin Villa, radh Norsbron Värmland
Att använda resurser som finns i vår miljö och natur för att dessutom spara/rädda den, känns självklart. Vi bor i ett hus med dubbelgarage som värms upp idag med jordvärme. Vi funderar på att bygga ut då vi är en ganska stor familj med fem barn. Att både lära mina barn att ta vara på naturens egna resurser och dessutom spara pengar är något som känns viktigt. Även om vi idag har jordvärme så hoppas jag att inom en snar framtid även kunna dra nytta av solens energi för att få vara en del av att ta hand om vår planet.   Michel
543 Micke Lundholm Lägenhet Stockholm Stockholm
544 Mikael Clemens Villa, radh Gnesta Södermanland
Vi bygger nytt och energieffektivt hus med bergvärme, med beräknade uppvärmningskostnader långt under den nya statliga normen. Bra entreprenör men tyvärr utan kompetens på solceller. Vi vill komplettera med solceller för hushållselen. Lämpliga takytor finns. Vårt hus ligger vackert ute på landet och vi tror att många skulle notera en solelanläggning på vårt tak. Det kan inspirera andra att skaffa solel. Det finns ingen rikligare och mer självklar energikälla för jorden än solen. Men solelen behöver mer fart i Sverige.
545 Mikael Larsson Villa, radh Gävle Gävleborg
546 Mikael lood Fritidshus eskilstuna Södermanland
Min motivering: Vi bygger om vårt sommarhus till åretruntbostad. Varför inte då även tänka klimatsmart. Vi försöker alltid att tänka grönt i mitt åkeri och bör göra det även privat. Dessutom tjänar man pengar på det på sikt.
547 Mikael Zettermark Villa, radh Hällebäckah. V. Götaland
548 Minna Roselli Övriga fas Ljusnarsberg,. Örebro
Jag bor på en liten gård. Jag har vedpannan och elelement för uppvärmning av huset. Till djuren har jag elelement enbart. Jag skulle kunna ha mera djur om uppvärmningen vore billigare. Jag håller på att utveckla en terapiträdgård och billig el till olika bevattningssystem och konstinstallationer vore välkommet. Jag har taket mot söder i huset och mot öster i stallet. Solpaneler vore enormt bra att ha. Varmtvatten på sommaren får jag från elvarmvattenberedare.
549 Mirjam Nykvist Villa, radh By Kyrkby Dalarna
Jag vill vara en av dem som hjälper till att minska Sveriges els smutsiga CO2 nota! Jag har ett vackert brutet tak mot solen i en by där så många gör som grannen och olika tekniker och åtgärder smittar. Jag skulle visa upp min anläggning för så många som möjligt både privat och i mitt jobb som energi- och klimatrådgivare.
550 Mohammad ali Zoorani Villa, radh Bromma.spång. Stockholm
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »