Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Solenergi kan täcka världens energibehov 1800 gånger om

Skrivet av Egen Solel.se, 2012-09-25 06:34.

Solenergi kan täcka världens energibehov 1800 gånger om

Solenergi kan täcka världens energibehov 1800 gånger om

Har du någonsin funderat över vad som är den största energikälla i vår värld? Jag skulle gissa att de flesta människor inte har skänkt det många tankar. Varför?

För att vi inte ens behöver fundera över det för att instinktivt veta att solen är vår största och viktigaste energikälla.

Sett i ett större perspektiv verkar det närmast löjligt att mänskligheten i ett århundrade eller två har satsat blint på en källa (fossil olja), som både är begränsad och som orsakar stora miljö- och klimatproblem. Lika konstigt kan det tyckas att vi envisas med att försöka utveckla riskfylld kärnkraft i hopp om att det ska kunna lösa vårt växande energibehov.

Johan Ehrenberg har skrivit en mycket bra bok om det att göra egen el: ”Johans lilla egen el bok”. Där hittar man bland annat siffror som visar hur stort potential som olika förnybara energikällor har. Siffrorna kommer från Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfart.

Jämfört med världens årliga energibehov, så skulle vattenkraft (och endast vattenkraft) täcka hela behovet, vågkraft skulle kunna täcka 2 gånger vårt globala energibehov, geotermisk energi 10 gånger, biobränslen 20 gånger, vindkraft 200 gånger och SOLENERGI SKULLE KUNNA TÄCKA VÅRT GLOBALA ENERGIBEHOV HELA 1800 GÅNGER OM!

Oavsett vad vilka politiska beslut som tas eller inte tas idag, så är jag helt säker på att solenergi är det som kommer att dominera på lång sikt.

Det är så uppenbart att det kan vara lätt att glömma bort.

Dela på Facebook
Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>