Egen El

Egen El är ett företag som hjälper dig göra precis just det. Egen El. Vi provar olika sätt att skapa egen el och tar fram enkla paket för dig som vill sätta igång.

Det hela startade för fyra år sen när vi provade solceller och upptäckte att det på den tyska marknaden fanns ett utbud av sk växelriktare, enkla maskiner som förvandlar solcellens el till samma el vi har i våra hus och lägenheter. Genom att koppla in en sån i din vanliga elcentral på en egen propp blir man plötsligt elproducent, dvs gör sin egen el när solen skiner. (En elektriker hjälper dig med ledningen in i proppskåpet!)

Det här är något helt annat än de lösningar som funnits tidigare, där alla som velat göra egen el har tvingats lagra i dyra batterier och bygga ett eget elnät som fungerar på 12 volt istället för de 230 volt vi har i våra hem.

Nu kan du enkelt producera en del av din el själv och samtidigt behålla all din vanliga el, inga nya avtal behövs.
Du väljer inte antingen eller utan både ock!

Det är lika enkelt som att du i en lägenhet kan göra din egen värme genom att elda i en kakelugn, utan att du för den delen stänger av element eller annan värme.

Egen El betyder att du minskar ditt köp av el från elbolagen.
Är du riktigt aktiv kan du ersätta mycket el, satsar du försiktigare så ersätter du bara en del.

Det viktiga är att du faktiskt kan styra det själv och att du därmed gör en aktiv DIREKT insats för att minska klimathotet och göra framtiden lite säkrare.

Genom att göra din Egen El gör du en insats för alla andra också!

Dela på Facebook
Ort: Stockholm
Län: Stockholm
Telefon: 08-641 58 08
Hemsida: www.egenel.se
E-post: joakim.stavegren@egenel.se
 
Registrerade anläggningar: 4