Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Umeå Energi informerar om solel på Västerbottens Hållbarhetsvecka

Skrivet av Egen Solel.se, 2012-09-19 06:17.

Umeå Energi

Umeå Energi deltar på Västerbottens Hållbarhetsvecka och informerar om hur villaägare kan producera egen solel.

– Vi ska vara helt klimatneutrala år 2018 och vill underlätta produktionen av helt ren el i Umeåregionen. Därför har vi infört så kallad nettodebitering, vilket gör det lättare för kunder som vill producera sin egen förnybara el med till exempel solceller, säger Anders Hjalmarsson, affärsutvecklare på Umeå Energi.

Västerbottens Hållbarhetsvecka pågår mellan den 17 och 23 september. Umeå Energi deltar med en informationskväll om hur villaägare enkelt kan börja producera sin egen el med till exempel solceller. På plats finns flera experter från företaget som beskriver för lyssnarna hur hela processen går till.

– Det är enkelt att producera sin egen solel. Vi på Umeå Energi bidrar med vår expertkunskap och vi monterar in en speciell mätare i villan där husägaren kan se hur mycket el som produceras och hur mycket som levereras ut på nätet, säger Anders Hjalmarsson.

Umeå Energi införde nettodebitering i juni. Det innebär att kunden får kvitta sin egenproducerade el mot förbrukad el – Umeå Energi drar med andra ord bort kostnaden från elfakturan motsvarande den mängd el som producerats av solcellerna på villans tak.

– Vår nettodebitering gör att våra kunder snabbare tjänar in sin investering samt att de kan använda el precis som vanligt och inte tänka på när solen är uppe, säger Anders Hjalmarsson.

Han fortsätter:

– Välkomna till vår informationskväll! Ta chansen att minska dina energikostnader – och samtidigt öka andelen förnybar elproduktion i regionen. Det är något vi på Umeå Energi vill bidra till!

Källa: Umeå Energi, 2012-09-18

Dela på Facebook
Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>