Vi med solel

Vi med solel


Alla solcellsanläggningar i Sverige

Här kommer vi att samla alla solcellsanläggningar i Sverige för att visa att solelen är på kraftig frammarsch.

Vi tar tacksamt emot hjälp att göra listan komplett – hör av dig om du saknar någon på listan.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Anmäl din egen anläggning
Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige! Anmäl din egen anläggning. Det kostar inget att vara med.

Roland Lundqvist

Örnsköldsvik, Västernorrland

Testanläggning i samverkan mellan anläggningens ägare Roland Lundqvist och Övik Energi. Anläggningen ansluten till nätoperatören Övik Energi Nät Månadskvittning av överskottsel sker genom ett projektavtal. För montage av solpaneler (35 Monokrystallina solpaneler från Sharp) på falsat plåttak har en speciell lösning tagits fram i samverkan med Exotech, MAPAB som levererar ett tyskt solpanelssystem som har benämningen Vario Air, samt Johanssons Plåt. Monterat på tak i sydöst. Solmodulernas lutar 10 grader. Växelriktaren är en 3-fas StecaGrid 2010+D (3x 2kW). Produktionsdata – live: http://solel.dyndns-web.com För mer information besök web-sida http://lundqvist.org/solel/.

Driftstart: 2011-05
Effekt: 6,5 kWp
Produktion: 4.500 kWh/år
 
Leverantör: ExoTech
Installatör: ExoTech
Elhandelsbolag: Skellefteå kraft
Nätägare: Övik Energi
 
Installation ingår: Nej
Moms ingår: Nej