Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Ytterligare 45 miljoner kronor till årets solcellsstöd

Skrivet av Egen Solel.se, 2013-11-06 10:50.

Idag kom riktigt glädjande nyheter från Energimyndigheten…

Många står på kö för att få beslut på sin ansökan om stöd för installation av solceller. Energimyndigheten har därför beslutat att göra ytterligare en fördelning på 45 miljoner kronor under 2013.

Under perioden 2013 – 2016 har regeringen avsatt 210 miljoner kronor för stöd till solcellsinstallationer med syftet att bidra till omställningen av energisystemet och till näringslivsutveckling inom energiteknikområdet. För 2013 har 107,5 miljoner kronor fördelats till Länsstyrelserna runt om i Sverige.

Sedan den 1 februari i år, när den nya förordningen för stöd till solceller trädde i kraft, har över 1 600 ansökningar på totalt cirka 220 miljoner kronor kommit in till Länsstyrelserna. Det har medfört att många sökande nu väntar på beslut om stöd till sina planerade solcellsinstallationer.

Energimyndigheten omfördelar därför medlen så att de medel som var tänkta att användas under 2014, 2015 och 2016 nu kan användas redan under 2013.

– Vi tillför dessa 45 miljoner redan nu för att Länsstyrelserna ska kunna besluta om stöd så tidigt som möjligt under stödperioden vilket förhoppningsvis gör att väntetiderna kortas och sökande kan få besked så snart som möjligt, säger Andreas Gustafsson vid Energimyndigheten.

De omfördelade medlen kommer att fördelas enligt samma fördelningsmodell som användes för 2013 års medel. Skåne län, Västra Götalands län och Östergötlands län får mest medel att fördela.

Varje månad redovisar Energimyndigheten statistik över beviljade och utbetalda belopp i hela landet samt fördelat per län. I dag finns månadsrapporten för oktober tillgänglig.

Kontaktpersoner
Andreas Gustafsson, andreas.gustafsson@energimyndigheten.se, telefon 016-544 23 28
Ola Westberg, pressekreterare, press@energimyndigheten.se, telefon 016-544 20 36

Mer information om stödet till solceller
Totala fördelningen av medel per län
Månadsrapporter för solcellsstödet

Kontaktinformation till länsstyrelserna

Dela på Facebook
Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>