Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Elpriser

Skrivet av Roger Poka, 2012-10-31 12:03.

Hej

Vilket elbolag betalar bäst för elen man säljer?

Dela på Facebook

Kommentarer

 1. Tack för frågan, Roger.

  Det korta svaret är att det finns en rad elhandelsbolag som erbjuder 1 kr/kWh inkl. moms, dvs. 80 öre ex moms (se vår lista). Dessutom har Telge Energi en väntlista för att få 1,5 kr/kWh tidigast i januari 2013.

  Ett högt pris betyder dock inte automatiskt att det är bästa avtalet för dig.

  Det beror nämligen inte bara på priset, men även om de erbjuder nettodebitering/kvittning och i så fall hur över vilken period (timma, månad, år). Samt naturligtvis hur stor överskottsproduktion du har.

  Ett avtal med nettodebitering/kvittning årsvis är oftast bättre än att få låt säga 1 kr/kWh inkl. moms vid nettodebitering per timma.

  Flera bolag har dessutom olika priser beroende på om man är nätkund eller inte.

  Vårt råd är därför:

  Om din nätägare eller ditt nuvarande elhandelsbolag finns med på vår lista, så är vårt första råd att du kontaktar dem och frågar om du kan få kvitta din överskottsproduktion över ett år.

  Därnäst att kontakta en av dem som erbjuder 1 kr/kWh och försöka få nettodebitering/kvittning över så lång period som möjligt.

  Vi tar tacksamt emot information om hur det går, både för dig och alla andra solelsproducenter, så att listan kan bli så bra som möjligt.

 2. Här är en annan bra lista över elbolag som köper solel:

  http://bengts.blogg.viivilla.se/kopare-solel/

Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>