Forum


Forum för alla solelsintresserade

Välkommen till vårt forum för alla solelsintresserade. Forumet är till både för dig som är ”nybörjare” och för dem som är betydligt mer erfarna.

Erfarenheter, fakta, tips & nyheter
Du kan dela med dig av dina erfarenheter, tips & råd. Skriva om något intressant som händer i solcellsbranchen. Stort som smått.

Ställ gärna en fråga
Ställ gärna en fråga om du undrar om något. Meningen med forumet är att vi ska hjälpa varandra att bli lite duktigare på solel.


1133 ansökningar har beviljats statligt solcellsstöd

Skrivet av Egen Solel.se, 2012-11-13 12:41.

Statligt solcellsstöd 2012-10-31

Statligt solcellsstöd 2012-10-31

Hur många solcellsanläggningar finns det i Sverige?

Ett av målen med vårt forum, EgenSolel.se, är att medverka till att vi får fler solcellsanläggningar i Sverige. Med fallande priser på solceller, stigande intresse för egen elproduktion och förhoppningsvis snart utbredd nettodebitering, så hoppas vi att vi redan nästa år kommer att en markant stigning i antalet solelsproducenter.

I somras berättade Energimyndigheten att det fanns cirka 500 anläggningar i landet. Och rörra vecka skrev NyTeknik.se att de hade fått in över 500 registrerade producenter av egen el (inkluderar även vind- och vattenkraft).

I den senaste rapporten från Boverket (31 okt 2012) framgår det att hela 1.133 ansökningar om statligt stöd för solceller har beviljats sedan starten i 2009. Det är ju långt ifrån alla som söker om statligt solcellsstöd, så det är nog rimligt att anta att den verkliga siffran är betydligt högre.

Mest stöd per invånare har Jönköpings län fått (120 kr) medans Västerbottens och Norrbottens län ligger sist på cirka 3-4 kr per invånare.

De stora länen har beviljats mellan 22 och 31 kr per invånare: Stockholms län 22 kr, Västra Götalands län 24 kr och Skåne 31 kr per invånare.

Dela på Facebook
Add Comment Register

Skriv en kommentar

Om du registrerar dig och loggar in så publiceras din kommentar direkt annars måste admin först godkänna den. E-postadressen publiceras inte.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>