Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Med i tävlingen? Dags att komplettera med extra uppgifter

Skrivet av Egen Solel.se, 2013-05-07 16:56.

Hej alla som gillar solel!

Som ni säkert vet håller vår tävling om egna solceller håller på att gå in sitt slutskede.

Solcellsberäkningar
För att kunna beräkna hur stor nytta tävlingsdeltagarna kommer att ha av en solcellsanläggning behöver vi kompletterande uppgifter från alla tävlingsdeltagare.

Uppgifterna lämnas på denna sida: http://egensolel.se/komplettera/.

Senast 19 maj
Vi behöver dina uppgifterna senast 2013-05-19.

Därefter kommer vår jury att se igenom alla bidrag och vid behov kontakta vinnarkandidaterna för eventuella frågor.

Vinnaren publiceras 27 maj
Pga. tekniska hinder har vi dock varit tvungna att förlänga tävlingen med några veckor. Vinnaren publiceras måndag den 27 maj.

Vinsten skalas ner
Eftersom antalet tävlingsdeltagare inte nådde upp på de 1000 personer som krävdes kommer vinsten att skalas ner. Med 295 tävlingsdeltagare kommer vinsten därför att bli en solcellsanläggning för 29.500 kr.

Be dina vänner rösta
Även om man inte måste ha flest röster för att vinna så kommer vi först ser över dem med många röster. Tipsa därför gärna dina vänner och bekanta att gå in och rösta på dig.

Glömt lösenord?
Om du har glömt ditt lösenord så kan du enkelt få ett nytt genom att klicka på länken ”Glömt lösenord?” på inloggningssidan.

Tävlingssponsorer
Tävlingen sponsras av Nordic Green Energy, PPAM.se Sweden och KlimatSmart.se.

Med vänliga hälsningar

EgenSolel.se

Dela på Facebook

Kommentarer

 1. Otroligt sorgligt att så få deltar i tävlingen :’(

  Nu hoppas jag att det inte är kört för oss, som inte vinner i år, att delta i tävlingen kommande år? Det är ju stor skillnad på vad en tredjedel av en solcellsanläggning kan åstadkomma jämfört med vad en hel förmår. Om man räknar så, vill säga.
  Människor i allmänhet är väl inte redo för solenergi än, men det känns bra att tillhöra en liten miljömedveten och framåtsträvande skara som genom att delta i tävlingen, dela info på Facebook och leva så miljösmart som möjligt, ändå förhåller sig till utvecklingen och i en del andras ögon framstår som en förebild. (Jag har under de senaste tre åren inspirerat två nära vänner att börja kompostera och källsortera allt hushållssvfall :) . )

  Jag anser fortfarande att jag utan något som helst i plånboken hittills har gjort vad jag kan för att skona mina efterkommandes miljö, natur och de etiska värderingar jag har. Att satsa på elleverantör som tillhandahåller endast förnyelsebar, grön el, vindandelar och fondavtal, att källsortera och kompostera allt i hemmet, att återanvända, laga och köpa recyclade varor och second hand och sälja det man vuxit från och ur, att sänka innetemperaturen till 17-18 grader vintertid och att spara på vattnet och släcka ner, måste vara det enda vettiga i dagens värld.

  Nu har jag dessutom låtit bilen stå sedan 1 december och åkt kommunalt fast det är urusla kommunikationer och tar lång tid att komma till affärer och möten i närmaste tätort.
  I går kväll fick jag vänta två timmar på att kunna hoppa på tåget hem efter ett möte i storstaden en timmes bilresa bort. Det tog mig tre och en halv timme att komma hem inklusive en kvarts pendeltågsförsening.

  Berätta vad jag mer kan göra?
  Finns det sådant jag ännu inte kommit på?
  Alla energibesparande åtgärder som att byta ut alla gamla glödlampor mot lågenergi, köra bara fulla disk-och tvättmaskiner och hjälpa upp värmen med värmeljus, använda eftervärmen på plattor och i ugn, använder jag sedan länge. Och jag drar ur sladdar till alla saker som inte används och stänger av i stället för att använda standby. I synnerhet en laddare i en kontakt drar enligt vad jag lärt mig otroligt mycket energi även om man frigjort laddaren från det som ska laddas.

  Som ni nog förstått bor jag i eluppvärmt hus. Det är en otroligt energikrävande och ekonomisk belastning under de kalla månaderna.
  Luftvärmepumpen väsnas så att den stör väldigt och ger värme på fel ställe i huset – eftersom den placerats galet. Så den kan jag inte använda.
  Det gör mig lite sorgsen, men man måste ju kunna sova och få värmen dit den behövs!

  Jag skriver och informerar gärna på olika sätt om miljö, energi och hållbarhetstänkande.
  Om Telge Energi och andra som verkar inom energi- och hållbarhetsområdet skulle behöva min hjälp att sprida budskap om förnyelsebara energikällor och miljötänk i allmänhet, kanske jag skulle kunna bidra och bli en tillgång?
  Jag har bland annat erfarenhet som skrivande reporter, av att ha jobbat med marknadsföring och kommunikation, som jag även har en mycket bra utbildning inom, och känner att jag vill bidra så mycket som möjligt för att kommande generationer ska kunna leva på vår Jord.

  • Hej Lotta! Tack för din kommentar.

   Vi håller med att det är synd att vi inte fick fler deltagare, men förhoppningsvis kan vi arrangera en större tävling nästa år!

   Det finns inga planer om att begränsa en kommande tävling till bara nya medlemmar. Alla ska få delta.

   Mvh
   EgenSolel.se

Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>