Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Bauhaus börjar sälja skräddarsydda solcellssystem till villaägare 6 mars

Skrivet av Egen Solel.se, 2013-03-06 11:18.

BAUHAUS börjar sälja solcellssystem

BAUHAUS börjar sälja solcellssystem


Från och med den 6 mars kommer Bauhas att göra det möjligt för privata hushåll att enkelt producera miljövänlig solel och sänka sina elkostnader med hjälp av ett eget solcellssystem. Byggvaruföretaget lanserar skräddarsydda lösningar för varje enskilt hus, något som sker via satellitbilder i virtuella jordglobar så som Google Earth.

Det rör sig om en helhetslösning för energiproduktion till villor och fritidshus. Det innebär att svenska hushåll kan försörja sitt boende med miljövänlig och prisvänlig el i ett skräddarsytt paket som inkluderar såväl produkter som installation.

Tack vare satellitbilder blir lösningen enkel då man kan se husets placering och storlek utan att fysiskt behöva besöka platsen. Genom att analysera antalet soltimmar i förhållande till läget och takets lutning fastställs antalet solpaneler.

Solpanelerna är från Arctus Sunna och har en kapacitet på 4 eller 6 kilowatt. Vilken styrka som väljs beror på behovet och möjlig yta, ett obebott fritidshus som endast ska hålla plusgrader under vinterhalvåret kräver ofta mindre kapacitet än ett året-runt-boende. Elen kan både förbrukas i hushållet eller säljas vidare till elföretaget.

– Vår solsystemslösning förenklar för privatpersoner med fritidshus och villor att använda miljövänlig el i sina hushåll, säger Johan Saxne, Informations- och Marknadschef på Bauhaus. Elen produceras med hjälp av dagsljus och inte direkt solljus, vilket betyder att systemet fungerar även under molniga dagar.
Tvärtemot den allmänna uppfattningen är en kall vinterdag lika gynnsam för elinsamling som en sommardag beräknat per soltimme. Det beror på att kiselplattorna fungerar bäst under kyla vilket passar det nordiska klimatet. Den idealiska placeringen på solplattorna är åt söder med en lutningsvinkel på mellan 30 till 40 grader.

Dela på Facebook

Kommentarer

 1. Är det någon som har en uppfattning om bauhaus paket är bra och prisvärda?

  • Vi har försökt att hitta uppgifter om Bauhaus solceller på deras hemsidan, men inte lyckats.

   Kanske någon annan som har hittat en länk?

 2. Vi ska lägga om taket – kan tex Bauhaus solceller användas som alternativ till exempelvis takplåt?

  • Hej Lasse! Nej, Bauhaus solceller är inget alternativ till takplåt – de ska monteras ovanpå takplåten/-pannorna.

  • Hej Lasse!

   Visst finns det lösningar där solceller ersätter annan taktäckning, men tror inte Bauhaus har det i sitt sortiment.

   Kolla/anmäl intresse på http://www.svensksolenergi.se.

   • Tack Michiel för att du förtydligar svaret till Lasse!

Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>