Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
501 Marianne Lindeborg Villa, radh Örebro Örebro
502 Marianne Olof-Ors Fritidshus Köping Västmanland
503 Marie Andersson Fritidshus Söderköping Östergötlan.
Idag har vi direktverkande el plus en  vedkamin. Vi bygger om vårt sommartorp till permanent boende och vill gärna bidra till en grönare värld och ett billigare boende. Det är viktigt att vi lämnar en bra miljö till banr och barnbarn.
504 Marika Isetorp Villa, radh Vänersborg V. Götaland
Min villa har ett tak nästan rakt åt söder. Det skulle vara en dröm att ha solceller där. På sommarhalvåret använder jag min elmoped endel och det skulle kännas så bra om den kunde laddas med egen, förnyelsebar el. Vi har fyra barn som vi vill ska lära sig leva på ett miljömedvetet sätt. Därför har vi till exempel några hönor som ger oss ekologiska ägg. Solceller... Ja, det vore en dröm!
505 Marion magnom Villa, radh sjöbo Skåne
506 Markus Svensson Övriga fas Halmstad Halland
507 Mårten Sörliden Villa, radh Linköping Östergötlan.
508 Martin Englund Villa, radh Oskarshamn Kalmar
Ända sedan jag studerade i slutet av 2000-talet har energifrågan legat mig varmt om hjärtat. Har för snart ett år sedan investerat i bergvärme. En vinst här skulle snart leda till att jag blir självförsörjande vad gäller el och kanske också elproducent :).
509 Martin Engman Villa, radh Bunkeflostran. Skåne
510 Martin Engman Villa, radh Bunkeflostran. Skåne
511 Martin Hansson Övriga fas Mjölby Östergötlan.
512 Martin Jakobsson Villa, radh Sollefteå Västernorrla.
513 Martin Lindahl Övriga fas Eslöv Skåne
514 Martin Lindberg Villa, radh Mullsjö Jönköping
Vill visa mina oljeeldande och tvivlande grannar hur det kan och ska se ut, samtidigt som miljön blir bättre och jag sparar pengar.
515 Mats Ahlgren Villa, radh Uppsala Uppsala
516 Mats Alfredsson Övriga fas Ulricehamn V. Götaland
517 Mats Alfredsson Övriga fas Ljungsbro Östergötlan.
518 Mats Almlöf Villa, radh Nordanberg Jämtland
519 Mats Andersson Villa, radh Trönödal Gävleborg
520 Mats Berggren Villa, radh Bålsta Uppsala
521 Mats Corneliuson Övriga fas Kloten, Koppa. Västmanland
Vi äger en herrgård med totalt 9 hus, varav 6 är helt eller delvis uppvärmda. Total uppvärmd yta är cirka 1300 m2 och vi planerar att investera i solfångare för minst 2 av fastigheterna för att sänka vår elnota till Vattenfall. Solenergi passar bra i det Naturreservat som vi bor i, Malingsbo- Kloten tycker jag.      
522 Mats Edström Villa, radh GÄVLE Gotland
523 Mats Ericsson Övriga fas Unnaryd o Mel. Halland
524 Mats Gunnarsson Villa, radh Kumla Örebro
Solen ger oss energi som vi borde utnyttja bättre!  
525 Mats Gustavsson Villa, radh Åsa Halland
526 Mats Holmbring Villa, radh Sigtuna Stockholm
527 Mats Jansson Övriga fas Mölltorp V. Götaland
Min sambo och jag väntar vårat första barn och då känns det viktigt att ge denna nya människa en bra värld att komma till och växa upp i. Lite märkligt är det att vi inte har tänkt så här tidigare för det borde vara lika viktigt för oss alla som lever här och nu att göra vad vi kan för vår miljö.... Men detta var den motivering som vi behövde, nu ska det ske! :-)
528 Mats Keddyson Villa, radh Tobo Uppsala
529 Mats Lindström Fritidshus Örebro Örebro
530 Mats Ljungkvist Villa, radh EKEBY Skåne
531 Mats pettersson Övriga fas Norrtälje Stockholm
För 10 år sedan förvärvade vi en jordbruksfastighet, nu är gården renoverad, våra 4 barn har fått varsin friggebod, svärmor drängstugan. I ladugården finns får och höns. El är den bästa energikällan för de utspridda fastigheter vi har, men på tok för dyrt. De stora takytor som finns på ekonomibyggnader skulle mer än väl användas för att alstra energi och bidra till vårt mål att bli självförsörjande.
532 Mats Rådmark Fritidshus Uddevalla V. Götaland
En nygammal trend för sommarhus - byggnaden är ej ansluten till kraftnätet Jag skall bygga ett fritidshus som skall användas under vår, sommar och på höstkanten. Jag tänkte att det skall stå ouppvärmt på vintern som den gamla tidens fritidshus. Jag tror att solel är det perfekta valet för ge el till ett fritidshus som används på detta sätt. Kanske är det så att fritidshus alltmer kan bli egenförsörjande. Dock finns vissa saker som bör ha pemanent el via nätet typ pumpar till vatten och avlopp men detta är jag inte helt säker på och det skall utredas i projektet. Solel på stora delar av taket ger en energiförsörjning som gör att jag kopplar in 12 V system i hela huset.
I mitt fall funderar på att göra upp med grannen om att kunna nyttja hans installation av nätel till att driva mina pumpar. Bör fungera om jag har egen avläsare på min sladd. Det är inte så stor rörlig förbrukning det handlar om och att koppla upp till kraftbolagen för denna lilla förbrukning med deras fasta kostnade känns oproportionerligt. Egentligen så vore det intressant för mig och samhället om det fanns ett light-abbonemang hos kraftföretagen där sådana som har sol el kan abbonera till reducerat pris. Det allra bästa är anturligtvis om man som i Tyskland under hela året är ansluten till kraftnätet men att man vid överskott kan få betalt för att leverera ut överskottet på nätet. Man ser på ovanstående att det finns en hel del för regelmakarna i Sverige att ta tag i om man vill att småskaliga sol-el-lösningar skall kunna få ett uppsving inom delar av byggnadsbeståndet. 
533 Mattias Ahlstedt Villa, radh Bjursås Dalarna
534 Mattias Bryngelsson Villa, radh Hönö V. Götaland
535 Mattias Cedving Lägenhet Lidköping V. Götaland
536 Mattias Lundahl Villa, radh Vansbro Dalarna
Då elen är väldigt dyr här i våran kommun.Så vill man ju göra allt för att få ner förbrukning och kostnad på el.Bor i en villa med direktverkande el,förra ägaren gjorde av med 28000kwh/år.Vi har bytt ut Varmvattenberedaren och bytt till Oljeelement plus monterat in en Luftvärmepump.Nu har vi lyckats få ner förbrukning till 18000kwh/år.Men vi vill kunna få ner det mer och kanske även producera el ut i nätet också.Vi är 2 vuxna och ett barn,bor i en villa på ca150kvm.Skulle vi vinna skulle det monteras upp direkt,tror vi har ett bra läge på våran vinkel villa då vi har sol på något av taken hela dagen.
537 Mattias Närsten Villa, radh Visby Gotland
Den lokala elleverantören håller på att lansera smart gridd och det hade varit intressant att se hur det fungerar i praktiken. Om det har någon effekt på nätet att kunna leda in el som microproducent. Idag värms villan med el, värmepump och braskamin.
538 Mattias Wirf Kommersiell Mjölby Kronoberg
Jag och min fru bor i en lägenhet i Garphyttan, men har en dröm om att skaffa eget hus med egna solceller. Vi är båda konstnärer och gillar verkligen tanken om att hela vårt kommande hus drivs av solen! Likaså skulle det kännas otroligt bra för barnens skull att visa att det är möjligt att själv producera ren energi från solen!
539 Mattias Wirfd Lägenhet Garphyttan Örebro
540 Matts Hjertqvist Villa, radh Bromma Stockholm
541 Mayki Wiberg Flerbostads Svenshögen V. Götaland
542 Maylie Andersson Villa, radh Grevie Kyrkby. Skåne
543 Mia Eskilsson Villa, radh Kävlinge Skåne
544 Mia Johansson Villa, radh Göteborg V. Götaland
545 Michael Malmgren Villa, radh Motala Östergötlan.
546 Michael Wikberg Fritidshus Långshyttan Dalarna
547 Michel Rodin Villa, radh Norsbron Värmland
Att använda resurser som finns i vår miljö och natur för att dessutom spara/rädda den, känns självklart. Vi bor i ett hus med dubbelgarage som värms upp idag med jordvärme. Vi funderar på att bygga ut då vi är en ganska stor familj med fem barn. Att både lära mina barn att ta vara på naturens egna resurser och dessutom spara pengar är något som känns viktigt. Även om vi idag har jordvärme så hoppas jag att inom en snar framtid även kunna dra nytta av solens energi för att få vara en del av att ta hand om vår planet.   Michel
548 Micke Lundholm Lägenhet Stockholm Stockholm
549 Mikael Clemens Villa, radh Gnesta Södermanland
Vi bygger nytt och energieffektivt hus med bergvärme, med beräknade uppvärmningskostnader långt under den nya statliga normen. Bra entreprenör men tyvärr utan kompetens på solceller. Vi vill komplettera med solceller för hushållselen. Lämpliga takytor finns. Vårt hus ligger vackert ute på landet och vi tror att många skulle notera en solelanläggning på vårt tak. Det kan inspirera andra att skaffa solel. Det finns ingen rikligare och mer självklar energikälla för jorden än solen. Men solelen behöver mer fart i Sverige.
550 Mikael Larsson Villa, radh Gävle Gävleborg
 
« Föregående   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16     Nästa »