Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Telge Energi erbjuder 1,50 kr/kWh för överskottsel

Skrivet av Per Karnehed, 2012-09-14 14:17.

Hej!

Är det någon som har hört hur det går med Telge Energis satsning på att erbjuda microproducenter ett treårsavtal där de erbjuder 1,50 kr/kWh egenproducerad solel?

Hälsningar

Per

Dela på Facebook

Kommentarer

 1. Hej Per.

  Tack för att du tar upp en mycket intressant och viktig fråga – elhandelsavtalet.

  Det korta svaret är att du ska mejla dina uppgifter till Stefan.Sundelius@telge.se (se nedan)!

  Vi har mejlat Telge Energi och fått nedanstående svar från Stefan Sundelius som är produktchef för Solel på Telge Energi. Som det framgår är de ännu inte helt redo att teckna nya avtal men tar gärna emot intresseanmälningar. Siktet är tydligen inställt på att avtalen ska starta 1 januari 2013.

  Vi håller tummarna för att tidsplanen håller och att ett stort antal solelsproducenter får upp ögonen för vad som ”på pappret” verkar kunna bli ett av marknadens bästa avtal för försäljning av överskottsel.

  Om/när detta bli verklighet är det bara att gratulera Telge Energi för att de tar positionen som det mest proaktiva bland de större elbolagen.

  PS. Dela gärna denna sida med dina vänner så att fler får kännedom om Telges spännande erbjudande!

  Mvh
  Egen Solel.se

  Här är mejlsvaret från Stefan Sundelius på Telge Energi:
  —————————————————————————————————
  Från: Stefan Sundelius (TE) [mailto:Stefan.Sundelius@telge.se]
  Skickat: den 4 september 2012 15:17
  Ämne: SV: Försäljning av överskottsel

  Hej, Jens. Vi har precis klippt banden till vår nya organisation och nu kommer vi att börja agera på allvar för att solkraft skall växa i Sverige.

  Bl.a. kommer vi under senare delen av året att börja teckna nya avtal med kunder till oss som har solkraftsöverskott. Vi kommer att erbjuda ett 3 årsavtal med ett fast pris om 1,50 kr/kWh med start 1/1 2013.

  Vi erbjuder alla intresserade att anmäla sig på någon av våra listor. Är du intresserad av att sälja ditt överskott ska du maila mig information enl nedan:

  Personnummer
  Kund till Telge Energi (ja/nej)
  Namn Adress Postadress
  Telefon Mobiltelefon
  e-postadress
  Fått statligt bidrag (ja/nej)
  Anläggningsdata (antal anläggningar, totaleffekt kW, förväntat överskott)
  Startdatum för anläggningen

  Efter att vi fått dina uppgifter kommer vi att informera dig löpande om hur processen fortlöper för att teckna leveransavtal med oss.

  Med vänlig hälsning

  Stefan Sundelius
  Produktchef Solel

  Telge Energi AB
  Storgatan 42
  Box 633, 151 27 Södertälje
  08-550 220 94 (dir) 08-550 222 20 (fax) 070-6651755 (mobil)
  http://www.telgeenergi.se

Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>