Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
501 Margaretha Frödin Villa, radh Färnäs Dalarna
Arbetslös änka behöver lägre kostnader. Egen villa. Hade 18.000 kilowatt elförbrukning innan maken dog. bytt apparater och olje/vedpannan åkte ut. har 3 solfångare på väggen och pelletspanna med ackumulatortank nu. Elen minskade till 4.000/år. köpte 4 andelar vindkraft. Men pelletsen är väldigt dyr så jag körde elpatronen i acktanken i år från mitten av mars till mitten av oktober det blev ca 2.000/år extra el istället för 3 pall pellets så det blev billigare. Kommer skaffa solel så snart ekonomin tillåter. men det kanske blir en IVT luftvärmepump först att sätta ihop med solvärmen så jag slipper köra elpatronen. Får åka Borlänge och diskutera lite mer med mina gamla lärare på SERC.
502 Maria Bergbäck Villa, radh Järna Stockholm
Vi bor i ett gammalt hus på landet. En idyll nära vatten, skog och ängar. Här njuter vi stillheten och tystnaden samtidigt som vi öppnar upp vår sinnen för årstidväxlingar och djurliv. MEN vi äter el med ökat dåligt samvete och kostnader. Vi ser i framtiden att vi vill utveckla vårt ställe för fler att bo och vi vill kunna bo utan att tära på resurser. Vi har en bergvärmeanläggning sedan 12 år och det har hjälpt en del. Vi har isloerat vind och grund och runtomkring. Vi eldar med ved i kök och storstuga när vi är hemma på helger. Men den värmen rår inte in överallt. På landet kan vi inte förvänta oss lösningar som kan utvecklas i staden - vi är mer beroende av egna lösningar och gamla hus behöver få leva vidare för de är kulturskatter. Som vi kan dela med till många.
503 Maria Cheadle Villa, radh Stockholm Stockholm
504 Maria Falkevik Villa, radh Värmlands Ny. Värmland
Hej! Vi bor på ett enskilt och fridfullt torpställe i de värmländska skogarna med två små barn och en skock får. Sen vi flyttade in har vi renoverat så mycket vi orkat och haft råd. Bland annat har vi bytt ut all el och kastat ut den gamla otäcka oljepannan. Nu har vi en vedeldad kökspanna och en acktank som är förberedd för solvärme. Dessutom har vi en luftvärmepump. Drömmen är att bli självförsörjande på el åtminstone på sommarhalvåret. Vi har ett bra lagårdstak i söderläge och inget som skuggar så hade vi bara råd att köpa anläggningen så tror jag att vi skulle kunna producera rätt ordentligt med el och även kunna exportera ut på nätet. Vi har varit och kikat på Egen els solcellspark i Katrineholm, spånat på projekt ihop med kommunens landsbygdsrådgivare (Säffle har en ambitiös vision när det gäller solenergi) och läst på en hel del. Entusiasm och övertygelse saknas alltså inte - bara pengarna!
505 Maria Krigström Villa, radh Hällekis V. Götaland
506 Maria von Malmborg Villa, radh Aneby Jönköping
Vi håller just nu på att bygga ett så ekologiskt timmerhus som möjligt och vill väldigt gärna ha solceller som en del i vårt hållbara bygge! Vi har nu jordvärme som värmekälla, men en dröm vore att kunna komplettera detta och använda oss av solen. Vi tror på självhushållning och försöker så långt det är möjligt att leva som vi lär. Nu har vi små barn och kan styra deras elanvändning, men vi vet att ju äldre de blir dessto mer el kommer det gå åt till uppvärmning av vatten och dyligt. Ett proaktivt arbete med att installera solceller redan nu gör att vi kan börja minska vår miljöpåverkan direkt!
507 Mariana Emanuelsson Villa, radh Dalstorp V. Götaland
Vårt hus  har alla förutsättningar för att kunna fånga upp solenergi. Det står i söderläge, utan hinder från träd eller andra hus och vinkeln på taket är perfekt för solceller. Idag eldar vi i en miljögodkänd ved panna och har paneler till varmavattnet men tyvärr får vi fortfarande betala hushållsel. För oss är det viktigt att spara energi och ett sätt för detta vore att testa solceller. Nu har även vårt elbolag öppnat upp för att kunna skicka in energi på nätet och få tillbaka när man själv  inte kan producera vilket vi tycker låter väldigt spännande. Eftersom det fortfarande är väldigt kostsamt att invenstera i solanläggningar som producerar el så vore den här möjligheten att få vinna en anläggning suverän.
508 Marianne Lagerkvist Övriga fas Högsäter V. Götaland
509 Marianne Lindeborg Villa, radh Örebro Örebro
510 Marianne Olof-Ors Fritidshus Köping Västmanland
511 Marie Andersson Fritidshus Söderköping Östergötlan.
Idag har vi direktverkande el plus en  vedkamin. Vi bygger om vårt sommartorp till permanent boende och vill gärna bidra till en grönare värld och ett billigare boende. Det är viktigt att vi lämnar en bra miljö till banr och barnbarn.
512 Marika Isetorp Villa, radh Vänersborg V. Götaland
Min villa har ett tak nästan rakt åt söder. Det skulle vara en dröm att ha solceller där. På sommarhalvåret använder jag min elmoped endel och det skulle kännas så bra om den kunde laddas med egen, förnyelsebar el. Vi har fyra barn som vi vill ska lära sig leva på ett miljömedvetet sätt. Därför har vi till exempel några hönor som ger oss ekologiska ägg. Solceller... Ja, det vore en dröm!
513 Marion magnom Villa, radh sjöbo Skåne
514 Markus Svensson Övriga fas Halmstad Halland
515 Mårten Sörliden Villa, radh Linköping Östergötlan.
516 Martin Englund Villa, radh Oskarshamn Kalmar
Ända sedan jag studerade i slutet av 2000-talet har energifrågan legat mig varmt om hjärtat. Har för snart ett år sedan investerat i bergvärme. En vinst här skulle snart leda till att jag blir självförsörjande vad gäller el och kanske också elproducent :).
517 Martin Engman Villa, radh Bunkeflostran. Skåne
518 Martin Engman Villa, radh Bunkeflostran. Skåne
519 Martin Hansson Övriga fas Mjölby Östergötlan.
520 Martin Jakobsson Villa, radh Sollefteå Västernorrla.
521 Martin Lindahl Övriga fas Eslöv Skåne
522 Martin Lindberg Villa, radh Mullsjö Jönköping
Vill visa mina oljeeldande och tvivlande grannar hur det kan och ska se ut, samtidigt som miljön blir bättre och jag sparar pengar.
523 Mats Ahlgren Villa, radh Uppsala Uppsala
524 Mats Alfredsson Övriga fas Ljungsbro Östergötlan.
525 Mats Alfredsson Övriga fas Ulricehamn V. Götaland
526 Mats Almlöf Villa, radh Nordanberg Jämtland
527 Mats Andersson Villa, radh Trönödal Gävleborg
528 Mats Berggren Villa, radh Bålsta Uppsala
529 Mats Corneliuson Övriga fas Kloten, Koppa. Västmanland
Vi äger en herrgård med totalt 9 hus, varav 6 är helt eller delvis uppvärmda. Total uppvärmd yta är cirka 1300 m2 och vi planerar att investera i solfångare för minst 2 av fastigheterna för att sänka vår elnota till Vattenfall. Solenergi passar bra i det Naturreservat som vi bor i, Malingsbo- Kloten tycker jag.      
530 Mats Edström Villa, radh GÄVLE Gotland
531 Mats Ericsson Övriga fas Unnaryd o Mel. Halland
532 Mats Gunnarsson Villa, radh Kumla Örebro
Solen ger oss energi som vi borde utnyttja bättre!  
533 Mats Gustavsson Villa, radh Åsa Halland
534 Mats Holmbring Villa, radh Sigtuna Stockholm
535 Mats Jansson Övriga fas Mölltorp V. Götaland
Min sambo och jag väntar vårat första barn och då känns det viktigt att ge denna nya människa en bra värld att komma till och växa upp i. Lite märkligt är det att vi inte har tänkt så här tidigare för det borde vara lika viktigt för oss alla som lever här och nu att göra vad vi kan för vår miljö.... Men detta var den motivering som vi behövde, nu ska det ske! :-)
536 Mats Keddyson Villa, radh Tobo Uppsala
537 Mats Lindström Fritidshus Örebro Örebro
538 Mats Ljungkvist Villa, radh EKEBY Skåne
539 Mats pettersson Övriga fas Norrtälje Stockholm
För 10 år sedan förvärvade vi en jordbruksfastighet, nu är gården renoverad, våra 4 barn har fått varsin friggebod, svärmor drängstugan. I ladugården finns får och höns. El är den bästa energikällan för de utspridda fastigheter vi har, men på tok för dyrt. De stora takytor som finns på ekonomibyggnader skulle mer än väl användas för att alstra energi och bidra till vårt mål att bli självförsörjande.
540 Mats Rådmark Fritidshus Uddevalla V. Götaland
En nygammal trend för sommarhus - byggnaden är ej ansluten till kraftnätet Jag skall bygga ett fritidshus som skall användas under vår, sommar och på höstkanten. Jag tänkte att det skall stå ouppvärmt på vintern som den gamla tidens fritidshus. Jag tror att solel är det perfekta valet för ge el till ett fritidshus som används på detta sätt. Kanske är det så att fritidshus alltmer kan bli egenförsörjande. Dock finns vissa saker som bör ha pemanent el via nätet typ pumpar till vatten och avlopp men detta är jag inte helt säker på och det skall utredas i projektet. Solel på stora delar av taket ger en energiförsörjning som gör att jag kopplar in 12 V system i hela huset.
I mitt fall funderar på att göra upp med grannen om att kunna nyttja hans installation av nätel till att driva mina pumpar. Bör fungera om jag har egen avläsare på min sladd. Det är inte så stor rörlig förbrukning det handlar om och att koppla upp till kraftbolagen för denna lilla förbrukning med deras fasta kostnade känns oproportionerligt. Egentligen så vore det intressant för mig och samhället om det fanns ett light-abbonemang hos kraftföretagen där sådana som har sol el kan abbonera till reducerat pris. Det allra bästa är anturligtvis om man som i Tyskland under hela året är ansluten till kraftnätet men att man vid överskott kan få betalt för att leverera ut överskottet på nätet. Man ser på ovanstående att det finns en hel del för regelmakarna i Sverige att ta tag i om man vill att småskaliga sol-el-lösningar skall kunna få ett uppsving inom delar av byggnadsbeståndet. 
541 Mattias Ahlstedt Villa, radh Bjursås Dalarna
542 Mattias Bryngelsson Villa, radh Hönö V. Götaland
543 Mattias Cedving Lägenhet Lidköping V. Götaland
544 Mattias Lundahl Villa, radh Vansbro Dalarna
Då elen är väldigt dyr här i våran kommun.Så vill man ju göra allt för att få ner förbrukning och kostnad på el.Bor i en villa med direktverkande el,förra ägaren gjorde av med 28000kwh/år.Vi har bytt ut Varmvattenberedaren och bytt till Oljeelement plus monterat in en Luftvärmepump.Nu har vi lyckats få ner förbrukning till 18000kwh/år.Men vi vill kunna få ner det mer och kanske även producera el ut i nätet också.Vi är 2 vuxna och ett barn,bor i en villa på ca150kvm.Skulle vi vinna skulle det monteras upp direkt,tror vi har ett bra läge på våran vinkel villa då vi har sol på något av taken hela dagen.
545 Mattias Närsten Villa, radh Visby Gotland
Den lokala elleverantören håller på att lansera smart gridd och det hade varit intressant att se hur det fungerar i praktiken. Om det har någon effekt på nätet att kunna leda in el som microproducent. Idag värms villan med el, värmepump och braskamin.
546 Mattias Wirf Kommersiell Mjölby Kronoberg
Jag och min fru bor i en lägenhet i Garphyttan, men har en dröm om att skaffa eget hus med egna solceller. Vi är båda konstnärer och gillar verkligen tanken om att hela vårt kommande hus drivs av solen! Likaså skulle det kännas otroligt bra för barnens skull att visa att det är möjligt att själv producera ren energi från solen!
547 Mattias Wirfd Lägenhet Garphyttan Örebro
548 Matts Hjertqvist Villa, radh Bromma Stockholm
549 Mayki Wiberg Flerbostads Svenshögen V. Götaland
550 Maylie Andersson Villa, radh Grevie Kyrkby. Skåne
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »