Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


Det finns pengar att tjäna på solceller

Skrivet av Bo Johansson, 2013-11-12 12:04.

Tänk så konstigt alla tänker som av någon anledning har en sparad slant. Säg att du har 100.000 kr (sparat. ärvt, mm) på banken, köpt aktier eller fonder.

Som utdelning då får du som ränta, eller utdelning årligen 2000 – 5000 kr beroende på placering.

Men om du investerar dessa 100.000 i en solcellsanläggning så får du minst 10.000 kr i mindre elkostnad.

Så tokigt vi tänker ( eller låter bli )

 

Dela på Facebook

Kommentarer

  1. Jämförelsen med bankränta håller inte tycker jag eftersom att om du gör jämförelsen över hela solcellens livstid (30 år?) så har ju de hundra tusen du initialt investerade förbrukats medan du i det andra fallet med pengarna på banken har hundra tusen kvar på banken. Därmed inte sagt att det inte är lönsamt, det kan det säkert vara, men jämför inte avkastningen på kapitalet med besparingen rakt av. Håller du med?

Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>