Vi med solel

Vi med solel


Alla solcellsanläggningar i Sverige

Här kommer vi att samla alla solcellsanläggningar i Sverige för att visa att solelen är på kraftig frammarsch.

Vi tar tacksamt emot hjälp att göra listan komplett – hör av dig om du saknar någon på listan.

Uppskattningsvis finns det idag (april 2013) drygt ett par tusen solcellsanläggningar i Sverige. Vårt mål är att den siffran ska växa till 5.000 innan året är slut,  20.000 år 2014 och 50.000  år 2015.

Anmäl din egen anläggning
Var med och skapa en ”ketchup-effekt” genom att visa ditt intresse för att sprida småskalig solelsproduktion i Sverige! Anmäl din egen anläggning. Det kostar inget att vara med.

Stefan Andersson

Örebro, Örebro

Vi har 36st 190W samt 15st 255W monokristallina solceller kopplade till en växelriktare från SMA. Genom nettodebitering med elhandelsbolaget lagrar vi överskottet från sommarhalvåret till höst och vinter. På detta sätt blir elnätet vårt batteri och eftersom avtalet ger 1 mot 1 med moms och allt blir det inga förluster. Själv driver jag Polygress Solution AB, som är ett företag som bland annat erbjuder kunskap, material och tjänster inom alla typer av solcellsystem, från idé till färdig anläggning. För oss är det kundens behov och förutsättningar som ligger till grund för att solcellsanläggningen blir så bra som möjligt. Vi kundanpassar därför alla anläggningar. Mervärde och kundnytta kännetecknar vår verksamhet. / Stefan Andersson

Driftstart: 1990-02
Effekt: 10.7 kWp
Produktion: 9700 kWh/år
 
Leverantör: Polygress Solution AB
Installatör: Polygress Solution AB
Elhandelsbolag: DinEl
Nätägare: EON
 
Installation ingår: Nej
Moms ingår: Nej