Åsbro solelförening

Inlagd av Egen Solel.se, 2013-12-02 12:36.

asbro-solel250x150

Åsbro Solel är en förening som består av medlemmar som har det gemensamt att vi tror på solen som energikälla. Vi tror på solel, främst ur miljöhänsyn, men så småningom kommer föreningen också att kunna dela ut delar av vinsten till sina medlemmar.

Åsbro Solel bildades i syfte att äga och driva en eller flera solcellsanläggningar för produktion av el som säljs till elmarknaden. Vi planerar att bygga den första anläggningen i Åsbro under 2013. Föreningens stadgar finns på www.asbrosolel.se. Årsstämman beslutar angående vinstutdelning till medlemmarna.

Elen som produceras säljs på elmarknaden. Den första anläggningen ska ligga vid väg 50, strax norr om Åsbro och byggas under 2013. Det blir en anläggning på 50 kW
för en produktion av knappt 50 000 kWh per år.

Varje andel kostar 5 000 kronor. Hälften av den kostnaden motsvarar en solpanel och resten täcker kringkostnader så som kostnader för anslutning, stängsel med mera. Årsstämman beslutar om utdelning. Vinstutdelningens storlek står i proportion till hur länge du varit medlem och hur många andelar du äger.

Välkommen som medlem:
Ju fler medlemmar föreningen får desto större solel-anläggning kan vi bygga. Om du också vill vara med och påverka framtiden är du välkommen att vara med i föreningen. Du måste inte bo i Åsbro för att bli medlem. Vi tar emot medlemmar från hela Sverige. En andel kostar 5000 kr.

Vill du veta mer?
Välkommen att läsa mer på www.asbrosolel.se eller kontakta oss om du vill ställa frågor!
Rene Francis, 070-519 93 10, rene.francis.ericsson@gmail.com

Dela på Facebook
Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>