Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Statligt stöd och bidrag till egna solceller

Skrivet av Tim Essius, 2012-10-09 13:23.

Hej!

Hur många är det som får statligt stöd för investering i solceller? Är det först till kvarn varje år eller hur funkar det?

Dela på Facebook

Kommentarer

 1. Hej Tim.

  Tack för din fråga.

  Ja, det är först till kvarn som gäller.

  Även om pengarna är slut för året när man ansöker, så betyder det inte att man missar rätten till stöd. Man står helt enkelt kvar i kön tills det åter finns pengar att dela ut.

  Stödet utgör maximalt 45% av investeringskostnaden (material, arbete och projektering) och kan inte överstiga 1,5 miljoner per anläggning eller 40.000 kr ex moms per intallerad kW för rena solcellsanläggningar.

  Ansökan sker via Länsstyrelsen och ska för privatpersoner göras senast 6 månader efter att projektet har påbörjats och innan projektstart för företag.

  Exakt hur många som får statligt stöd varje år vet vi inte. Dock uppskattar vi att cirka 400 har fått statligt stöd för solceller sedan starten 2009.

  I år var 60 miljoner avsatta till stödet och i perioden 2013 till 2016 kommer det att finnas 210 miljoner totalt, dvs. 52,5 miljoner per år i snitt. Men reglerna kan mycket väl komma att ändras om det sker ett regeringsskifte vid nästa riksdagsval.

  Ta gärna och läs mer på Energimynighetens hemsida: http://www.energimyndigheten.se/Hushall/Aktuella-bidrag-och-stod-du-kan-soka/Stod-till-solceller/

Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>