Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Kinesiska solceller- vad tycker ni?

Skrivet av peter carstensen, 2013-03-28 15:10.

Hejsan,

hittade dom här solpaneler på nätet som verkar riktig prisvärda om man köpa 26 x 300W. Vad tycker ni om dom?

Finns det intresse av någon eller några att går ihop och köpa en batch tillsammans?

http://www.wholesalesolar.com/products.folder/module-folder/ET/ET-P672300WB.html

Mvh,

Peter

Dela på Facebook

Kommentarer

  1. Data för ET Solar 300 verkar bra. Jag gillar att de är PID-fria.
    Till deras pris tillkommer väl frakt, moms och tull vid införsel till Sverige. Jag har tidigare fått pris på 250W-paneler för 7 kr/W från SolarSupply.se, vet ej om erbjudandet är kvar. Det blir billigare. De är också PID-fria.

  2. Annrs finns de en fabrik i sverige som tillverkar väldig bra moduler…du kanske borde höra med dom om priserna. har själv jobbat där på underhålls avdelning och vet att dom har väldig bra priser dock vet jag inte va de ligger på idag. besök http://www.delabglava.se och skicka ett mail till dom och fråga om kr/w priset. hemsdan är under konstrution men ni ska kunna hitta alla kontakt info där.

  3. Givetvis ska man handla svenskt, i alla fall om man vill tänka på miljön. Kinapaneler har vid tillverkning ett Co2 utsläpp på ca 850kg/tillverkad kWp och det beror på dom låga utsläppskraven man har i Kina. En Svensk tillverkare har 80% lägre utsläpp. Sen ska man givetvis inte glömma frakt, en frakt internt i Kina samt en frakt med dieselbåt runt halva jordklotet tror jag inte bättrar på Co2 utsläppet. Sen är det så att handla svenskt ger också mer arbete, 40kW solpaneler ger en Svensk arbete i en månad bara vid tillverkningen. Dom svenska panelerna är lite dyrare men effektivare och bättre kvalité. http://www.windon.se/se/solkraft.asp

  4. Tack för synpunkter och tippsen! Jag skall titta och jämföra lite närmare på svenska solpaneler, självklart vill även jag köper hellre ”närproducerad” men då måste naturligtvis prisskillnaden inte vara för högt. Angående utsläpp och frakt forskar jag själv lite till, din bidrag Lennart verkar vara utklippt ur windons hemsida. Ingen fel med detta, om allt stämmer så, då är det helt övertygande, men ren reklam brukar tyvärr sällan stämmer helt…

Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>