Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Renault inviger gigantisk solcellssatsning

Skrivet av Egen Solel.se, 2012-11-08 16:48.

Renault satsar på solceller

Renault satsar på solceller

I denna vecka inviger Renault bilindustrins största satsning på solceller – hela 40 hektar – svarande till 60 fotbollsplaner!

Solcellerna är fördelade på 6 olika bilfabriker i Frankrike och kommer att producera tillräckligt med solel för att försörja en stad på 15.000 invånare.

Målet med solcellssatsningen är att minska CO2-utsläppen med 200 ton per år.

Även utanför Frankrike satsar Renault på solpaneler vid sina produktionsanläggningar. Företagets två spanska fabriker kommer få solpaneler som tillsammans motsvarar en yta på nära 100.000 m2.

Förundersökningar har också inletts om möjligheterna att sätta upp solpaneler vid företagets fabriker i Slovenien, Rumänien, Marocko, Brasilien, Colombia och Chile.

Vidare kommer företagets anläggning i sydkoreanska Busan vara försedd med 300.000 m2 solpaneler innan årsskiftet.

Dela på Facebook
Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>