Vi med solel

Vi med solel


Alla solcellsanläggningar i Sverige

Här kommer vi att samla alla solcellsanläggningar i Sverige för att visa att solelen är på kraftig frammarsch.

Vi tar tacksamt emot hjälp att göra listan komplett – hör av dig om du saknar någon på listan.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Anmäl din egen anläggning
Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige! Anmäl din egen anläggning. Det kostar inget att vara med.

One Tonne Life

Stockholm, Stockholm

”One Tonne Life” är ett projekt där A-hus, Vattenfall, Volvo Personvagnar och samarbetande företag skapar ett klimatsmart hushåll. En utvald barnfamilj ska försöka ta sig ner till utsläppsnivån ett ton CO2 per person och år och ändå leva ett vanligt liv.

Till sin hjälp får de bland annat ett klimatsmart hus med solceller på taket som förser huset med el och “tankar” elbilen på garageuppfarten.

För att säkerställa tillförlitligheten i mätningarna av familjens CO2-utsläpp kommer experter från Chalmers tekniska högskola att delta i projektet.

Husbygget på tomten i Hässelby Villastad i Stockholm pågår och parallellt byggs två visningshus – ett granne med familjen och ett i Göteborg. Husen i Stockholm ger husen ytterligare krydda till den svenska huvudstadens roll som Green Capital of Europe 2010. Stockholms stads miljöförvaltning kommer att delta i arbetet med att beräkna och utvärdera familjens CO2-avtryck tillsammans med Chalmers tekniska högskola.

Källa: Direct Energy 2012-09-18. onetonnelife.se 2012-09-18

Driftstart: 2010-09
Effekt: 7,0 kWp
Produktion: 5.000 kWh/år
 
Leverantör: Direct Energy
Installatör: Direct Energy
Investering, brutto: 100.000