Vi med solel

Vi med solel


Alla solcellsanläggningar i Sverige

Här kommer vi att samla alla solcellsanläggningar i Sverige för att visa att solelen är på kraftig frammarsch.

Vi tar tacksamt emot hjälp att göra listan komplett – hör av dig om du saknar någon på listan.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Anmäl din egen anläggning
Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige! Anmäl din egen anläggning. Det kostar inget att vara med.

Augustenborg

Malmö, Skåne

På Augustenborg finns totalt 100 m2 solceller, på tak, fasad och som solavskärmning. Hela solenergianläggningen är utformad som en demonstrationsanläggning med gångbroar längs taken och med möjlighet till guidade turer.

På taket visas olika typer av poly- och monokristallina solceller samt tunnfilmssolceller. Anläggningen färdigställdes i mars 2005.

På Augustenborg finns även en hybridanläggning som producerar både värme och el från solenergi. Reflektorer och solceller fungerar som solskydd i byggnaden. Reflektorerna koncentrerar ljuset till solcellerna så att de producerar mer el. Solcellerna kyls med vatten som värms upp och levereras till fjärrvärmenätet.

Källa: Solar Region Skåne, 2012-10-23

Driftstart: 2005-03
Effekt: 11,0 kWp