Välkommen till Egen Solel!

- Sveriges nya forum för solelsintresserade

Gillar du solel?
Vill du vara med och skapa en “ketchup-effekt” för solceller i Sverige? Och dela tips och råd med andra intresserade eller fråga om något? Då har du kommit helt rätt.

EgenSolel.se är Sveriges nya forum för alla solelsintresserade. Både för ”nybörjaren” och den mer erfarne solelsproducenten.

Här finns tips för dig som vill skaffa en egen anläggning. Och en lista över alla solcellsanläggningar i landet. Vi riktar oss först och främst mot privatpersoner, men mycket av informationen gäller även andra.

Nystartat
Eftersom forumet är helt nystartat ber vi dig ha överseende med att det kan saknas lite text här och var. Vi skulle uppskatta om alla som har erfarenhet med solceller delar med sig av sina kunskaper i forumet eller mejlar till oss.

Dagens solelsproducent

Ola Einarsson

Ljusterö, Stockholm

Har köpt ett paket med växelriktare som ger max 7 kW på 3 faser.Det går att ansluta 2×12,5 A 680 Volt, Jag har 2 slingor som ger max 680 Volt och 5,14 Amper så det går att koppla till 2 slingor till för att maximera EL produktionen. Med avtalet som SolEL dalby har skall det även gå att uppgradera växelriktaren till t.ex. 10 kW.På taket (plåttak) sitter 48 kvm paneler som SolEL dalby monterat.

Inkoppling gjordes av Åkerbergaelektriska och blev klar v.43 2012 (helt ny installation)Anmälan till EON för att sätta upp mätare för produktion är precis klar.

Efter en vecka i drift på denna mörka del av året har anläggningen gett 20kWh med en max effekt på 1600 Watt när solen ligger på. Solen ligger lågt på himlen och det är frost på panelerna under morgontimmarna vilket påverkar produktionen.

250W monokristallina solcellspaneler 28/st med 25 års garati (90% effekt) Nätväxelriktare Kostal PIKO 7.0 med 10 års garati

Driftstart: 2012-10
Effekt: 7,0 kWp
Produktion: 6.300 kWh/år
 
Leverantör: SolEl Dalby
Installatör: SolEl Dalby
Elhandelsbolag: EON
Nätägare: EON
 
Solcellsbidrag: Ansökt
Installation ingår: Ja
Moms ingår: Ja

Senaste i forumet

Förslaget om skattereduktion justeras och försenas något

Skrivet av Egen Solel.se, 2014-06-11 12:10.

Regeringens förslag om skattereduktion för mikroproduktion av förnybar el behöver EU-kommissionens godkännande. Nya statsstödsregler har nyligen beslutas av Kommissionen. Under statsstödsprövningen har framkommit att Kommissionen vid tillämpning av dessa regler sannolikt inte kommer att godkänna skattereduktionen. Regeringen kommer därför att föreslå vissa justeringar i förslaget om skattereduktionen för mikroproduktion av förnybar el. Ambitionen är att [...]

Läs mer …
0 kommentarer – Lämna en kommentar »
Dela på Facebook

Akademiska Hus investerar 8 miljoner kr i solceller

Skrivet av Egen Solel.se, .

Under sommaren och hösten gör Akademiska Hus en omfattande satsning på elproducerande solceller på fem av Stockholms universitetsområden. Utbyggnaden av solcellerna är en investering på drygt 8 Mkr och beräknas ge ett årligt tillskott på närmare 500 MWh el, vilket motsvarar energibehovet hos 25 normalstora villor. Under det gångna året har Akademiska Hus gjort en [...]

Läs mer …
Akademiska Hus
0 kommentarer – Lämna en kommentar »
Dela på Facebook

Fler foruminlägg »