Vi med solel

Vi med solel


Alla solcellsanläggningar i Sverige

Här kommer vi att samla alla solcellsanläggningar i Sverige för att visa att solelen är på kraftig frammarsch.

Vi tar tacksamt emot hjälp att göra listan komplett – hör av dig om du saknar någon på listan.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Anmäl din egen anläggning
Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige! Anmäl din egen anläggning. Det kostar inget att vara med.

Finnängen

Ljungsbro, Östergötland

Detta är berättelsen om en renovering ifrån en vanlig villa byggd 1976 till att få den till ett sant energineutralt boende, där solceller ska generera överskott av el så att det kan återbetala den tillverknigsenergi som det kostat att bygga den. För att åstadkomma detta görs en generell standardhöjning och renovering av de flesta rummen. För att få ned energianvändningen tilläggsisoleras & tätas byggnaden. Fönster byts ut. En värmepump med markslinga installeras och ett ventilationsaggregat som återvinner värmen i frånluften. Solvärme och solceller installeras på hela taket, där solcellerna ger ca 9000 kWh/år och solvärmen klarar av halva årets varmvattenbehov. Resterande värme- & varmvattenbehov tas med värmepumpen. Överbliven solvärme lagras i marken under huset för att tas ut vintertid genom värmepumpen.

Driftstart: 2010-09
Effekt: 10 kWp
Produktion: 9.000 kWh/år
 
Leverantör: PPAM.se Sweden
Installatör: PPAM.se Sweden
Elhandelsbolag: Bixia
Nätägare:
 
Installation ingår: Nej
Moms ingår: Nej