Vi med solel

Vi med solel


Alla solcellsanläggningar i Sverige

Här kommer vi att samla alla solcellsanläggningar i Sverige för att visa att solelen är på kraftig frammarsch.

Vi tar tacksamt emot hjälp att göra listan komplett – hör av dig om du saknar någon på listan.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Anmäl din egen anläggning
Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige! Anmäl din egen anläggning. Det kostar inget att vara med.

Tommy Nilsson

Asker, Örebro

Sommaren 2013 monterade jag 20 kvm markbaserade solceller. Jag är intresserad av både teknik, miljö och att göra en bra investering och har sedan tidigare solfångare på taket och är delägare i en lokal vindkraftförening ( Kvismardalens Vind).

Efter att ha lyssnat på ett föredrag med Johan Ehrenberg (ETC Egen El) om solceller anmälde jag mig till en ABF-studiecirkel där jag lärde en hel del, vilket gjorde att jag kände mig ganska säker på min sak när jag köpte solcellerna. Panelerna levererades av Polygress Solution i  Örebro, som även stod för den elbehörighetskrävande delen av installationen.

Jag tycker att det har varit ett stort plus med en lokal leverantör, speciellt när man som Stefan Andersson på Polygress är både trevlig och engagerad och håller kontakt efter att allt är klart.

Allt i allt är jag helnöjd med min anläggning!

PS. Tanken är att montera ytterligare 20 kvm, så vi i allt kommer upp på 6 kW, när jag får ett godkännande från Länsstyrelsen på min bidragsansökan.

/ Tommy Nilsson, Asker

Driftstart: 2013-07
Effekt: 3 kWp
Produktion: 3.000 kWh/år
 
Leverantör: Polygress Solution
Installatör: Själv
Elhandelsbolag: DinEl
Nätägare: EON
 
Investering, brutto: 61.000
Installation ingår: Nej
Moms ingår: Ja