Vi med solel

Vi med solel


Alla solcellsanläggningar i Sverige

Här kommer vi att samla alla solcellsanläggningar i Sverige för att visa att solelen är på kraftig frammarsch.

Vi tar tacksamt emot hjälp att göra listan komplett – hör av dig om du saknar någon på listan.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Anmäl din egen anläggning
Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige! Anmäl din egen anläggning. Det kostar inget att vara med.

Telenor Arena

Karlskrona, Blekinge

Arenan i Karlskrona ligger i området Rosenholm. Den stora arenan innehåller flertalet hallar, dessutom butiker, kafeterior, kiosker, kontor, för föreningar och konferenslokaler.

Kommunen bestämde sig att under 2008 göra en stor miljösatsning i form av ett solelsystem på Telenor Arena. ExoTech anbud stod sig bäst i konkurrensen.

Systemet bestod av drygt 200 st polykristallina solcellsmoduler monterade på tennishallens tak och 90 st likadana väggmonterade. Totalt ger systemet en effekt på 49,8 kWp.

Anläggningen beräknas vara betald redan efter 12 år. Därefter är energin gratis för arenan. En solelanläggnings beräknade livslängd är 50 år. Detta gör miljösatsningen till en otroligt god ekonomisk investering.

Källa: ExoTech 2012-09-18

Driftstart: 2009
Effekt: 49,8 kWp
Leverantör: ExoTech
Installatör: ExoTech