Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Hybridsystem med både solceller och solfångare

Skrivet av Tim Essius, 2012-10-09 15:30.

Första gången jag läser om hybridsystem: http://www.byggahus.se/artiklar/varmer-villan-med-bade-solfangare-solceller-och-hybridsystem

Dela på Facebook

Kommentarer

  1. Tack för ett intressant tips, Tim.

    Om man är intresserad av hybridsystem med både solceller och solfångare i en och samma produkt, så kan även vi tipsa om prisbelönta Absolicon och Solarus.

  2. Hej, Visst låter det klämmigt med olika hybridsystem som ger både varmt vatten och solkraft – verkligheten är dock inte lika gynnsam. För ett bra utbyte när det gäller solkraften bör du ha ett stort behov av varmvatten med låg temperatur,helst svalare än 30 – 40 grC för att kunna kyla solcellerna så att de kan hålla verkningsgraden på hyfsad nivå. Har du pool eller en markvärmeslinga till värmepump kan det vara bra. Att koppla till ett bergvärmehål är ingen större idé förrän hålet är några år gammalt och du kan bedöma om hålet är ”torrt” – om inte rikserar du att bara värma grannens brunn.

    • Låter bra till golvvärme då eller vad sägs?

Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>