Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Hur räknar man ut rätt storlek på solcellsanläggningen?

Skrivet av Christoffer Bach, 2012-09-03 20:39.

Hej!

Fantastiskt bra att det finnas en (!) sida för Solel nu där man kan hitta all information samlat på ett ställe.

Jag tycker det är svårt att förstå hur mycket solpanel jag behöver för att täcka elförbrukningen på vårt hus. Det är kvm och lutning och riktning mm. Finnes det ett enkelt sätt att räkna ut det? Hur gör man?

Dela på Facebook

Kommentarer

  1. Hej Christoffer!

    Tack för att du gillar vår sida och för att du lyfter fram en så grundläggande fråga, som säkert många andra skulle vilja ställa.

    Det enklaste sättet att ta reda på hur stor effekt (kW) du behöver installera för att täcka din elförbrukning är att dividera din elförbrukning (kWh per år) 950 (snittsiffra för solinstrålning per år).

    Exempel: Årlig förbrukning (10.000 kWh) delat med 950 = 10,5 kW

Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>