Solarus

Solarus solcells- och hybridpaneler kan användas vid storskalig solenergiproduktion. Den låga kostnaden per watt för Solarus solpaneler möjliggör en ökad lönsamhet.

Vid storskalig solenergiproduktion är det vanligt att man använder ett solföljningssystem för att optimera energiuttaget under dagen. Med unik teknik för storskaliga solenergisystem på 100.00 kvadratmeter behövs endast 209 motorer för solföljningen (total 70MW värme och 12mW el). Av den totala effekten behöver solföljningssystemet endast 0,1% av energin i jämförelse med andra Heliostatsystem som förbrukar 2-10%. Det medför att vårt solföljningssystem kan drivas med kostnadseffektiva solceller.

Solarus standardstyrsystem Melacs används för parallellkoppling av flera paneler i ett stort nätverk (matrix LAN nätverk) som kan styra kraftverk upp till ett par tusen megawatt av den totala effekten. Solföljningspanelerna är indelade i 500 kvadratmeter stora block där varje block har sin egen kontrollenhet. Det gör att vår solpanelslösning kan leverera el till ett konkurrenskraftigt pris.

Dela på Facebook
Ort: Älvkarleby
Län: Uppsala
Telefon: 073-535 41 00
Hemsida: www.solarus.se/
E-post: anders.edoff@solarus.se
 
Registrerade anläggningar: 0