Vi som vill ha solel

Vi som vill ha solel


Gillar du solel?

Här kan alla som gillar tanken om att producera egen solel skriva upp sig, och därmed skicka en signal till politiker och beslutsfattare om att det är solenergi, som svenska folket vill satsa på.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige.

Skriv upp dig på listan!

          1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17     Nästa »
Nr Namn Fastighet Ort Län Motivering Rösta
1 Adele Pettersson Villa, radh Fritsla V. Götaland
Motivering Jag är en mycket fattig kvinna som solceller vill vinna   Beräknad elförbrukning 17500kWh
2 Agnes Jansson Övriga fas Ärla Södermanland
3 Agneta Lindberg Fritidshus Hällefors Örebro
Bor i ett gammalt torp i skogen och saknar varmvatten att under viss tid på året få varmvatten gratis vore toppen.
4 Agneta Stening Villa, radh Grebbestad V. Götaland
5 Aime Must Fritidshus Dalarö Stockholm
Ut med direktverkande el och bort med energiläckande klimatskal. Huset ska kretsloppsanpassas med slutna system för vatten och avlopp,  energieffektiviseras till O-energi, kompletteras med solel, solvärme. Behaglig innemiljö och utan fuktproblem med Air-Gap väggar. Ett gammalt 50-talshus förvandlas till ett modernt boende för att uppfylla miljömålet "En god bebyggd miljö".
6 AJ Andersson Villa, radh Sundbyberg Stockholm
NCC mfl byggbolag samt Sundbybergs kommun bygger en hel stadsdel med uppemot 20.000 invånare. De har inte tänkt att bygga husen så att taken riktas mot söderläge. Jag vill visa för byggherrarna och kommunen att man måste göra som i Portugal och låta alla nya områden byggas för att ge maximal möjlighet till hushållsnära solcellsproduktion. Vårt radhus har fått ett av de bättre lägena genom att komma ganska nära sydsyd läge. Våra soligaste sidor vetter också mot gata och blir en bra reklampelare.
7 Åke Larsson Villa, radh Linköping Östergötlan.
8 Åke Persson Villa, radh Kumla Örebro
9 Åke Tisell Fritidshus Tänndalen Jämtland
Har bergvärme idag vilket i sig är en mkt bra investering för att hålla nere elkostnaden men med ett tillskott från solenergi/el skulle vi ytterligare bidra till en bättre miljö och få en bättre ekonomi.
10 Albert Sjöberg Villa, radh Uppsala Uppsala
Nu har vi nått taket för el- och värmeförbrukningen. Vore sunt att producera eget på södertak.   Vi har en 70-talsvilla i södra Uppsala med tak mot söder. Perfekt för solel. Saknar bara finanserna för att bygga.
11 Alecia Irons Övriga fas FORSA Gävleborg
12 Alexander Jöbo Villa, radh Örebro Örebro
13 Alf Ohlsson Villa, radh Jonsered V. Götaland
14 Alf-Göran Blomqvist Villa, radh Karlstad Värmland
Jag bör vinna därför att jag är en hängiven anhängare av att Sverige skall ta tag i taktpinnen och leda utvecklingen av förnybara energikällor. Solenergi är också den energikälla som jag tycker har den största potentialen i detta sammanhang därför att man kan ta vara på den energi som ändå träffar vår jord utan att behöva göra ingrepp i vår egen natur. Solenergi orsakar inte heller några utsläpp, och så vitt jag förstår så genererar solceller/fångare betydligt mera energi under sin livstid än vad som behövs för att tillverka dem. Vår villa är ett tvåvåningshus med vattenburen värme som tillverkas via en värmepump med jordvärme. Värmepumpen tillverkar även vårt varmvatten via en ackumulatortank på 300 liter som är förberedd för att ansluta till solenergi. Vår värmecentral ligger i en sidobyggnad, varifrån vi har anslutning till huvudbyggnaden via en kulvert. Med en solcellsanläggning skulle vår energiförbrukning för varmvattnet i stort sett kunna elimineras.      
15 Ami Pettersson Lägenhet Örebro Örebro
16 Anders Åkvist Villa, radh Göteborg V. Götaland
17 Anders Egerö Flerbostads Nacka Stockholm
Jag är ordförande i min bostadsrättsförening Utsikten 1-35 med 273 lägenheter. Vårt hus har platta tak högt upp på Henriksdalsberget i Nacka med fri sikt 360 grader och dessutom några graders lutning mot söder. Jag tar nu in offerter för en anläggning på en niondel av vårt tak, 170 kvm, som bör kunna generera 20 000 kWh per år. Men min styrelse är tveksam till projektet eftersom avskrivningstiden tycks vara minst 10 år, kanske snarare 14 år. Ett bidrag på 100 000 kr skulle ge mig vind i ryggen och antagligen undanröja den sista tveksamheten inför denna angelägna satsning på lång sikt för att bidra till en sund utveckling av el-energiproduktionen i Sverige!
18 Anders Erlandsson Villa, radh Landeryd Halland
Jag har idag ett gammalt hus från 1926 med succesivt uppgraderat värmesystem. Vid inflyttningen hade jag endast tillgång till direktverkande el som uppvärmning och jag har allteftersom ekonomin tillåtit uppgraderat mina energisystem och strävat efter att minska elförbrukningen. Det första steget var att installera ackumulatortankar och ta den gamla kökspannan i bruk igen. Steg två var att lägga in vattenburen golvvärme i undervåningen. Steg tre var att installera luft/luft-värmepump i övervåningen. Steg fyra var att installera 3-glas fönster. Steg fem var att installera en luft/vattenvärmepump som klarar uppvärmningen i hela huset ner till 0-gradigt. Steg sex var att installera fläktkonvektorer och värmeflyttare i rummen på övervåningen. Steg sju har varit att påbörja en bättre styrning/reglering av värmen. Steg åtta har varit att installera i en modern miljögodkänd kökspanna med bättre verkningsgrad. Steg nio kommer att vara att investera i både solpaneler för varmvattenuppvärmning och solel för att komplettera driftselen. Jag vill verkligen vara den som löser mina energifrågor på bästa sätt och jag skulle väldigt, väldigt gärna lära mig allt om mina möjligheter att komplettera med solel! Jag har genomfört dessa steg sedan 1993 och jag har aldrig haft möjlighet att göra allt jag skulle vilja och kunna när det gäller energioptimering av ett gamalt och dåligt isolerat hus. Jag kommer förhoppningsvis att även få möjlighet att isolera mitt gamla hus, då detta skulle få en stor effekt på energiförbrukningen.
19 Anders Finsholm Villa, radh Björklinge Uppsala
20 Anders Fors Kommersiell Lannavaara Norrbotten
21 Anders franzen Villa, radh vendelsö Stockholm
22 Anders friberg Villa, radh kallinge Blekinge
23 Anders Gustafsson Villa, radh Ockelbo Gävleborg
24 Anders Gustavsson Villa, radh Handen Stockholm
25 Anders Holm Övriga fas Odensbacken Örebro
Den här önskade solcellsanläggningen planeras ingå i en "micro smart grid"-lösning. 3 kW vindkraftverk finns, 1000 Ah 48Volt batteri finns, mät och kommunikationsutrustning finns. Men solceller och inverter saknas, planerad installation till våren.  Hälsningar   /  Anders
26 Anders Jangö Villa, radh Ösmo Stockholm
27 Anders jeppsson Villa, radh arlöv Skåne
28 Anders kadesjö Övriga fas Nora Örebro
29 Anders Larsson Villa, radh Sanda Gotland
30 Anders lindblom Villa, radh Dalarö Stockholm
31 Anders Lissåker Fritidshus Fjällbacka V. Götaland
Hej, Min son Felix Lissåker har gjort ett helt brilliant Project Arbete, som en del i gymnasiets årskurs 3 Natur, om möjligheten att få ett 70-tals, eluppvärmt fritidshus, att över året producera lika mycket solel som det förbrukar, Jag skulle så gärna vilja att han fick möjlighet att förverkliga detta arbete. Jag skickar gärna in arbetet till er om jag får en mailadress   Anders Lissåker anders@lissaker.se 0706931793 
32 Anders Lundberg Övriga fas Köping Västmanland
33 Anders Marklund Villa, radh Ostvik Västerbotten
Jag har ett fritids hus vid en lite sjö där min stuga är den enda fastigheten utan el. Jag har därför en lites solcellsanläggning som jag kan köra kylskåpet på. Jag står dock inför det faktum att jag måste renovera stugan eller bygga en ny (troligtvis kommer jag att bygga nytt). Mina vänner, grannar och andra "experttyckare" tycker att jag har hål i huvudet om jag inte drar in el i samband med nybygge.
Jag tycker dock att det vore mycket trevligare med en rejäl solcells anläggning för att täcka mina behov.
Då vi använder stugan från maj till oktober skulle detta förmodligen fungera utmärkt. Utan fast el skulle vi kunna behålla charmen med stugan och vara självförsörjande i alla avseenden.
Mina barn gillar inte heller tanken på "riktig el" utan tycker det är mysigt med sol, ved, fotogen etc.   /Anders
34 Anders Olsén Fritidshus Byxelkrok Kalmar
35 Anders Olsson Villa, radh Hov, Bolmsö Kronoberg
36 Anders Östbye Villa, radh Alingsås V. Götaland
37 Anders Östlund Fritidshus ÖaÄmtervik Värmland
Har köpt en liten stuga (soligt läge) med ett bullrigt bensin-slukande verk som producerar vår el och som miljövän känns gamla osäkra "fossiler" väldigt fel.
Vill slippa gräva km-vis elkabel för flera hundra tusen,om en uråldrig stjärna för oss kan göra susen.
Vill utnyttja solens energi så långt in på året det bara går,slippa bensin/el-räkningar som ger gråa hår.
Med en egen solcellsanläggning ersätter vi inte elen, vi hjälper bara till att återställa felen.
Sol-el är vår stora familjs dröm-projekt och vi deltar gärna i denna "ketchup-effekt".
Ett faktum är ett faktum-Dags att betala tillbaka till moder jord. Hoppas på en "vinst-lott" med hjälp av dessa ord...
   
38 Anders Persson Villa, radh Söderhamn Gävleborg
39 Anders Sällberg Villa, radh Bor Jönköping
40 Anders Sellström Villa, radh Göteborg V. Götaland
41 Anders Stöfeld Villa, radh Grums Värmland
42 Anders Svenson Villa, radh Strängnäs Södermanland
43 Anders Wirfelt Övriga fas Nässjö Jönköping
44 Andrea dickie Villa, radh visby Gotland
45 Andreas Björnsson Villa, radh Bräcke Jämtland
Jag vill vara först i min by med solel och göra alla grön av avund när jag ligger i solen och sparar pengar =)
46 Andreas Kasemo Fritidshus Halmstad V. Götaland
47 Andreas Mämmi Villa, radh Kiruna Norrbotten
Kiruna har många mörka dagar per år Men under midnattsolen vi slickar våra sår Vi har faktiskt många soltimmar här Så solenergi skulle säkert ge oss många ampere Det är en energikälla utan slut Skulle vi vinna detta – vilket glädjetjut! Vi skulle kunna nyttja vårt söderläge maximalt Ett stort steg för oss, men även globalt Elen skulle vara miljömärkt i vår villa Det är ju något som vi skulle gilla Så vi hoppas, bönar och ber Att Fru Fortuna mot oss ler!
48 Andreas Molin Villa, radh Ljungsbro Östergötlan.
49 Andreas Olsson Villa, radh Önnestad Skåne
50 Andreas Olsson Villa, radh Umeå Västerbotten
 
          1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17     Nästa »