Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Bekvämt och underhållsfritt

Skrivet av Jonas Jernberg, 2012-09-03 09:08.

I våras installerade jag solceller till vårt fritidshus. Då vi inte förbrukar så mycket så ansåg vi att det räcker med en anläggning för 12V. För de apparater som kräver 230 V har vi omvandlare. Så nu kan barnen spela Nintendo WII och vi kan ha kylskåpet igång för jämnan och ladda upp både bl.a. dammsugare och skruvdragare.

Det som jag personligen tycker är den största fördelen är att inte vara inkopplad på elnätet överhuvudtaget. Jag vet att all ström jag förbrukar producerar jag själv. Så elbolagen kan höja eller sänka elpriset och abonnemanget hur mycket de vill!!

Jag har också upptäckt att panelerna inte behöver direktljus för att leverera utan det räcker med dagsljuset. Nästa investering blir att sätta upp en solvärmeanläggning på fasaden som pytsar in varmluft i stugan.

Dröminvesteringen är att i framtiden sätta upp solfångare för varmvatten.

Solenergi ger frihet, kraft, värme och tillfredställelse!

/Jonas

Dela på Facebook
Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>